Decemberdrukte!

Jingle chaos, jingle chaos, agenda full all the way!

Argh! It’s the most wonderful time of the year. Daar ben ik het he-le-maal mee eens (want: I love Christmas) maar waarom moet het altijd zo achterlijk druk zijn in december! Alsof ik de overige 11 maanden niét benut heb en alles nu in één maand probeer te proppen.

Ik weet dat dit aan mezelf ligt, ik plan nota bene zelf alle afspraken in.
Doordeweeks werk ik 40 uur, daarnaast blog ik er nog een uurtje of tien aan vast, probeer ik te sporten en natuurlijk ook aandacht te geven aan mijn partner/familie/vriendinnen/vrienden/bioscoopabonnement/boeken/huishouden.

Dan heb ik nog geeneens kids die, zoals bij sommigen vriendinnen, behoorlijk wat agenda-uurtjes afsnoepen. Ik heb alleen twee logeer-zebravinken die, behalve een schone kooi en dagelijks water & brood, niets wensen.

Damn, wat is december druk.

Daarom ga ik rustig het nieuwe jaar in. Ondanks talloze uitnodigingen voor bonte borrels, fijne feestjes en gezellig samenzijn, vieren René en ik Oudjaarsavond op onze bank. Thuis, met z’n tweeën.

De champagne is al gekocht, de oliebollen volgen en ook dat Staatslot durf ik nooit te laten liggen (stel je voor: 30 miljoen belastingvrij!). Een kinderpakketje vuurwerk voor op het dakterras en c’est ça. Heerlijk rustig.

In 2013 hou ik het gemiddeld één maand vol mijn agenda met rust te laten onder het mom: ‘dit jaar ga ik het echt relaxter aan doen‘.
Om daarna vliegensvlug pennen tevoorschijn te toveren zodra het woord ‘afspraak’ valt en ik mijn agenda weer vol kan kalken.

Gelukkig Druk jaar!

3 reacties

  1. Groot gelijk dat je na zo'n drukke maand op 31 december lekker thuis blijft, ik vier het ook met m'n ouders en misschien broertje op de bank; gezelschapsspelletje, Ik houd van Holland op de buis en vuurwerk kijken met champagne, helemaal prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *