Lief dagboek – week 14: Rust, nieuwe tattoo en opruimwoede

mombie

Goedemorgen lieve lindsayvallen.nl lezeressen! En lezers natuurlijk, hoewel 95% van mijn bezoekers vrouw is. Dat zag ik deze week in Google Analytics, toen ik wat cijfers moest uitdraaien. De meesten van jullie zijn vrouw en gemiddeld tussen de 24 – 45 jaar jong. Eigenlijk ben ik dus mijn eigen doelgroep, als je het zo bekijkt! Het deed me goed om te lezen dat sommigen zich herkenden in mijn dagboek-blog van vorige week. 

Het is ook wat, alles wat wij vrouwen van onszelf verlangen. We willen nergens steken laten vallen, met als gevolg dat we onszelf het apelazarus werken omdat we op alle vlakken de volle 110% willen geven. Dat heb ik deze week enigszins kunnen loslaten. Weliswaar met flink wat moeite en tranen, maar het begin is er.

Ik kan natuurlijk ook niet zomaar mijn agenda leeg gummen, maar ik heb mezelf voorgenomen om de hele maand april mijn social sabbatical voort te zetten. Wat er nog in mijn agenda staat, rond ik af, maar ik hou me de komende tijd vooral kalm en rustig. Natuurlijk laat ik Koningsdag niet voorbij gaan, maar verder plan ik even helemaal niets in op het gebied van (extra) werk, bloggen en vrijetijdsbesteding. Even terug naar de basis.

Enfin, voor nu mijn weekoverzicht in blogvorm!

Maandag: Hoera, weer hardlopen!

De maandag is mijn vaste werkdag op kantoor en vandaag is dat niet anders. Ik heb mijn oortjes meegenomen, zodat ik me een beetje kan afsluiten en muziek kan luisteren. Dat helpt me altijd als ik teveel pieker of somber ben. Een fijne playlist aan en ik voel me instant beter. ’s Avonds trek ik de hardloopschoenen aan en maak een flinke dosis endorfine aan. Fijn!

Lekker loopje 💪 #sportyspice #nikeplus #gl2r #momloves2run #Dutch #030

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Dinsdag: On the road

Vanmorgen werk ik een ochtendje op kantoor, mijn vaste, halve dag. Normaliter fiets ik naar mijn werk, maar vandaag heb ik aansluitend een externe afspraak voor mijn blog. Ik eet in de auto mijn bammetje en met het raampje omlaag en de muziek omhoog naar mijn bestemming. Het weer is heerlijk, geen straf om een lekker stuk te rijden!

Het is een goede afspraak, ik vind het altijd tof om met jonge, ondernemende leeftijdgenoten te praten over de mogelijkheden die online media biedt. Het is niet voor niets dat ik deze maand alweer mijn 12e blogverjaardag aantik en daarnaast al sinds 2008 werkzaam ben in de online en social media, communicatie en e-commerce. Er zitten – hopelijk – mooie plannen in de pijplijn, dat geeft ook weer energie.

20170314_204145

’s Avonds kijk ik op aanraden van een lezeres de film Ellis in Glamourland. Die had ik nog nooit gezien, dus als Linda de Mol-fan moest ik deze absoluut zien, aldus Christine. Ik heb me goed vermaakt, wat was Linda destijds nog anders zeg! De film deed me denken aan een mix tussen Maid in Manhattan en Sex and the City. Hartstikke leuk, als je ‘m nog niet hebt gezien, hij staat nu (nog) op Netflix!

Woensdag: Pannenkoeken!

Vandaag staat mijn bos bloemen van Bloomon al bijna 2 (!) weken. Ik ben positief verrast over de kwaliteit van de bloemen. Morgen wordt er een nieuwe bos gebracht, maar er kunnen absoluut nog wat bloemen uit deze bos mee. Ik word niet betaald of gesponsord door Bloomon, maar ik ben gewoon een tevreden consument en dat deel ik dan ook graag.

Oh ja, als je nu denkt: ik wil ook bloemen van Bloomon, dan kun je via de link www.bloomon.nl/ruth2d-cadeau-van-Lindsay bestellen. Jij krijgt dan die toffe, gratis vaas bij je bestelling en ik krijg een bosje bloemen als dank voor mijn enthousiasme en het verspreiden van de Bloomon-liefde. Voor ons allebei leuk, toch? Ik heb trouwens maat M van het bosje en laat ze tweewekelijks bezorgen.

bloomon lindsay

Woensdagavond mag T. kiezen wat we eten. Haar antwoord is voorspelbaar: pannenkoeken! Typisch het antwoord van een peuter van twee. Patat kan haar niet zo bekoren, maar pannenkoeken gaan erin als koek pannenkoeken. Ook geen straf voor ons als ouders trouwens, toch?

T. mocht kiezen vanavond. Pannekoeken lievelings!

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Donderdag: Nieuwe tattoo!

Vandaag is het eindelijk zo ver! Ik heb een vrije dag, want ik krijg een nieuwe tatoeage. ’s Ochtends kijk ik eerst de laatste kampvuur aflevering van Temptation Island (genieten!) en daarna op naar Amsterdam. Op het station koop ik een boek voor in de trein en een Starbucks-koffie, lekker hipster.

Ik heb om 12:30 uur een afspraak bij Salon Serpent, waar gastartieste Jackie Huertas uit New York is ingevlogen. Er zijn vaker gastartiesten bij Salon Serpent te gast, zo heeft René ook een tatoeage van een gastartiest die het Amsterdamse bezocht. ‘Mijn’ Jackie is gespecialiseerd in tatoeages van Disney-figuren, wat uiteraard erg goed bij mij past.

Op mijn verlanglijstje stond Ariël nog, de roodharige zeemeermin uit De Kleine Zeemeermin. Wie kent haar niet, zou ik bijna willen toevoegen. Jackie maakt eerst wat schetsen. Het ontwerp is geïnspireerd op de animaties uit ‘Dat is mijn wens’, waarin Ariël vol emotie zingt over hoe nieuwsgierig zij naar de mensenwereld is.

Het stukje waarin ze dromend met haar hand omhoog reikt, naar het wateroppervlakte waar de zonnestralen doorheen schitteren, dat is de het beeld wat ik zo ontzettend prachtig vind. Jackie heeft van ongeveer drie verschillende stills uit de film haar ontwerp gemaakt, waarbij het voor mij erg belangrijk is dat de beweging onder water, de uitgestrekte hand en Ariël’s prachtige gezicht, gedetailleerd worden weergegeven.

Na wat aanpassingen die we samen doorspreken, zoals het vergroten van het ontwerp en het hoger plaatsen, gaat Jackie aan de slag. Het is geen pijnlijke plek, maar ik krijg al snel een slapend been, omdat ik continu op mijn zij moet liggen. We grappen er samen over, dat Kate Winslet vast net zulke spierpijn had toen zij als ‘one of your French girls’ gedrapeerd over de bank lag.

Jackie blijkt een grote filmfan en heeft zelfs een een tatoeage van de Titanic op haar been. We kletsen dus honderduit over films, Disney, het verschil tussen New York (ze is een geboren & getogen New Yorkse) en Nederland en voor ik het weet, zit de tattoo erop. Wauw! Ik ben sprakeloos – net als Ariël met benen ;-) – door hoe prachtig de tatoeage is geworden.

Trots als een pauw zetten we mijn nieuwe aanwinst op de foto en met een gloeiend been én hoofd keer ik weer huiswaarts. Dat is mijn negende tattoo, de grootste ooit! Als ik thuis kom, show ik ‘m uiteraard aan René, die ‘m ook te gek vindt. T. wil mijn tekening vooral graag aanraken en het liefst mee kleuren, maar dat mag even niet, haha.

Vrijdag: Lekker pakketje

Vandaag hebben T. en ik een chilldagje. Ze is niet zo lekker en ik merk dat ik ook veel indrukken te verwerken heb. Ik ben deze week toch twee keer de hort op geweest voor een externe afspraak en mijn tatoeage, ik heb behoefte aan wat kneuterigheid. We doen kalmpjes aan en voor haar middagslaapje neem ik voor de zekerheid haar temperatuur op. Balen, toch koorts!

We zouden ’s middags een playdate hebben met mijn twee vriendinnen plus hun kinderen, dus die stuur ik een berichtje dat we helaas verhinderd zijn. Ik wil het niet op mijn geweten hebben een pasgeboren baby aan te steken, dus dit is het verstandigst.

In de namiddag wordt de Foodybox van Kroon op het Werk bezorgd. Dit keer is het de Paas-editie, met allerlei lekkers om tijdens de Paasdagen te nuttigen. Ik schrik me nog een hoedje, want er zit een verse makreel in het pakket verstopt! Van schrikt belandt de vis op het laminaat. Dat verwacht je toch niet, haha! ’s Avonds doen we het rustig aan en we kruipen allemaal vroeg onder de wol.

Zaterdag: Opruimwoede

T. lijkt iets vitaler dan gisteren, maar is nog steeds niet helemaal in haar hum. We doen op ons gemak de weekboodschappen en na de lunch is het weer bedtijd. De koorts is nog niet gezakt, zo sneu als die kleintjes zich zo lamlendig voelen. René en ik hebben dit weekend ingepland om de zolder uit te mesten. We hebben een flinke zolder, maar het gevaar van zoveel ruimte, is dat je ongeordend overal zooi neerkwakt.

Daarom is het tijd om de boel op te ruimen! Ik heb bovendien mijn grote vriendin Marie Kondo weer geleend bij de bieb, want ik wilde nog even mijn geheugen opfrissen. Uiteindelijk gooien we drie (!) dozen rotzooi weg en heb ik 5 (!) zakken kleding om aan het goede doel te schenken. Dat ruimt lekker op!

Na het avondeten ga ik nog even door met kuisen, tot ik op de klok kijk. Bijna middernacht. Say what! Snel spring ik onder de douche om mijn tatoeage te wassen en verzorgen, daarna snel naar bed!

Zondag: Kwakkelen galore

Alsof het nog niet genoeg was dat ik zo laat in bed lag, had T. het vannacht flink te pakken. Ik denk dat we er ieder uur wel uit zijn geweest. Arme ziel, ze moet zoveel hoesten, kuchen en dat met flinke koorts. We zijn in de weer met Luuf, koude washandjes en troost, maar rottig blijft het. Ik voel me een absolute mombie en René is een walking dad.

Goodmorning fellow mombie’s and walking dads! ✌💤☕ #mombie #zombie #walkingdad #walkingdead

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Ook vandaag blijven we daarom in en om huis. Ik rijd even snel naar de kledingbak om mijn vijf zakken vol te dumpen, met op de terugweg een ijsje voor de ziekenboeg. We brengen de rest van de zondag samen zonder al teveel inspanningen door. Gelukkig is het in ons huis aardig koel, dat scheelt.

Ik zag allemaal leuke foto’s op social media voorbij komen van vrienden en online kennissen op leuke marktjes, terrassen en het strand, bij ons was het simpelweg aan huis in Houten. Ook geen probleem hoor, eigenlijk is het soms wel goed om aan huis gekluisterd te zijn. Zeker nu ik mezelf toch meer rust wilde gunnen, kwam dat heel niet zo slecht uit.

De aankomende week hoop ik dat T. iets opknapt, vooral voor zichzelf. Ik heb mijn vaste werkdagen en heb opnieuw een externe afspraak voor mijn blog. Het is druk! Je merkt dat de rust aan het begin van het jaar voorbij is. Juist nu ik het rustiger aan wil doen, stroomt het werk binnen. Gelukkig kan ik hierdoor extra kritisch zijn en alleen de leukste dingen doen.

Eigenlijk verschilt dat sowieso weinig met mijn normale werkwijze, want omdat mijn blog niet mijn verdienmodel is, kies ik toch lekker wat ik zelf wil plaatsen. Ontvang ik een persbericht dat ik leuk vind om te delen, dan doe ik dat. Ben ik enthousiast over een films, een boek of een product? Dan schrijf ik daarover. Krijg ik toffe spullen, die ik bovendien uit eigen beweging ook zou aanraden aan jullie? Hartstikke prima. Mag ik tegen betaling een advertorial naar mijn eigen voorwaarden en budget schrijven, helemaal mooi. Niets nieuws onder de zon.

Zo doe ik het al bijna 12 jaar en zo wil ik mijn blog graag houden. Oh ja, die lezeressen high tea om te vieren dat ik mijn koperen (12,5 jaar) blogjubileum vier, dat wordt hoogstwaarschijnlijk in Utrecht. Wel zo centraal en bovendien mijn stadsjie! Verder is er nog weinig concreet, maar denk aan oktober 2017. Duurt nog even dus!

Eerst maar de aankomende week, hoppa! Wat staat er op jouw agenda? Heb je gisteren van de zon genoten of was je ook geveld door het virus wat rond wemelt? Ik wens je een mooie, nieuwe week!

Liefs,
Lindsay

7 reacties

 1. Hi Lindsay, ben zo blij te lezen dat je een maand voor jezelf kiest! Als je dan zo terug kijkt op de harde lessen uit het verleden mag je echt terecht trots zijn dat je nu op tijd gas terug neemt.. en je merkt ook inderdaad hoe je eerlijkheid (we kennen je niet anders ;)) enorm door ons gewaardeerd wordt.. en veel herkenbaarheid teweeg brengt!
  Zelf ben ik het afgelopen kwartaal ook niet echt lekker in mijn vel gaan zitten.. met een andere reden: ik snack op mijn vrije dagen de hele dag door en de maat is ver te zoeken.. ik deel dit met enige schroom, maar om jou te vertellen dat je artikels me erg hebben geholpen afgelopen week.. heb hele delen uit je historie van afvallen weer eens terug zitten lezen.. ik ben nu ook begonnen met weight watchers en wat een schrik, het zijn niet alleen de snacks maar ook de hoofdmaaltijden waarmee ik helemaal de fout in ga: 2 of 3 keer opscheppen waren hier heel normaal!! Ahum… een enorme eye-opener, dus ik ga enthousiast verder met het leren van normale porties te leren hanteren!
  Hier nog zo'n bloemengenieterd, alhoewel ik er juist erg van geniet zelf boeketten samen te stellen.. momenteel staat hier een mix van anjers, pioenrozen, tulpen, anemonen en een hyacint te pronken.. wat heerlijk hé, echt lente in je ogen en voor je neus!!
  En wat leuk dat je Ellis in Glamourland hebt gedeeld! Tja, het is echt een klassieker inmiddels, héél oud, maar ik kijk hem zonder probleem gerust zo weer, soms heb je gewoon even behoefte aan ouderwets zwijmelen en dat alles aan het eind tóch goed komt en glamour ook maar opzichtig vertoon is;) manlief vind één keer kijken wel genoeg, die leest liever een boek twee keer waarvan ik dan zoiets heb, laat dat boek maar even liggen, dat lees ik op z'n vroegst over een paar jaar voor de tweede keer!
  Nog zoiets herkenbaars.. een extra verdieping waarop niet geleefd wordt, maar wel gestapeld wordt.. en maar opstapelen en opstapelen… tja, het wordt hier ook de hoogste tijd om op die plek te gaan konmariën! Ik heb met mijn zussen en schoonzusje een groepsapp ter ere van Marie Kondo en je merkt dat de voorjaarskriebels van iedereen weer bezit neemt! Heerlijk hoor!
  Echt te gek dat Ariël nu op je been staat! Het zou me niet verwonderen als mijn dochter daar op een dag mee thuis komt ;) Ariël's gezichtsuitdrukking is zeer fijntjes en tóch zonder te druk in details te verzanden.. bijzonder mooi gedaan!
  Wij hebben gisteren een uurtje gewandeld en onderweg een appeltje gegeten op een bankje.. heerlijke kleine geluksmomentjes zijn dat dan! Ik kan echt genieten van dat soort burgerlijke dingetjes!
  En vandaag heeft manlief een dagje vrij genomen en gaan we naar de Efteling! Ben toch zo benieuwd wat onze peuter daarvan gaat vinden! Ik ben zelf echt verzot op sprookjes en hoop zo dat die liefde over mag gaan van moeder op dochter! Mijn ega heeft er maar weinig mee, maar gaat graag mee om mij zo te zien genieten, zegtie dan ;)

  Ik wens je een hele goede week toe met veel rustmomentjes voor jou en de kleine meid.. dat ze maar snel op mag knappen!

 2. Hopelijk knapt jullie meisje snel op en kun je met een gerust hart aan het werk gaan! Wij zijn heerlijk erop uit geweest gister, even lekker naar het bos..

 3. Ik vind je nieuwe tattoo zo ontzettend gaaf! En Eliis in Glamourland, die moet ik nog eens kijken, heel lang geleden gezien. Doe rustig aan en geniet van je week!

 4. Waaauw wat is je nieuwe tattoo mooi!! Super knap gedaan! Beterschap voor jullie kleine meisje, zo sneu. Maar ik moest wel vreselijk lachen om je 'Mombie' en 'Walking dad'. Zolang je nog de humor kan inzien van alles wat je overkomt, kom je er wel. Hoop dat het je lukt om je rust te pakken, en niet te streng te zijn voor jezelf. Maar zoals je zelf al zegt, wat maken wij vrouwen het ons toch moeilijk af en toe…het is zó herkenbaar. En we weten ook voor een ander zo goed hoe het moet. Maar zelf doen…ho maar! Mijn week is dus ook weer lekker druk, de accountant, de fysio, etentje… Wens je in elk geval een fijne week toe!!

 5. Altijd leuk om te lezen jouw weekoverzichten. Gefeliciteerd met 12 jaar bloggen en beterschap met T. Hoop dat ze inmiddels is opgeknapt?

 6. haaa je klinkt alweer wat beter, fijn! Nu hopen dat T. zich ook snel beter voelt! Ik vond trouwens het boek van Ionica Smeets (zoete kinderen eten geen suiker) ook leuk om te lezen, ben benieuwd naar jouw boek!

 7. Ik ben geen tattoo mens, maar dit is heel mooi gedaan zeg!! Ik ben blij dat ik niet de enige met opruimwoede ben, ik heb alle keukenkastjes opgeruimd en schoongemaakt en ik blijf maar doorgaan :-D Beterschap met kleine T, dat ze maar snel weer helemaal de oude is! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *