Lief dagboek – week 19: Nijn, single mom life en Moederdag


(Fotograaf: Thomas Abrahams)

Nah, hebben jullie ook een beetje een teleurgesteld gevoel, omdat we met Og3ne niet zo ver zijn gekomen als gehoopt? Ik vind het mooi dat een klein en intiem nummer als dat van Portugal heeft gewonnen, het is bijna kleinkunst-achtig en dat op zo’n gigantisch evenement is een gewaagde keuze. Maar met succes! Die rare aap van Italië en die paardenkop van Azerbeidzjan vond ik he-le-maal niks, wat een rariteitenkabinet. Anyway, de Songfestival-gekte is weer voorbij en ik kijk terug wat er mijn afgelopen week nog meer gebeurde. 

Maandag: Taart op het werk!

Aangezien we na René’s verjaardag flink wat taart over hadden, verblijd ik mijn collega’s vandaag met cheesecake en carrotcake. Vervelend! Er is sowieso al-tijd wel iets te nassen op mijn werk. Er staan standaard dropjes, maar er is altijd wel iemand die taart heeft van thuis, van een zakelijke relatie of er worden broodjes bezorgd, waarvan er altijd een paar overblijven. Het is een wonder dat ik nog niet dichtgegroeid ben op kantoor hier.

🎉🎂😋 #rennie33 @renniepak 💎❤

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Dinsdag: Detoxen in mijn portemonnee

Ik ben op 1 mei gestart met de Financiële Detox van how2spendit.nl. Dat betekent dat ik, behalve noodzakelijke uitgaven, mijn vingers op de knip moet houden. Inmiddels zit ik alweer in de tweede week. Ik heb al wat creatieve oplossingen moeten bedenken om niets extra’s uit te geven en vind het – ineens – zelfs best leuk om over geldzaken te lezen. En dat als notoire big spender! Nog 4 weken te gaan! Binnenkort mijn eerste ervaringen in een blog, uiteraard.

Woensdag: Nijntje!

Vandaag waren T. en ik uitgenodigd voor de opening van de unieke Nijntje-kamer in het Stayokay Utrecht-Centrum op de Neude. Als geboren en getogen Utrechtse vond ik het prachtig, maar T. keek helemaal haar ogen uit! We zagen de kindervoorstelling Nijntje op de fiets, ze mocht op schoot bij het voorlezen door Kim-Lian in de Nijntje-kamer én had reuze pret met het lieve dochtertje van Suuz (babyisthenewblack.nl). Mijn uitgebreide verslag lees je hier, waar je ook een link vindt om een overnachting te winnen!

Op schoot bij @kimlianvdmeij voorgelezen worden uit Nijntje. Topmiddag voor Taartje! #stayokaynijntjekamer

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Donderdag: Single mom life

René moest voor zijn werk een aantal dagen naar het buitenland, dus vertrok in het holst van de nacht naar het vliegveld. De komende dagen sta ik er dus alleen voor als moeder! We zijn nog nooit zo lang zonder elkaar geweest sinds we een gezin vormen, dus ik ben erg benieuwd. ’s Ochtends heb ik een bespreking op het kinderdagverblijf waar T. naartoe gaat. Ze mag binnenkort over naar een oudere groep, dus krijgt ze haar eerste rapport! Mijlpaal! Ze doet het goed en ik ben onwijs trots op haar.

Dit is écht mijn nieuwe favoriete speelplek om de hoek 🌼 Op Instastories live actiebeelden 💪

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Het is onwijs lekker weer, dus fiets ik ’s middags met T. naar het Wulvenbos, een speelplek in Houten. Ik liep hier wel eens doorheen tijdens het hardlopen, maar het is echt heerlijk ravotten voor kinderen hier. Lekker op haar blote kakkies in het zand, met de pomp water halen en schommelen op de autobanden. Dikke pret! Ik word zo gelukkig als ik haar zo zie genieten! Tranen in m’n ogen, werkelijk waar.

Ze merkt als we thuiskomen natuurlijk direct dat ik alleen ben, dus tijdens het avondeten probeert ze me flink uit. Zonder resultaat, ik blijf consequent, hoewel ik me moet verbijten om niet hardop te lachen om haar trucjes. Die grote ogen opzetten en aandoenlijk lachen werkt misschien bij vreemden, maar ik heb je zelf geproduceerd mevrouw. Ha!

Als T. op bed ligt, installeer ik me op de bank voor het Songfestival. Wat doen onze meiden van Og3ne het goed! Ik geniet echt van het Songfestival en kijk al sinds mijn tienertijd trouw mee. Ik vind Twitter overigens een extra dimensie geven aan het kijken met een second screen en lach mezelf soms de pleuris om wat anderen van de acts vinden. Zo leuk, zit ik toch niet echt in m’n uppie thuis op de bank!

Vrijdag: Dakdekker mag ff vangen!

Vandaag heeft T. een extra dag op het kinderdagverblijf, omdat ik twee deadlines heb voor opdrachten van mijn blog. Ik achter de laptop, zij lekker spelen. Helaas is het weer minder goed dan gisteren, maar ze duikt op het dagverblijf meteen het keukentje in, samen met een andere peuter. Doei mama!

Ik ben ultraproductief en schrik als er iets na enen aangebeld wordt. Oh ja, dat is waar ook. Vandaag zou de dakgoot uitgebaggerd worden! Dat hebben we nog nooit laten doen, dus leek ons een goed plan. Hij controleert ook op gebreken en die blijken er te zijn. Ik ga met hem mee de ladder op en hij maakt bovenop het dak foto’s van de schade. Vervangen zou op den duur hoognodig zijn, zeker gezien een inzakkende nok en losliggende dakpannen. Ook adviseert hij een vogelschroot, omdat er flink wat nesten onder ons dak zitten.

Hij heeft aan het einde van de dag nog een gaatje en dit grapje zou ons € 675,- kosten. Mag ik ff vangen! Ik vraag of ik er een uurtje over kan nadenken en mijn man in het buitenland kan bellen voor overleg. Dat is prima. Ik Google direct op alternatieve dakdekkers en hun tarieven, terwijl ik met René bel. De prijs is niet slecht en als ik zoek op de gevaren die onze nok, dakpannen en vogelschade met zich meebrengen, besluit ik het te doen. Maar niet zonder af te dingen, haha. Voor € 600,- komt de dakdekker aan het eind van de dag terug.

Dit past natuurlijk niet in mijn Financiële Detox, maar het is wel een investering betreft ons koophuis. Er zit 5 jaar garantie op zijn werk en voorkomen is beter dan genezen. Net voordat ik T. ophaal, is de dakdekker er weer en gaat aan de slag. Een uurtje of twee later is hij klaar. Hij vertelt dat hij jarig is, dus ik stop hem nog een tientje toe voor zijn verjaardag.

Daarna is faal nummer twee van mijn no spending weken, want ik rijd met T. langs de Mac. Ik was vergeten de zalm uit de vriezer te halen, dus anders hadden we alleen pasta, groenten en dat leek me wat karig. We eten beiden een Happy Meal en daarna mag ze nog even los op het speelterrein daar. Moe maar voldaan rijden we naar huis, gaan in bad en vervolgens onder de wol.

“Fries before guys” 🍟. Als papa 4 dagen in het buitenland zit voor z’n werk, eten de vrouwen samen patat op Fri(e)day!

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Zaterdag: Boodschappen en inkopen

Zul je altijd zien, gaat er iemand eens een nachtje spoken thuis, moet je er continu zelf uit, want er ligt niemand naast je. Mijn God, ik sluit mezelf ’s ochtends aan op een koffie-infuus en daarna is het tijd voor de boodschappen. René had aangegeven deze wel weer samen te willen doen op zondag, maar ik dacht: single mom life yeah! Ik rekende op het ergste, maar T. gedroeg zich voorbeeldig bij alles wat we deden.

Moederdagcadeautjes kopen voor de oma’s, naar de bakker, de kaasboer en tenslotte de Lidl. Normaliter mag ze lekker rondstappen, maar uit praktisch oogpunt zet ik haar nu in een karretje. Geen kik! Thank the Lord! We lunchen met verse chocoladebroodjes en als T. op bed ligt, raus ik een stofzuiger en dweil door het huis. Nailed it! Oh ja, T. geeft ook nog een concert op de piano, nu papa er niet is. Prima vervangster hoor!

Young Mozart op je beeldscherm 🎹

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Als ze wakker is, rijden we even langs Pronto Wonen. In mijn dilemma over welke bank te kiezen, gaven enkelen van jullie als tip eens bij Pronto te kijken. Je kunt daar je eigen bank samenstellen en online zag ik al wat modellen die me tof leken. We testen een aantal banken uit en ik ben het meest tevreden over een ribstof bank. De volgende keer neem ik René mee om te testen, want dit lijkt me een leuk zitmeubel voor in de woonkamer.

Bij Kwantum zie ik een hele leuke koffer voor onze verkleedkleding, want op zolder hebben we een speelhoek met haar tipi, een televisie en daar zou een leuke verkleedkist best geinig bij staan. Maar ik ben op een financieel dieet, dus ik laat de kist staan. Yeah, toch weer op de goede weg.

’s Avonds kijk ik het Songfestival en komt René met een collega vanaf het vliegveld weer thuis aan. Yay! Ik heb hem toch wel gemist, niet alleen om de praktische dingen (want ik ruim NOOIT de vaatwasser uit en dat moest ik nu alleen doen, blegh ;-), maar vooral omdat ik het zwaar ongezellig vind om alleen wakker te worden en alleen naar bed te gaan. Toch heb ik het goed gefixt in m’n uppie en dat viel me dan weer alles mee van mezelf. Geen mental breakdown gehad, good for me, haha.

Ik probeer het Songfestival tot het einde te kijken, maar ik krijg een migraineaanval en moet de aftocht blazen. Met pijnstillers en melatonine onder de wol, hopen dat het snel overgaat.

Zondag: Moederdag

Goedemorgen! Als cadeautje wordt T. vandaag om… 06:42 wakker! Maar wel gezellig hoor, met Vader Jacob uit de kamer naast me galmend. René haalt T. uit bed en ik stap onder de douche. Als ik beneden kom, liggen er twee cadeautjes en ruik ik verse croissantjes. Nice!

Het eerste cadeautje heeft T. gemaakt op het kinderdagverblijf en is een prachtige armband! Prachtig, Buddha to Buddha kan wel inpakken. Het tweede cadeau is een e-reader, de Kobo Aura H2O. Waterbestendig, dus perfect voor op vakantie en in bad! Ik heb nog nooit een e-reader gehad en ben verbaasd over hoe het beeldscherm is. Helemaal niet als een smartphone, juist meer als een krant of boek inderdaad!

René heeft er direct een aantal boeken op gezet, waaronder Harry Potter. Deze heb ik nog nooit gelezen, maar daar wilde ik altijd eens aan beginnen. Super leuk, ik ben erg benieuwd hoe ik het lezen ga ervaren. We gaan buiten spelen met z’n drietjes en ik ben blij dat we weer compleet zijn. Het stond op onze trouwkaart en op T.’s geboortekaartje: “Met jou is alles leuker”. En zo is het.

’s Middags gaan we op bezoek bij mijn schoonmoeder, waar we haar Moederdagcadeautjes overhandigen. Ze voelt voor mij bijna als een eigen moeder en ik ben blij dat zij er is. Zonder haar zat ik waarschijnlijk te swipen op Tinder, haha! Blij dat ze zo’n leuke vent op de wereld heeft gezet én dat ik haar erbij heb gekregen, als (o)mama.

We maken ’s avonds nog een wandeling met z’n drietjes en René trakteert op een ijsje. Een beetje twijfelachtig, gezien ik eigenlijk geen geld wil uitgeven aan extra dingetjes, maar getrakteerd worden sla ik niet af. Als T. op bed ligt, schrijf ik deze blog en werk ik een blog uit over een fietsstoeltje dat ik heb ontvangen.

Mijn schoonmoeder heeft deze gereviewd, want ik heb – geluksvogel – twee fietszitjes van twee verschillende merken ontvangen. Maar aangezien zij wekelijks verschillende kleinkinderen over de vloer heeft, kan ze uiteraard haar oordeel geven als grannyblogger. Bestaan er eigenlijk omabloggers? Zou wel geinig zijn!

De aankomende week gaan we kijken bij een basisschool van T. (ommekot, de tijd gaat ZO rap!) en werk ik langzaam maar zeker steeds meer blogopdrachten af. Ik neem nu geen opdrachten meer aan en wil in september inventariseren of ik tegen die tijd weer wat samenwerkingen of advertorials zal aannemen. Het is nooit mijn ambitie geweest om fulltime te bloggen, dan zou ik liever meer uren werken op bijvoorbeeld een redactie of magazine. Maar dat is allemaal toekomstmuziek!

Over muziek gesproken, wil je mijn drummerboy eens horen optreden, aanstaande zaterdag speelt hij in Theater aan de Slinger (Houten) met het orkest waar hij slagwerker is! Het is een divers programma van klassiek tot pop en van jazz tot soul en zangeres Meike van der Veer (ook Houtense én bekend van The Voice) zingt met het ensemble mee. Als je het leuk vindt om te gaan kijken/luisteren, stuur me dan even een berichtje, want er zijn nog maar 3 tickets in de gewone verkoop via de website beschikbaar, maar wij hebben nog friends & family tickets à € 10,-.

Heb jij een leuke week gehad en kunnen genieten van het kortstondige zonnetje? Was je ook teleurgesteld door onze plek op het Songfestival? Voor nu een fijne, nieuwe week!

Liefs,
Lindsay

4 reacties

  1. E-readers zijn zo fijn! Ik heb er een gekregen voor mijn verjaardag en kan echt niet meer zonder. Al mijn favoriete boeken binnen handbereik, zonder dat ik me een breuk tik met een loeizware handtas. Maar, wel schandelijk dat je Harry Potter nog nooit hebt gelezen. Dat kan echt niet hoor!! Mocht je nog leuke boeken zoeken trouwens, ik heb heel veel tips hahaha.

  2. Jullie ook een fijne nieuwe week! Damn wat baalde ik dat OG3NE niet hoger geëindigd is, kennelijk vond het publiek het nummer echt niks. Ik vond dat ze het geweldig hebben gedaan. En nu is het natuurlijk afwachten wie de volgende gaat zijn… Maar was erg blij met de winst van Portugal wat een heerlijk liedje en je moet echt even zoeken op de versie die hij deed met zijn zus na de winst.. Erg mooi! Onze T was wakker geworden en heb het 3x opnieuw aangezet, kind werd helemaal rustig.. :)
    Heerlijke Moederdag gehad, verwend met een plantje met een mooie bloempot met voetafdruk :) en lekker parfum. Daarna nog uiteten geweest en 's avonds dansles. Nu weer an die arbeit, de nieuwe week is begonnen! Hopelijk blijft het weer nog even zo, heb de zon gemist. Nogmaals een goede week voor jullie!

  3. Ik vind je uitgave voor de dakdekker feitelijk geen 'zomaar uitgave'. Het was nodig alleen kwam het vrij onverwacht. Verder doe je het volgens mij heel netjes qua uitgaves. Ben benieuwd naar je einsconclusie straks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *