Comme des Garçons voor H&M

“13 november 2008

Aan alle fashionista’s,

We zijn ontzettend blij dat jij vandaag aanwezig bent! Uit ervaring weten we dat het op de lanceringsdag van onze guest designer collecties behoorlijk druk kan zijn. Daarom hebben we een aantal verzoeken voor jullie..”

Blog Image

Ja werkelijk, vanmorgen in de rij voor de H&M Utrecht (één van de vijf locaties waar de Comme des Garçons collectie verkocht werd) kregen wij instructiebriefjes!
Hierop stonden een aantal regels zodat alle fashionista’s zich netjes zouden gedragen.

Ik herinner mij vorig jaar nog de collectie van Roberto Cavalli, en vind deze instructies dan ook zeer welkom.
Tot dusver ben ik ieder jaar weer aanwezig bij de guest designer collectie en Comme des Garçons is de vijfde high fashion designer die samenwerkt met het grote concern H&M.
Eerder al bemachtigde ik kledij van respectievelijk Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Viktor & Rolf, Roberto Cavalli en nu dus: Comme des Garçons.

De vrouw achter Comme (zoals de naam door modeminnend publiek wordt afgekort) is de Japanse Rei Kawakubo.
Deze collectie voor H&M is minder commercieel, maar meer high fashion en couture dan voorgaande samenwerkingen.

Blog Image

Ik had mijn zinnen gezet op de zwarte trenchcoat (zie hierboven in het blauw) en op het polkadot-vestje. Omstreeks 09:00 uur kwam ik aan, met een rij van ca. 50 vrouwen en een enkele man voor me.
Veel rustiger dan vorig jaar bij Roberto. Terecht ook, want deze collectie is minder draagbaar en minder bekend bij het grote publiek. Mooi, dacht ik, dan is het ook exclusiever.

In de rij werden de regels uitgedeeld. Niet rennen, niet handelen, niet filmen/fotograferen en let wel: binnen 7 dagen retourneren.

Toen de rolluiken omhoog gingen hielp de bewaking door per keer 3 personen naar binnen te laten. Dat zorgde voor een ontzettende rust en ook in de rij werd gezellig gekeuveld over welke items jij en je buurvrouw wilden bemachtigen.

Eenmaal binnen, ging ik direct af op mijn trenchcoat. Er hingen er nog weinig, maar jawel: mijn maat 38 in het zwart was nog present!
Over mijn arm ging hij. Verderop vond ik nog een blousje en mijn polkadot-vestje, en ik vertrok naar de paskamer.

Akkoord, hier werd wel geruild, maar op een sociale en rustige manier. “Doe jij die maat weg?”, “Mag ik die van jou” en “Oh, die staat je heel goed!” waren veelgehoorde quotes.

In de paskamer besloot ik mijn trenchcoat en vest te houden, en mijn blouse in maat 38 aan de lucky eerstvolgende dame te geven. Weer iemand gelukkig met een Comme. Fashionista’s zijn zó sociaal!

Met een glimlach vertrok ik naar de kassa en rekende € 219,80 af.
Mijn kleding werd in een mooie tas gedaan en ik wandelde om tien over tien weer naar buiten. Met mijn Comme’tjes.

Maar, treur niet: vannacht om 00:00 precies gaat de online verkoop op www.hm.com van start!

Veel succes enne, online rennen mag! ;-)

Blog Image

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *