Boobie trap!

Lange Frans retweet

De inspiratie voor deze blog ontstond vorige week, toen Lange Frans in een uitzending van Spuiten & Slikken de gedoodverfde vraag voorgeschoteld kreeg. “Ben je een borsten- of billenman?”

Ik ga niet liegen, ik ben zelf meer gebouwd als een billen- dan als borstenvrouw en I’m comfortable with my body. Maar dit was vroeger wel anders. Toen de eerste van mijn leeftijdgenootjes in groep 8 borsten kregen, keek ik beteuterd naar mijn eigen voorgevel. Of beter gezegd, het ontbreken daarvan. 
Ik herinner me een pyjamafeestje als 13-jarige waar vriendinnen beschaamd vertelden dat ze een BH moesten kopen met hun moeder. “Voor schut!”, vonden ze. Ik wenste en bad tot God dat ik snel voor schut mocht staan. Dat moment kwam voor mij pas een jaar later, in de 4e klas. Ik heb de BH nog steeds,  een model van Hunkemöller. Roze met kanten frutsels en vulling. Maat? 65AA. Denk dat op een lijf van ruim 1.80 want, yep – die groeispurt had ik in de brugklas al meegemaakt – en ik was behoorlijk flat chested.

Het is oneerlijk verdeeld in de wereld, vond ik als 16-jarige. Daarom zeurde ik mijn arme moeder de oren van haar hoofd, totdat ze samen met me naar de huisarts ging. Ik wilde een borstvergroting. Huilend vertelde ik in de spreekkamer over mijn opgevulde push-up BH’s en het verdriet wat ik daarom had. Mijn huisarts, zelf ook een vrouw, zag niet de psychische noodzaak maar adviseerde ons wel waar we terecht konden.

Dus mijn moeder en ik op bezoek bij dr. Schoemacher. Ja echt, die! Die mijn borstjes vakkundig beoordeelde en begreep dat ze inderdaad wat klein waren in verhouding met de rest van mijn lijf. We bespraken de type borstimplantaten, het formaat en ik mocht even ‘proeflopen’ met een BH gevuld met de implantaten. Blij als een kind. Maar dan mét tieten. 75C zou het eindresultaat zijn, een mooi maatje. Braaf voldeed ik de aanbetaling en binnen 6 weken zou ik aan de beurt zijn.

En daar kwam ze. Twijfel. Mijn moeder, die het beste voor haar dochter wilde en in haar puberteit ook geworsteld had met haar cupmaat – was uiteindelijk toch blij dat ze in ‘haar tijd’ niets had laten doen. De zwangerschappen van mij en mijn broertje hadden haar behalve ons, nog een beetje extra borst gegeven. En snijden in een gezond lichaam, welke moeder juicht dat nu daadwerkelijk toe? Maar zelf begon ik ook te twijfelen. Wat als ik een laatbloeier was? En hoe moest ik mijn groeispurt uitleggen na de operatie? Kon ik niet gewoon beter accepteren dat ik nu eenmaal kleine borsten had?

De kliniek heeft extra bedenktijd ingebouwd voor deze twijfel. Want na je aanbetaling kun je nog besluiten de operatie te annuleren, met restitutie van dat bedrag. En zo geschiedde.
De zomer van 2000 onderging ik géén borstvergroting.

Dat betekent niet dat ik daarna direct tevreden was met mijn borstjes. Huilend in paskamers heb ik gestaan, vloekend en tierend. Nog meer bidden tot God, of hij me nu alsjeblieft een keer borsten wilde geven.


We spreken 2003, ik ben hier 20 jaar. Zoals je kunt zien stond ik niet vooraan toen de borsten uitgedeeld werden.

Ik weet nog dat ik huilde van geluk omdat ik een 75B paste op mijn 21e levensjaar. Zou ik dan toch nog borsten krijgen? Want ondanks dat het alweer vijf jaar geleden was dat ik twijfelde over een borstvergroting, ik dacht er nog vaak aan terug. Wat als ik het wél had gedaan destijds? Nieuwe vriendjes of scharrels, ik vond het altijd lastig als ik mijn BH uitdeed. Wat zouden ze wel niet denken?

Als ik er nu op terug kijk moet ik stiekem wel glimlachen om mezelf. Die jongens zagen ook wel dat ik niet over Pamela Anderson-genen beschikte, dus blijkbaar had ik genoeg ander leuks om dat te compenseren. Als het überhaupt gecompenseerd diende te worden. Want, blijkbaar kicken niet alle mannen op grote tetten!

Nu ben ik opgegroeid in de jaren ’90 en dat waren natuurlijk wel dé siliconenborsten hoogtij-dagen! Britney, Christina, Pamela, iedereen liet “ze” maar doen, alsof je daarmee in één keer van je onzekerheden af bent. Meisjes van 16 vroegen een borstvergroting voor hun verjaardag en de Baja Beach Club verlootte in 2007 een nieuw stel borsten.

Eind 2008 was ik 25 en doorgaans kocht ik mijn (75B) BH’s bij de H&M. Lekker makkelijk, altijd dezelfde maat, altijd push-up. Tot ik, in een gekke bui, eens een lingeriewinkel binnenstapte. Als gewoonlijk pakte ik de 75B uit het schap, toen er een verkoopster op me afstapte. “Ik denk dat je de verkeerde maat pakt”, zei ze. “Pardon”, dacht ik in mezelf. Ten eerste had ik een winterjas (!) aan, dus zoveel viel er niet te zien en ten tweede: “Ik heb altijd 75B”, antwoordde ik.

Ze stak een verhaal af over vrouwen die de verkeerde BH-maat dragen en blablabla. Jeetje, dacht ik – hier heb ik écht geen zin in. Helemaal niet toen ze voorstelde een 75C mee te geven en straks even te helpen in het pashokje. Argh! Ziet die vrouw niet dat ik borsten-issues heb? Hallo! Toch stapte ze even later mijn pashokje in, ik met mijn petite bombonella’s ontbloot.

Gewapend met een meetlint en (thank God) warme handen, ging ze als een ware büstekenner te werk. En toen ze klaar was en mij een BH in maat 75C aanreikte, nam ik deze wenkbrauw-optrekkend aan. Okay, ik doe je een plezier winkeljuffrouw en voor deze ene keer doe ik die (te grote!) BH wel aan, zucht!
En terwijl ze de sluiting vastmaakte en ik in de spiegel keek, kreeg ik een brok in mijn keel.

Ze zat perfect. Het voelde goed. Het stond goed. Ik droeg een 75C.
Ik slikte mijn tranen weg en rekende de BH af. Huilen in het pashokje was mij niet onbekend, maar doorgaans was dit uit verdriet. Als een mantra in mijn hoofd herhaalde zich: Ik. Heb. 75. C. Ik. Heb. 75. C. Ik. Heb. 75. C.

Bijna dertien jaar later (2000 – 2012) heb ik mijn droom-cupmaat: 75C. En believe me, ik heb nog steeds geen flinke bos hout voor de deur. Vergeet niet dat ik 1.83 lang ben, dus een 75C staat op mijn lijf niet hetzelfde als op een dametje van 1.68. Maar ik ben blij met wat ik heb. Als ik destijds mijn plannen had doorgezet, weet ik niet of ik net zo tevreden zou zijn met mezelf als ik nu ben. Met mijn onzekerheid en issues heb ik de afgelopen jaren flink geworsteld en als ik hoppa – grote borsten gekocht zou hebben, had ik die ontwikkeling denk ik niet doorgemaakt.

 
As you see, is 75C is voor mijn postuur niet eens “groot“. En het ligt er ook aan hoe ik me kleed. Maar ik schaam me niet meer voor mijn petite bombonella’s.

Toch veroordeel ik de meisjes die wél besluiten een borstvergroting te ondergaan niet. Ik wéét hoe ze zich voelen, maar het is één van de beste dingen die ik niét heb gedaan in mijn leven. En ik ben stiekem blij dat God mijn gebeden niet heeft verhoord #knipoog. Ik heb mijn borsten leren accepteren hoe ze zijn, in ieder jurkje, op ieder strand en met rot-opmerkingen van anderen (hell yeah, zowel jongens als meiden konden het soms niet laten). Maar ik ben nu trots en happy as can be met “ze“!


Happy with my 75C boobies op vakantie ^^

En kijk eens naar al die celebrities die kleine borsten rocken!
They look awesome, toch?


Kristen Stewart. Ze doet het met één van de hotse Hollywood hunks (Robert Pattinson) dus you see ladies: niet alle mannen kicken op grote tieten!


Ashley Olsen. Ja, die ene van die tweeling! Een voordeel van kleine borsten is dat je niet altijd een BH hoeft te dragen. Ik vind deze outfit behoorlijk sexy, juist omdat ze kleine borsten heeft!


Gwen Stefani. Stiekem toch wel een dame waar ik als tienermeisje tegenop keek, toen ze doorbrak met No Doubt. Als iémand met nietsverhullende outfits liet zien dat kleine borsten cool zijn, it’s Gwen.

 
Shakira Shakira! In haar debuutsingle “Whenever, Wherever” zingt ze nota bene: “Lucky that my breasts are small and humble / So you don’t confuse them with mountains” – “Gelukkig zijn mijn borsten klein en bescheiden / Zodat je ze niet verward met bergen”.

En vergeet niet Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Keira Knightley, Debra Messing, Charlize Theron, Mary-Kate Olsen, Sienna Miller, Natalie Portman, Nicole Richie, Lauren Conrad en natuurlijk Paris Hilton!

Dus, om een groot verhaal klein te maken ^^ Met kleine borsten ben je niet minder vrouw, ben je ook sexy en kun je je prachtig kleden…

Als je maar uitstraalt dat “ze” lekker in hun vel zitten, net als jij!

Laat je niet gek maken door de media of pestkoppen. Google eens op de bovengenoemde dames, die stralen met hun kleine cupmaat. Net zo goed als dames met een grote cupmaat!

Er worden BH’s verkocht van AA tot FF en alles ertussen in, dus laat je goed adviseren en welke maat je ook draagt: doe het met trots! Of je natuurlijk gevuld bent of met een helpende plastische hand, hoe cool zijn wij vrouwen! Niet alleen kunnen wij met onze borsten mannen verleiden, maar ook babies voeden en op de dansvloer shake that!

Boobie power!

xoxo Lins 

10 reacties

  1. AMEN! Ik heb ook hele kleine borsten en ze worden alleen maar kleiner nu ik afval. Heb laatst ook half jankend in pashokje van Hunkemoller gestaan omdat niets me paste. Misschien maar eens de tijd voor nemen om me echt goed te laten adviseren. Goede blog babe!

  2. Ik heb net het tegenovergestelde: ik ben 1.72m en heb 80C. Ik kan maar zeer weinig meiden die grotere borsten hebben dan ik en ik baal altijd zo ontzettend dat ik in de zomer geen leuke jurkjes aankan! Mijn voorgevel springt altijd zo in het oog dat ik het gewoon niet aandurf en me altijd dik voel. Ik ben nu acht kilo kwijt en heb het idee dat mijn borsten een ietsjepietsje zijn gekrompen, maar damn, wat zou ik graag een cupmaat kleiner hebben!

  3. Geniaal grappig stukje! _Waarschijnlijk ben ik een van de weinige mannen die niet van grote borsten houdt, alles tot en met C is een perfecte maat en het hangt uiteraard af van het lichaam, proporties is key en liever "te klein" dan "te groot". Mijn huidige schatje heeft cup A en draagt vaak geen BH en ik vind ze prachtig._Je hebt prachtige "petite bombonella’s", neem het aan van een kenner._

  4. als ervaren lingerie verkoopster kan ik zeggen dat inderdaad 80%van de dames een verkeerde maat dragen en dat is vaak een te grote omvang en te kleine cup ,probeer het maar eens als je weer een b.h gaat passen neem eens een kleinere omvang en een cup groter mee de paskamer in(dus b.v. 70 C ipv 75 B) en je zou zien dat het vaak veel beter zit, natuurlijk altijd passsen op de wijdste stand van de b.h zodat de bh altijd wat strakker kan nadat hij ruimer gaat zitten in het dragen, en vergeet na de was niet om de b.h. bandjes weer even goed te stellen!

  5. Wauw, door dit artikel ben ik trots op mijn petite bombonella's! Ik heb erg onzekere tijden gehad, ondanks de lieve complimentjes van mijn vriend en zijn voorgangers. Mijn huidige vriend zit maar al te graag aan mijn borsten. Maar toch was ik onzeker als ik naakt voor hem stond. Dit artikel geeft mij weer een heerlijke boost, THANKS!

  6. Ik ben zestien en heb ook nog 70AA en ga volgend jaar naar de 6e. Ik heb hier echter nooit écht veel problemen mee gehad. Natuurlijk zou ik liever een mooie cup B hebben (ik ben 1,72 en slank, dus ik zou ook zeker niet te grote borsten willen) maar ik heb nooit problemen gehad met naar het strand gaan in bikini. Ik heb ook altijd gedacht ach het komt meestal later wel, net zoals bij jou, maar nee naakt gaan voor een jongen zit er voor mij nog echt niet in, gelukkig ben ik nog 16 en heb ik nog tijd om over die laatste onzekerheid heen te stappen :)

  7. Ik ben eveneens dit artikel gaan lezen door je botox artikel. Zelf ben ik 24, 1.70m en heb een (kleine) 70A, ben erg smal gebouwd dus het misstaat niet ( zo lang ik een goede BH aan heb haha). Wel zul je mij nooit in bikini zien, ik doe alles om ver weg van het strand of het zwembad te blijven.

  8. Geweldig artikel! Ik stond ook bepaald niet vooraan met uitdelen, maar ben op zich tevreden. Behalve dan dat zodra ik ook maar iets aankom, het veel meer opvalt en ik de vraag krijg of ik zwanger ben :$ Wat ik wél jammer vind, is dat bv gwen stefani inmiddels wel die borstvergroting heeft laten doen. Ik vond haar super hoe ze eruit zag daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *