De merk-fan-tag!

merk fan tag Mac of Burger King lindsayvallen.nl

In mijn dagboekpost van vorige week bleek dat ik niet de enige ben die de voorkeur geeft aan McDonalds boven Burger King. Maar er zijn ook mensen die het omgekeerde lekkerder vinden! Iedereen heeft natuurlijke voorkeuren voor een merk of product waarvan er slechts één of enkele andere concurrenten zijn. Ik weet nog dat ik in de klas kwam bij een meisje wat me erg aardig leek. Tot ze Pepsi bestelde, omdat ze gruwelde van Coca Cola. Ik als Coca Cola-fan dacht direct: you can’t sit with us! ;-) 

Daarom leek het me leuk een merk-fan-tag te maken. Ik heb nog nooit een blog-tag gemaakt (wel eens ingevuld), dus ik heb mijn best gedaan om leuke keuzes te definiëren. Als je de merk-fan-tag overneemt vind ik dat leuk, maar ik vind het extra aardig als je deze blogpost als bron vermeldt. Bloggers-etiquette enzo.

Okay, ben je er klaar voor? Kiezen tussen twee gelijkwaardige merken of producten, here we go!

1. Coca Cola of Pepsi
Like I said, ik ben een Coca Cola kind. Light, Zero, Cherry, Vanilla of het originele rode blikje, ik zal altijd Coca Cola verkiezen boven Pepsi. Ik ben zelfs een beetje teleurgesteld als ik Pepsi krijg als ik cola bestel.

2. McDonalds of Burger King
Dit antwoord is inmiddels wel duidelijk. Ronald McDonald is my friend, al sinds mijn eerste kinderfeestje. Ik vind de slappe friet lekker, de fritessaus om te smullen en mijn lievelingsburger is de cheeseburger. Ik ben helemaal in mijn nopjes als de double of triple cheeseburgers weer terug op de kaart staan. En McDonalds serveert Coca Cola bij je menu, winning!

Burger King vs Mac
René is fan van Burger King, dus soms moet ik akkoord gaan met mijn tweede keus ;-). Gelukkig mag ik dan een kroontje op.

IMG_1256
In Egypte bezorgt McDonalds met McDelivery scooters in rood en geel. Ik heb me de hele vakantie in Egypte bedacht hoe relaxed dat in Nederland zou zijn. Waarom hebben wij dit nog niet? :’-(

3. Nivea of Dove
Dit vind ik lastig. Ik vind beide merken erg lekker en kan me eigenlijk geen kwaliteitsverschil bedenken. Toch ga ik voor Nivea. Omdat ik vormgeving mooi vind en het merk voor mij een beetje nostalgie heeft. Wie is er niet groot geworden met een blauw blik Nivea?

4. Etos of Kruidvat
Kruidvat. Ik vind dat budget-achtige bij een drogist wel relaxed. Kan ik lekker rondslenteren zonder me op mijn vingers gekeken te voelen. Etos heeft een assortiment met iets meer A-merken (zoals b.v. Essie), maar Essence en Catrice winnen toch voor mij. Kruidvat, steeds verrassend altijd voordelig. En ik vergeef de ontzettend leuke actrice Hadewych Minis voor het al jarenlang lenen van haar stem voor die irritante commercials.

5. Spa of Chaudfontaine
Duidelijk, Spa! Hoe moeilijk kun je doen over water, maar ik vind Spa het lekkerste water. Ik koop liever géén flesje water, dan een flesje Chaudfontaine. Misschien heb ik gewoon iets met leuke, blauwe vormgeving?

6. H&M of Zara
Ook direct duidelijk, ik ben een Hennes-type. Ik heb zelfs bij H&M gewerkt, filiaal Utrecht Hoog Catharijne. Zara zit mij niet vaak goed, het zal met mijn lengte en verhoudingen te maken hebben. Ik heb enkele mooie stukken van de Zara (zoals mijn army jacket en flower bomberjas), maar slaag doorgaans vaker en makkelijker bij H&M.

7. Essie of OPI
Essie. Ik vind de nagellak van OPI niet fijn lakken, hoewel ze toffe speciale edities uitbrengen. Essie vind ik een fijner merk met leuke kleurtjes. En ik vind de flesjes makkelijker op te bergen. Vierkant naast elkaar of gestapeld, dat lukt met die ronde dikkerds van OPI lastiger.

8. Xenos of Action
Lastig. Action is nog niet zo lang in het straatbeeld als Xenos, maar wint aardig terrein. Toch ga ik voor Xenos. Van maffe snuisterijen tot woonaccessoires en cadeautjes voor bij het Sinterklaas-spel (ik heb nog steeds een string gemaakt van snoepketting-materiaal, why Xenos, why haha :-). Xenos heeft in mijn beleving een leuker assortiment dat snel wisselt en inspeelt op de seizoenen. Met Lowlands ben ik ook goed bij Xenos geslaagd voor allerlei camping-shizzle en dit alles voor een prikkie.

9. Febo of Bram Ladage
Ja, deze tag laat je meerdere keren kiezen tussen verschillende fastfoodketens. Ik eet graag gezond en verantwoord, maar eens per week snacken vind ik heerlijk. De patat van Bram Ladage vind ik lekkerder dan van Febo. Ik ben ook niet zo’n uit-de-muur-snacker en dat is toch wel de USP (unique selling point) van Febo’s marketing.

10. Douglas of ICI Paris
ICI Paris. Maar pas sinds kort, hoor. Ik was jaren trouw aan Douglas, tot de laatste paar bezoekjes: erg onvriendelijk en niet kundig. Met mijn bruidsmake-up was het een drama en ik ben één keer zo grof te woord gestaan door een meisje dat René en ik zo overbluft waren, helemaal flabbergasted. Dus nu kom ik liever bij de ICI Paris. Stom hè, dat één meisje kan zorgen dat je liever niet meer in de winkel komt. Kun je nagaan hoe belangrijk de rol van een winkelmedewerker is! Ook heeft ICI Paris de Philosophy producten en die gebruik ik graag.

11. Sportlife of Stimerol
Stimerol! En dan die ouderwetse rood-met-blauwe verpakking, lekker!

12. Windows of Apple
Ik heb nog nooit een Apple computer gehad en als ik er toevallig achter één zit, voel ik me hopeloos verloren. Ik heb een iPhone (4 jaar oud, de zwaar verouderde 4-versie ;-) maar als ik een nieuwe telefoon zou kopen, wordt dat geen Apple. Ik werk met een Windows desktop vanaf het eerste moment dat ik achter een computer kroop, ik was toen een jaartje of 8 à 9 denk ik. Ik snap het systeem, het werkt voor mij goed en ja, een Apple is esthetisch veel knapper en mooier, maar het prijskaartje vind ik te duur voor wat je krijgt. En bovendien moet je hele huis dan ge-Apple’d zijn, want een ander systeem naast Apple gebruiken is door meneer Jobs helemaal dicht getikt. Dus Windows.

13. V&D of Bijenkorf
Vroeger zou ik gegarandeerd V&D hebben gezegd. In mijn puberteit was V&D Utrecht the place to be. Je kon er onwijs veel cd’s en single’s luisteren op de media-afdeling, had een Back to school-kelder en ik winkelde hier vaak mijn kleedgeld op. Toch ben ik de laatste jaren meer een Bijenkorf-fan. De V&D vind ik een beetje ouderwets en verpauperd geworden. Mijn budget is inmiddels ook iets ruimer dan in de 90’s en dan kun je bij de Bijenkorf prima terecht. Dus ik ga voor de Bijenkorf.

14. Lays of Doritos
Oei, oei, oei! Te moeilijk! Ik ben gek op Doritos Thai Sweet Chili, maar ook op de grote ribbelchips van Lays en kaas-Cheetos. Ik ga voor Lays. Meer variatie in het assortiment, dus dan heb ik daar meer mogelijkheden qua smaak. Maar ik ga mijn Doritos Thai Sweet Chili wel missen.

15. Lidl of Aldi
Mijn ouders deden vroeger altijd boodschappen bij Aldi. Volgens mij had je toen nog geen Lidl in Nederland. In ieder geval niet in Utrecht. Ik denk dat Lidl een jaartje of 10 geleden aan haar imperium begon te bouwen. Langzaam sijpelde de Lidl producten de ijskast binnen en inmiddels kan ik volmondig zeggen: ik ben fan van Lidl. Onze wekelijkse boodschappen (vlog) doen we het liefst bij Lidl en ik ben erg te spreken over de service en producten.

Okay dan, dit waren de 15 merken of producten waar ik het duidelijkst mijn voorkeur in heb. Wat zijn jouw voorkeuren van bovenstaande opties? En ben ik nog merken of producten vergeten? Laat het me weten in de comments en als je deelt: sharing is caring!

Liefs,
Lindsay

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *