Bye 2010, hello 2011!

En zo is het alweer 2 januari 2011 en zit ik met een kop thee met honing op de bank (petit peu schor van het meezingen Oudjaarsavond en vuurwerk imiteren *laat mijn zangdocent het maar niet lezen ;-)

Tweeduizendelf. Ik herinner me nog het Milennium (wat na wat champoepel als Minnenium uitgesproken werd :-) en party like it’s 1999. De laatste jaarwisseling dat mijn vader er nog was, 2005. En de eerste jaarwisseling zonder hem, 31 december 2006 – de jaarwisseling die uiteindelijk ook tot mijn relatie met René geleid heeft.

Tijd is een gek iets. Dit jaar word ik 28 en ik studeer weer. Ik ben dankbaar dat ik inmiddels al 2e jaars student aan theaterschool De Trap ben. Het is hard werken, maar het is het zo waard! De eerste van mijn close vriendinnen is mama geworden (en ik ben damn trots op jullie, you know who you are :-) Ik heb zo’n fijne groep vriendinnen om me heen, een lief broertje, een supermama en de beste vriend evah!*Een gedeelte van de inner circle of friends :-)

En hoewel je ouder wordt en de scherpe randjes eraf gaan, blijft het moeilijk dat mijn vader er niet bij is. Ik geloof dat hij alles ziet en soms laat hij me zelfs merken dat hij er is. Afgelopen kerstvakantie in Egypte ook, terwijl ik met René aan het zwembad lag. Ik krijg er geen kippenvel meer van (en ook René vind het niet meer eng dat zijn schoonvader soms een seintje van boven geeft ;-) Ik ben dankbaar, dat ik zijn aanwezigheid nog zo voel. Dat mijn papa zegt: het is goed zo meisje, ik zie alles en ben trots op je.

*René & Lins aan het zwembad in Egypte, kerst 2010

Tien jaar geleden was ik 17, mijn eerste vakantie alleen met Jessica naar Lloret de Mar (wat super was, warme herinneringen Jazzy :-), mijn HAVO-diploma behaald, lekker veel stappen en studeren aan de Hogeschool Utrecht. Alles was (relatief) veilig, je wereld (nog) niet zo groot en toch dacht je alles al te weten, zoals je dat zo lekker kan op je 17e ;-)
*Jazz & Funky 10 jaar geleden, 2001 :-)

Ik ben vooral gelukkig. Echt heel gelukkig. Toen ik zeventien was en nu nog steeds. Gelukkig omdat ik inmiddels weet dat het leven ook zwaar kan zijn, maar je familie, vriendinnen en vrienden hebt die er voor je zijn. Dat je mag kiezen wat je wilt, je dromen waar mag maken – ook al is dat nog zo eng. Dat je liefde kent, en ook liefde kan geven. Aan je familie, je geliefde, je vriendinnen en vrienden.

En dat je daar dankbaar voor moet zijn. Want niet iedereen heeft het zo goed. Misschien omdat mensen niet dankbaar zijn en afgunst en jaloezie verkiezen boven liefde. Anderen niets gunnen. Terwijl je zoveel gelukkiger wordt van geven en de glimlach op een bekend gezicht zien bij het ontvangen. Of bij een onbekend gezicht. Geniet van het moois dat het leven te bieden heeft, ook al zijn er soms minder leuke momenten.

Ik wens jullie alle goeds voor 2011 lieve lezers!

Oh ja, als jullie bepaalde ideeën over artikelen hebben (ongetwijfeld zal ik binnenkort weer op pad gaan voor voor Grazia of Ze.nl) maar ook andere onderwerpen, laat in je reactie je input achter! Ik ben benieuwd waar jullie graag over lezen en zal dan proberen de input te verwerken! :-)

xoxoLins

3 reacties

  1. Schat,Ik ben het helemaal met je eens! Jullie ook het allerbeste voor 2011 en aan je foto's te zien behoor ik twee keer tot je vriendinnen groep haha.Ik zie je op mijn verjaardagsfeestje volgende week.Dikke kusX Cindy en Isabeau

  2. Jij ook het allerbeste voor 2011 liefde! We gaan er weer een memorabel mooi jaar van maken met het meisje van wie ik zoveel hou!

    Kus voor mijn knappie!

  3. Zoooo leuk! Die foto van ons haha.
    Trouwens … ik heb nog foto's van de jaarwisseling in 2006.Zal ik ze naar je email sturen??
    Liefs! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *