CARRIÈRE How to: salarisverhoging vragen

Je begeeft je al enige tijd op de arbeidsmarkt en beoefent minimaal een half jaar dezelfde functie bij dezelfde baas. Je vindt je werk leuk en als je een beetje op je intuïtie mag vertrouwen, is dat gevoel geheel wederzijds. Natuurlijk wordt je inzet ontzettend gewaardeerd en op je ideeën wordt gereageerd met ‘Top!’ en ‘Scherp!’. Maar, het vragen om waardering in meer salaris, hoe pak je dat aan?

Allereerst is het belangrijk gedegen argumenten te verzamelen waaróm jij precies salarisverhoging verdient. Ben je gegroeid in je functie, heb je meer verantwoordelijkheden en draag je meer dan gevraagd wordt bij aan vergaderingen en overleggen? Maak een lijstje van werkgerelateerde argumenten die je op een vriendelijke, maar serieuze manier kunt overbrengen aan je leidinggevende om hem of haar te overtuigen van een hernieuwde kijk op je salarisstrook.

Argumenten als: ‘Ik heb het nodig’ of ‘Ik kom zo niet rond’ zijn TO-TAAL niét van belang voor je baas. Dat zijn persoonlijke argumenten, en hebben (helaas) meer met jouw bestedingspatroon te maken dan waardering op het werk.

Maar goed, hoe ga je een dergelijk gesprek in? Net als met een sollicitatie, is het belangrijk je niet in een shabby outfit te kleden, maar wat meer aandacht te besteden aan je uiterlijk. Een goed shirt, een nette pantalon, je haar opgestoken en make-up in orde. Je gaat onderhandelen en als je er goed uitziet, voel je je zekerder en klaar voor de strijd. Niets vervelender dan een opkruipende rok, terwijl jij hortend en stotend om loonsverhoging vraagt.

Ook is het belangrijk het juiste moment te kiezen waarop je in gesprek gaat met je baas. Bij de koffieautomaat is geen goed idee. Nee, echt niet. Je wenst een serieuze salarisverhoging, dus plan je een serieuze afspraak via e-mail of een vergaderverzoek in via Outlook. Of vraag je baas persoonlijk of hij/zij op een samen te bepalen moment tijd heeft voor je.

Zo heb je zijn of haar onverdeelde aandacht en word je niet gestoord door een collega die een cappuccino komt halen of een collega die net terug is van zwangerschapsverlof en alles wilt vertellen over haar nieuwe spruit.

Goed. Daar zit je dan. Allereerst is het belangrijk te vertellen hoe het op dit moment met jouw afdeling staat en wat jouw plek is in het geheel. Dat je het naar je zin hebt, je waardering hebt voor je team en hoe de organisatie je ruimte geeft voor je ideeën en inbreng (alleen als dat daadwerkelijk zo is natuurlijk, maar dat lijkt me wel – gezien het uitgangspunt van dit gesprek).

Dan is het tijd je huidige functieomschrijving en taken te vergelijken met hoe je hier ooit binnenkwam en van waar uit je begonnen bent. Waarin ben je gegroeid en dus belangrijker geworden qua werkzaamheden? Misschien heb je nieuwe collega’s ingewerkt, zijn je werkzaamheden uitgebreid en heb je extra vergaderingen bijgewoond. Meegedacht in werkgroepen over nieuwe projecten en jouw steentje bijgedragen aan de verbetering van processen of werkwijzen.

Print je functieomschrijving uit en som daarnaast de werkzaamheden op die je extra uitvoert. Het is niet meer dan normaal dat je je functie goed en naar tevredenheid uitvoert zoals deze op papier staat. Daar is je huidige salaris ook op berekend. Ik zou mikken op die salarisverhoging als je beduidend méér of andere taken vervult dan in je oorspronkelijke functie beschreven staan.

Mailtjes met complimenten van collega’s of klanten doen het ook altijd goed. Misschien vind je dit vreemd, maar het is simpelweg om je baas inzicht te geven in je prestaties. Managers hebben het namelijk druk genoeg, dus wat voorbereiding van jouw kant is echt niet vreemd. Ik heb een speciaal mapje in Outlook met complimenten en duimpjes. Er gebeuren zoveel dingen achter de schermen waardoor alles op rolletjes loopt, dat is echt niet altijd inzichtelijk voor je baas. Bovendien is het fijn om dat mapje eens door te scrollen als je een aanval van onkunde of onzekerheid hebt.

En dan: de finale!
Ondanks dat je het misschien moeilijk uit je mond krijgt, wind er geen doekjes om: opper beleefd of je de waardering die je als persoon krijgt, door complimentjes of positieve feedback – ook te realiseren is in een beter passend salaris dan wanneer je in dienst kwam. Je kunt aangeven dat dit je (mede) blijft motiveren, nu je huidige functie meeromvattend is geworden dan deze in eerste instantie was.

Glimlach naar je baas, zelfverzekerd en vriendelijk, en wacht op zijn of haar antwoord. Hopelijk komt er een positieve repliek en kijk je samen een beter passende beloning. Google vooraf even op ervaringen en salarisschalen en houd een richtbedrag in je hoofd dat redelijk is. Weet wat je waard bent en sta daar ook achter! Dat is niet star of drammerig, maar opkomen voor je eigen kwaliteiten en kunnen.

Ik ken een vriendin die samen met haar leidinggevende al Googelend tot haar nieuwe salaris kwam. Als jij precies de zoektermen kent, omdat je die avond ervoor al hebt gevonden wat je wilt verdienen, kun je die zoekopdracht natuurlijk enigszins sturen.

Gelukt? You go girl! Beloon jezelf met dit eerste, nieuwe salaris. Je hebt het verdiend, want hey: je hebt eigenhandig onderhandeld over je salaris en mag jezelf dus best op iets leuks trakteren. Is het niet gelukt, helaas pindakaas. Koester geen wrok of raffel je werkzaamheden niet af. Als er in de toekomst wel ruimte voor opslag is, weet je baas in ieder geval van je verzoek.

Ik heb gedurende mijn gehele carrière (ik werk sinds 2011 fulltime) drie keer uit mezelf om salarisverhoging gevraagd, buiten de reguliere beoordelingsgesprekken om. Ik heb het twee keer gekregen, exact het bedrag dat ik in mijn hoofd had, en die ene keer ging ‘m gewoon niet worden. No biggie! Bedenk dat wanneer jij iets kunt beargumenteren en het oprecht geoorloofd vindt, dit vaak een prima en realistische gedachte is.

Toi toi toi!

Heb jij wel eens salarisverhoging op eigen initiatief gevraagd? Kreeg je wat je verdiende en zo ja: deel je tip(s) met ons! Sharing is caring :-)

Liefs,
Lindsay

_______________________________________________________
(dit is een herschreven versie van een blog die in 2011 eerder onder mijn naam is gepubliceerd. Oude stukken die afgestoft en geredigeerd een nieuwe kans verdienen. Je vindt ze onder de tag “oudmaargoud”.

2 reacties

  1. Ohhh ik ben daar zó slecht in! Een tijdje geleden ging ik naar een nieuwe functie, maar ik voldeed nog niet helemaal aan de eisen want ik moest nog promoveren, dus werd een stuk lager ingeschaald. Toen heb ik wel direct na mijn promotie een afspraak met HR gemaakt om in de juiste schaal te worden ingeschaald (maar achteraf denk ik dat ik ook daar meer uit had kunnen halen, want ik doe meer dan wat er in de functie-omschrijving van die laagste trede in de juiste schaal staat).

  2. Wat een fijn artikel! Ik werk nu 2 jaar bij dezelfde baas, zelfde functie, en salarisverhoging, ja na de beoordelingsgesprekken, maar verder ho maar… Dit is wel een goed artikel om me eens voor te bereiden op zo een gesprek! Thanks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *