Chiro 555

Flauwe woordgrap, geen samenwerkende hulporganisaties maar ikzelf. Omdat ik momenteel niet lekker in mijn vel zit – I ain’t gonna lie & it ain’t pretty, was er actie vereist. Intern, maar ook extern. Dus, afgelopen maandag liet ik me kraken, zoals de chiropractor liefkozend genoemd wordt.

En, hoewel dat gekraak erg onaangenaam klinkt, was de behandeling an sich erg prettig. Vooral mijn nek en bovenrug hebben grote blokkades en deze werden door de chiropractor dan ook vakkundig gemanipuleerd – de correcte term voor kraken. Ik kreeg zelfs huiswerk mee, om extra op te letten de komende week.

Chiropractie valt blijkbaar onder de alternatieve geneeswijzen. Nu ben ik zelf niet vies van wat kruidendokterij her & der. Ik detoxte al eens met een kuurtje van De Tuinen en acupunctuur (ja, met al die naaldjes) lijkt me ook wel interessant. Zelfs Patty’s Klysma-show bekeek ik met verbazing, maar sluit ik niet never uit.

Zijn jullie wel eens gekraakt? Of andere “bijzondere” behandelingen genoten? 

2 reacties

  1. Yep, ben 2 à 3 keer 'gekraakt'. Apart gevoel als je daarna op de fiets zit, net of er letterlijk een last van je schouders is gevallen ;) Maar dat gekraak klinkt wel bijzonder onaangenaam, ben toch bang dat 'ie per ongelijk een bot bij me breekt :P

  2. Dat is minder leuk om te horen :( Ik heb ook wel eens van de osteopaat gehoord. Is dat nou vergelijkbaar met de bottenkraker (chiropractor)?

    Ik kamp sinds een jaar of zes ook met (lage) rugklachten. Al een paar keer naar de huisarts geweest en ook de fysio/manueel therapeut die mijn rug heeft gemanipuleerd, maar minder extreem dan echt kraken. Het komt bij mij vooral neer op bewegen. Eigenlijk zou ik elke dag moeten sporten, maar ja daar heb ik toch geen tijd voor? Ik probeer nu in ieder geval elke dag te bewegen. Omdat ik thuis werk kom ik soms dagen niet buiten en dat voel ik helaas meteen :(

    Ow trouwens, ik heb wel eens bioresonantietherapie gehad tegen vermoeidheid. Nou dat werkte echt voor geen ene meter. Schijnt dat het mensen met allergieën heeft genezen…bij mij helaas geen effect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *