Boxing Day!

I know, Boxing Day is eigenlijk tweede kerstdag in Groot-Brittannië. Traditioneel werd op deze dag de kerstkist (box) geopend. In de kerstkist konden mensen een cadeautje voor de armen stoppen. Tegenwoordig is het voor Engeland vooral een belangrijke sportdag, vol voetbal en paardenraces. Maar omdat wij vandaag kerstcadeaus hebben uitgepakt, vind ik het voor ons Boxing Day.

Kijk je mee naar onze unboxed gifts?

Totaal cadeautjes
De totale score! Wauw, wat hebben we ons best gedaan en elkaar verwend met leuke cadeaus! Happy & blessed :-)

René had tot vanmorgen het idee dat we uit eten zouden gaan vanavond. Wé-ken hield ik vol dat ik had gereserveerd bij een restaurant, de tijd kreeg bevestigd en ik liet hem in die waan. Wat hij niet wist is dat ik in het geniep een gourmetstel had gescoord en ingepakt voor onder de boom. De afgelopen week verzamelde ik daar vlees, vis en ander gourmet-lekkers bij, wat ik zorgvuldig in onherkenbare zakken en dozen in de vriezer en voorraadkast verstopte.

Vanmorgen moest hij als eerst het grootste cadeau voor ons samen openmaken en tadaa: een gourmetstel! Toen hij vervolgens in de voorraadkast, vriezer en keukenkastjes moest zoeken wist hij: vanavond gaan we lekker gourmetten. Hij vond dit, zoals ik had gehoopt, veel leuker dan uit eten gaan. Samen onze eerste kerst als getrouwd stel: romantisch zonder anderen :-)

Voor René kocht ik ook een U’tje shirt van Utca’s Finest, ontworpen door de Utrêgse rapper Steen. Utca’s Finest is een jong en nieuw kledingmerk: van & voor échte Utrechters en timmert aardig aan de weg. Ik vind het leuk een nieuw merk te supporten, helemaal omdat het mijn stadjie Utreg betreft, waor? ;-)

Nintendo gamesDaarnaast heb ik René zo blij als een kind gemaakt en heb ik daarmee tegelijkertijd geen kind aan hem ;-) Als kind had hij een Nintendo 8-bit spelcomputer, maar nooit de spelletjes Mario. Hij is fervent gamer en ruilt de PC soms voor zijn oldskool Nintendo. Hoe cool zou het zijn hem alsnog de retro Mario-games te geven?

Na wat speurwerk vond ik een winkel die oude games verkoopt en scoorde Mario 1 / Duck Hunt en Super Mario Bros. 3. De hele dag is meneer ouderwets computerspelletjes aan het doen, hartverwarmend om te zien ;-)

Boek Culy
Ik ben helemaal in mijn nopjes met mijn ontvangen cadeaus! Het boek Culy van Monique van Loon stond zoals jullie weten op mijn kerstverlanglijstje. Als aanvulling kreeg ik ook een boekenstandaard voor in de keuken, een vijzel en BK koksmes. Zo kan ik mijn culinaire uitstapjes in de keuken blijven vervolgen. De prachtige gouden Mi Moneda skull-bedel past mooi bij mijn bestaande Mi Moneda collectie en had ik al langer op het oog.

Vanavond gaan we ons nieuwe gourmetstel inwijden en genieten van de heerlijke avond samen. Kerst als getrouwde vrouw is stiekem nog leuker dan ongetrouwd. Check deze geweldige kaart die ik nu aan mijn husband kon geven!

P1070250
Ik wens je een fijne avond en morgen een prettige tweede kerstdag. Gaan jullie ook voor (origineel ;-) gourmetten of ben je, net als Culy-schrijfster Monique, een keukenwonder en tover je een viergangendiner op tafel? Hoe je kerst ook viert: enjoy & merry x-mas!

– xxx – Lins

Kerstman

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *