BLOG Internet ABC-tag

Internet ABC blog lindsay

Op verschillende blogs zag ik de ‘internet ABC-tag’ voorbij komen, maar dankzij madebymalou.nl werd ik weer herinnerd aan deze leuke tag (lees hier haar antwoorden). Ik zie dat veel bloggers de letters van het ABC gebruiken om deze in hun URL-balk te typen en beschrijven dan wat er voor websites verschijnen. Maar het internet omvat voor mij zoveel méér dan websites! Daarom beschrijf ik in mijn versie van de internet ABC-tag niet alleen sites die ik bezoek, maar refereer naar online activiteiten, internetproviders, webprogramma’s en betrek de tag ook grotendeels op bloggen.

Het is daardoor een lange en uitgebreide tag geworden (oeps, ik zie dat Malou’s tag 460 woorden heeft en de mijne meer dan 4.000, dus pak maar een flinke bak koffie voor je begint ;-). Als beloning vind je onderaan het artikel een grappige foto als bonus (wel netjes het hele artikel uitlezen hè? ;-). Veel leesplezier met mijn internet AB(log)C-tag!

A.
is van Antagonist, mijn webhost.
Ik ben erg tevreden over Antagonist, waar ik het Unlimited pakket heb voor ongeveer € 80,- euro per jaar. De inkomsten die ik verdien door b.v. het plaatsen van advertorials, gebruik ik onder andere om deze kosten mee te dekken.

Nu moet je niet denken dat ik bakken met geld verdien dankzij mijn blog, ik geef nog altijd meer uit (denk aan de aanschaf van een goede videocamera voor het vloggen die op mijn verlanglijstje staat ;-) dan dat er binnenkomt. Maar bij een hobby of vereniging betaal je ook contributie en voor hardlopen moet ik ook goede schoenen en kleding kopen, dus dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben mijn blog niet gestart om winst te maken of gratis producten te ontvangen, maar daar lees je bij de letter K meer over :-).

B.
is van bloggen natuurlijk! Iets wat ik alweer bijna 10 jaar met heel veel plezier doe.
Soms heb ik dipjes en verschijnt er een tijdje geen blog, maar deze hobby is toch wel een blijvertje. Ik denk dat dit mede komt doordat ik een persoonlijke lifestyle blog heb, waar ik altijd over kan (blijven) schrijven. Zolang ik leef, kan ik bloggen over alles wat ik in mijn leven meemaak.

Soms vertelt een marketeer of mediabureau me dat ik me beter kan richten op een niche(markt). Een nicheblog is is een specifiek en afgebakend blog, zoals een beauty-, fashion- of mommyblog. Maar dat vind ik te beperkend. Ik ben geen modemeisje, heb geen beauty-gen en hoop vooral ook gewoon Lindsay te blijven als ik straks moeder ben.

Op mijn blog kan ik over alles schrijven wat ík wil. Soms is dat mode, soms is dat beauty, maar ook de voorbereidingen op een huwelijk en getrouwd zijn. Recent kan ik ook schrijven over mijn zwangerschap, en dat allemaal tezamen (en nog veel meer ;-) maakt mijn blog. Columns, films, sporten, uitgaan en persoonlijke blogs, plus nog 21 andere onderwerpen, zie ik in mijn zijbalk. Misschien een beetje veel, maar over bijna al mijn interessegebieden kan ik wel schrijven. En dat doe ik ook gewoon, haha.

Dat is mijn persoonlijke, journalistieke vrijheid: bloggen over van alles, zonder verschillende websites bij te houden die zich specifiek richten op één onderwerp. Ik vergelijk mijn blog gekscherend met magazines als de Cosmopolitan of de LINDA. Op lindsayvallen.nl ben ik de hoofdredacteur en in mijn online glossy verschijnen uiteenlopende artikelen over b.v. relaties, entertainment, seks, wonen, reizen, reviews en soms een advertorial.

Eigenlijk zoals Wiki een weblog definieert: ‘Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog’.

C.
is van computer, Casema, carmilla15@hotmail.com, the Cardigans en CU2.nl.
Ik gebruik een desktop om te internetten. Ik heb even een laptop gehad, maar eigenlijk stond de laptop alleen maar op mijn bureau en ging ‘ie nooit op pad. Ik zit altijd aan mijn bureau te internetten en met een computer heb ik ook een los toetsenbord, een muis en een beeldscherm. Dat vind ik prettiger werken. Een desktop werkt krachtiger en ook gaan complexere multimedia (foto, video) bewerkingen sneller op de computer.

De eerste internetprovider die mijn ouders destijds kiezen is Casema. Casema was een Nederlandse aanbieder van kabeltelevisie, telefonie en internet, is later gefuseerd en valt nu onder Ziggo. Grappig, want ik heb nu ook Ziggo thuis. Mijn ouders hebben al Casema voor de televisie en kiezen daarom ook voor Casema als internetprovider. Wel kiezen ze direct voor een aansluiting met de kabel, want zowel mijn broertje als ik zouden ons absoluut niét aan een eierwekker kunnen houden, zoals bij sommige andere kinderen thuis: waar internet via de telefoonlijn loopt. Dat hadden mijn ouders goed ingeschat ;-).

teng_t_bloedzusters

Carmilla15@hotmail.com was mijn allereerste e-mailadres, hoe schattig! De naam ‘Carmilla’ (jawel, met een R) komt uit een griezelboekenserie van Tais Teng: de Griezelklas. Carmilla is het vampiermeisje uit de klas en aangezien vampieren mijn favoriete griezels zijn, kies ik deze nickname. Het getal 15 is omdat ik op dat moment (we spreken jaartal 1999) de respectabele leeftijd van 15 jaar oud heb. Het e-mailadres heb ik overigens allang niet meer, iets met wachtwoord vergeten. Stiekem best jammer ;-)

The Cardigans is mijn favoriete band en ik maak over hen mijn eerste website op geocities.com, wat een redelijk gemakkelijke template is. Het is een fansite (dûh) en zo knutsel ik met wat basis HTML een mooie site in elkaar. Enkele klasgenoten maken ook eigen websites via geocities.com, over onder andere de schoolreisjes en hardcore.

CU2.nl is de eerste profielenwebsite waar ik lid van word. Volgens mij is dit in 1999/2000, mijn eindexamenjaar. Je hebt een vaste basis waar je plaatjes en tekst kunt invoegen, maar als je een beetje kunt kloten met HTML kun je je eigen profiel gemakkelijk pimpen. Vanzelfsprekend duurt het niet lang voordat ik dit onder de knie heb ;-).

dolls-dollz-glitter-pictures-408636 95864_Dollz_blonde_anim_qui_chante
Eerlijk, die gifjes waren destijds best wel awesome, toch?

Op CU2.nl kun je reacties plaatsen onder een profiel, je hebt allerlei vragenlijstjes die iedereen in de klas online deelt (met puberale vragen als: ‘Wat is de gekste plek waar je hét hebt gedaan?’) en ik wissel na het uitgaan of vakantie in Lloret de Mar wel eens mijn CU2.nl profielnaam uit. Zo omstreeks 2002 of 2003 sluit ik mijn CU2.nl profiel. Maar CU2 zit voor altijd in mijn hartje <3 #NTB #HVJ ;-)

D.
De d is van dt, ik doel hiermee op de spelling van werkwoorden.
Ik ben oprecht slecht in werkwoorden en maak vaak dt-fouten. Heel lelijk, zeker omdat ik graag en veel schrijf. Ik krijg hier wel eens feedback of kritiek op van lezers, sollicitaties of in mijn werk. Dat vind ik natuurlijk klote, maar als de feedback opbouwend is, waardeer ik het toch :-). ’t Kofschip, ’t fokschaap: allerlei ezelsbruggetjes probeer ik te onthouden en toe te passen, maar soms sluipt er toch nog een foutje in, sorry!

Sinds ik een jaartje of drie geleden in een team kwam te werken met erg behulpzame collega’s – die met eindeloos geduld al mijn teksten doorliepen en samen met mij de vervoegingen bespraken – gaat het steeds beter. Ik gebruik nu vaak het woord ‘lopen’ en de Smurfenregel als ik twijfel. En warempel: nu valt het mij ook op als ik een dt-fout zie in magazines of blogs. Ja jongens, 31 jaar en eindelijk de dt-regel (redelijk) door ;-).

E.
is van een nachtje slapen, want blogs of artikelen publiceer ik bijna nooit direct.
Ik schrijf gemiddeld een uurtje of drie aan een blogpost of artikel, inclusief foto’s bewerken, plaatjes zoeken etc. Daarna sla ik het bericht op als concept en kijk er de volgende dag weer naar. Dan ben ik nog een half uur tot een uur aan het bijschaven (schrijven is schrappen, kill your darlings :-) en natuurlijk controleren op dt’s ;-). Ik heb voor de grap en uit nieuwsgierigheid een timer gezet bij het starten met dit artikel om te checken of dit qua uren een beetje klopt.

Er een nachtje over slapen is niet omdat ik een ontzettende streber of perfectionist ben (goed, natuurlijk wel een beetje want anders zou ik direct op publiceren klikken), maar meestal zit ik bij het starten met schrijven in een lekkere schrijfflow boordevol inspiratie en dan typ ik door en doorrrr.

Dat onderbreek ik liever niet door continu mijn eigen teksten terug te lezen of alvast te letten op spaties, zinnen die niet lekker lopen of alinea’s, dat zou mijn stukken niet ten goede komen. Daarom: een nachtje slapen. Overigens ligt er naast mijn bed ook een notitieblokje met pen, want veel ideeën voor columns of blogs komen net voordat ik in slaap val :-).

F.
was van Facebook, waar ik alweer een halfjaar niét meer te vinden ben. Zelfs mijn blogposts deel ik niet altijd meer op mijn like-pagina. Ik vergeet Facebook gewoon een beetje als ik eerlijk ben. Facebook is voor mij passé, net als CU2.nl. Toevallig verscheen op NRCQ.nl vorige week een kleine samenvatting van een Amerikaans artikel: ‘Stop er maar mee, Facebook is echt passé‘.

Ik merk het ook in mijn vriendenkring, veel mensen zijn een beetje klaar met Facebook. Er is geen behoefte aan een ander, vervangend netwerk, als ik de geluiden zo hoor. Maar omdat Facebook voor velen toch nog een (té grote?) rol speelt, plaats ik ‘m in mijn internet ABC tóch onder de letter F.

G.
is van Google Analytics, waarmee ik kan zien hoeveel bezoekers mijn blog trekt en waar deze bezoekers vandaan komen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet dagelijks of wekelijks bekijk. Ik denk er ongeveer maandelijks aan en dan kijk ik even. Getallen zeggen mij niet zoveel, ik blog immers omdat ík het leuk vind, niet voor de bezoekersaantallen. Hoewel ik merk dat het wel een dingetje is voor mediabureaus of sommige bloggers, kan het mij niet ontzettend interesseren.

v21lta

Ik vind reacties van lezers leuk, maar heb absoluut geen behoefte om mijn content gehaaid in te steken zodat ik meer unieke bezoekers of volgers krijg. Als je mijn schrijfstijl (en mij ;-) leuk vindt, lees of reageer je gezellig mee. Zo niet, dan niet. Dan passen we gewoon niet bij elkaar :-). Er zijn immers gevarieerde blogs genoeg, ik lees ook niet alles.

imagesCA2548AZ

H.
is van HTML, wat ik in de basis beheers.
Ik kan niet from scrap een complete website bouwen, maar sleutelen aan templates of handmatige aanpassingen doen in de editor lukt me prima. Met je rechtermuisknop een element inspecteren om daar bepaalde codes uit af te lezen, helpt vaak ook.

I.
is van Instagram en internetdaten.
Instagram vind ik een leuk medium, het is wat vrijer dan Facebook en je hoeft er geen complete updates te lezen of schrijven. Lekker een beetje plaatjes kijken, hartjes geven en af en toe printscreens maken van inspirerende quotes of leuke afbeeldingen. Mijn Instagram is ook een bonte verzameling van allerlei plaatjes en momenten.

Instagram memes

Internetdaten heb ik ook even gedaan, tussen mijn eerste en tweede relatie (2004 – 2007). Met name via Love@Lycos, dat was een site waar je een profiel kon opstellen en na wat heen-en-weer gechat, volgde er soms een date. Ik heb geen negatieve ervaringen met internetdaten, maar merkte dat ik persoonlijk toch een fysieke ontmoeting IRL nodig heb om te checken of iemand echt zo grappig is als in zijn e-mails of chats. Misschien schrijf ik er nog wel een column over, want ik heb hilarische anekdotes van twee dates in het bijzonder :’-).

J.
is van jezelf, iets wat mijn blog en online materiaal is. Soms heb ik te maken met copycats of catfishers, die zowel mijn foto’s en/of teksten misbruiken als eigen materiaal. Ik snap dat je soms geïnspireerd raakt door een artikel of blog, dat heb ik zelf ook wel eens. Maar dan link ik altijd netjes naar het originele artikel of geef ik credits door b.v. een bronvermelding. Lijkt mij beleefd en soort van bloggers-etiquette, toch?

De keren dat mijn teksten letterlijk gekopieerd zijn (en waar ik attent op gemaakt ben), zijn op twee handen te tellen. In alle gevallen heb ik netjes een bericht gestuurd naar de dame(s) in kwestie met de vraag om een linkje naar mijn originele blog te plaatsen. Ik word niet boos en dreig niet met juridische stappen, maar vraag gewoon om een link en naamsvermelding.

Dat is blijkbaar teveel moeite of gezichtsverlies, want het betreffende artikel wordt na mijn melding offline gehaald of mijn teksten verwijderd. Ik snap dat nooit zo goed, ik heb toch al gezien dat je mijn tekst heb gebruikt? Laat dan het artikel staan en geef netjes aan dat het origineel te vinden is op lindsayvallen.nl. Maar zo werkt het blijkbaar niet.

Ik kan er niet wakker van liggen en realiseer me dat het niet te voorkomen is (the interwebzz is grooooot ;-), maar vraag me vooral af waarom je dan schrijft of blogt? Ik schrijf en blog omdat ik uiting wil geven aan mijn creativiteit of gewoon iets moét ;-) schrijven over een onderwerp. Maar klakkeloos kopiëren en plakken, wat is daar het plezier van? Anyway, het is niet te voorkomen en ik probeer het te zien als compliment. Mijn teksten (en foto’s) zijn blijkbaar leuk genoeg om te kopiëren. Imitatie is de mooiste vorm van vleierij ;-).

K.
is van kieskeurig of kritisch, iets wat ik ben wat betreft mijn blog. Zoals ik eerder schreef bij de A, maak ik geen winst met mijn blog. Ook ben ik niet uit op shitloads aan gratis spullen (die ik waarschijnlijk toch niet ga gebruiken). Ik ontvang bijna dagelijks e-mails met verzoeken tot samenwerkingen, advertorials of persberichten, maar 80% van de berichten bedank ik vriendelijk voor de moeite.

Ik heb in totaal 819 berichten gepubliceerd de afgelopen 10 jaar, waarvan er 21 artikelen een samenwerking of advertorial betreft. Dat is ongeveer 2,5% van mijn totale content. Heel anders dan b.v. Yara Michels, het brein achter Chapter Friday, die toegeeft dat ze voor ongeveer één op de twintig posts betaald krijgt (bron). Ik heb daar overigens niets op tegen en zelfs respect voor haar arbeidsethos en ambities (plus haar geweldige looks :-). Voor Yara is bloggen geen hobby, maar een baan. Dat is het verschil met mijn blog, die peanuts is in vergelijking met betaalde bloggers met de hoofdletter B.

Artikel ChapterFriday NRC
Lees hier het volledige artikel, ik vond het best eerlijk en interessant om te lezen.

De grappigste verzoekjes die ik heb ontvangen? Het reviewen van een datingsite (hallo, ik ben al bijna 8 jaar in een monogame relatie ;-) en proberen van botox (naar aanleiding van mijn botox blog, haha: uitmuntend zoekwerk online marketeer, ook goed dat je mijn artikel helemaal hebt uitgelezen ;-).

Als ik een product zelfstandig ook zou aanschaffen of ik heb er werkelijk iets aan, dan sta ik niet negatief tegenover een samenwerking. Een sportband waar mijn telefoon veilig is tijdens het hardlopen, een mooi telefoonhoesje bij aanschaf van een nieuw toestel, een heerlijke massage of een fotoalbum van mijn honeymoonfoto’s, daar zeg ik geen nee tegen. Dat zou jij ook niet doen, toch? :-)

Win-acties voor jullie, mijn lieve lezers, plaats ik daarom graag. Sharing is caring! Ook tickets voor een festival of het bezoeken van een filmscreening of première neem ik zonder gewetensbezwaren aan. Betrouwbare (web)winkels waar ik ook zonder sponsoring zou kopen, daar wil ik best een advertorial voor schrijven. Mits ik mag aangeven dat dit een betaalde post, samenwerking of gekregen artikel betreft.

Helaas heb ik nog geen kinderwagen ontvangen (Mutsy, lees je mee? Ik wil graag de 4Rider ;-) of sponsordeal met Ikea, Pampers of Samsung binnen. Just kidding, ik vind het tof dat (grotere) bloggers zo verwend worden met producten, maar ik ben commercieel niet zo sterk om zelf initiatieven te nemen tot mogelijke deals op dit vlak. Ik denk zelfs dat ik me erg opgelaten zou voelen als ik zoveel freebies krijg (en ga na verloop van tijd waarschijnlijk verschrikkelijk verwend gedrag vertonen). Dan betaal ik liever zelf en behoud ik mijn objectieve vrijheid ;-).

L.
is van lindsayvallen.nl natuurlijk!
Toen ik mijn domeinnaam kocht, blogde ik al jaren via lindsay.web-log.nl. De domeinnaam lindsay.nl was al bezet, zodoende plakte ik mijn achternaam eraan vast en kocht lindsayvallen.nl. Ik zag in het verleden dat mijn naam soms nog wat spelfouten opleverde, maar inmiddels wordt mijn (domein)naam bijna nooit meer verkeerd gespeld. En mijn meisjesnaam blijft op deze manier nog eeuwig (online) bestaan, ondanks dat mijn getrouwde naam inmiddels anders is :-). Leuk feitje: René kocht als cadeautje voor de bruiloft www.lindsaydesainvallen.nl, die doorlinkt naar mijn blog. Zo romantisch! #nerd ;-)

M.
is van mommyblogs ;-), MSN, memes en Marktplaats.
Ik lees graag andere persoonlijke blogs, omdat ik het leuker vind om over iemands leven te lezen dan een nicheblog te volgen die zich alleen richt op fashion of beauty. Maarrrr, de laatste tijd ben ik me ook flink aan het inlezen op mommyblogs ;-). Mommyblogs die ik graag lees zijn daarwaseens.nl, fantasticmoms.nllittlewonderworld.nl, laviesagista.nl, perrongeluk.com, mommytobe.nl, joyfromjoyce.nl, koalabeautymama.nljenniferelbert.nl, madebymalou.nl, inaflowaroundtheworld.nl, dianacarlton.com en lifeforrent.org. En ik vergeet er vast een paar nu, sorry (zwangerschapsdementie).


(bron afbeelding Red Tricycle)

Hoewel niet alle blogs per definitie specifieke mommyblogs zijn (even indekken, aangezien ik het stempel mommyblog ook niet opgedrukt wil krijgen ;-), vind ik het leuk om me enigszins in te lezen op het moederschap. Tips voor andere, leuke mommyblogs in de comments zijn daarom welkom ;-).

MSN gaat al wat verder terug en was de opvolger van ICQ (uh-oh!) en een populair chatprogramma waar ik tussen 1999 en 2008 veel gebruik van maakte. Soms resulteerde dit in nachtelijke sessies, omdat ik met René tijdens onze ontluikende romance niet uitgepraat raakte op MSN. Mooie herinneringen :-).

Als er iets thuishoort in mijn internet ABC onder de letter M, zijn het memes. Internetmemes zijn veelvuldig online te vinden en worden spontaan leuker als je veel online bent te vinden. Ik schreef eerder over mijn favoriete memes in deze blog. Knowyourmeme.com :-).

hide Aint nobody got time for that back-it-up

Marktplaats is een online vrijmarkt en je kunt er bijna alles vinden. Ik koop en verkoop al jaren op Marktplaats, kocht er recent een ledikant voor de babykamer, verkocht er mijn trouwjurk en vind het heerlijk om uren op Marktplaats te snuffelen, net zoals ik speurend over de vrijmarkt kan schuifelen. Maar dan lekker vanachter mijn bureau met een kop thee.

N.
is van nostalgie. Oude blogs teruglezen is soms beschamend, maar nog veel vaker heel leuk. Of juist fijn als ik terug wil lezen over een bepaalde periode in mijn leven. Ik heb mijn eigen, online databank vol persoonlijke logboeken over onder andere daten, verliefd zijn, het verlies van mijn vader, afstuderen, motiverende sportverhalen en de voorbereidingen op onze bruiloft. De krochten van het web en het internet vergeten niets, dus ik ben blij dat ik niet al té gênante blogs heb gepubliceerd ;-).

O.
is van online shoppen, wat een uitvinding!
Mijn favoriete webwinkels zijn H&M, Hema, Mango, bol.com, Zalando, thuisbezorgd.nl en kleinere webshops met stationary zoals kaarten en posters. Wat zijn jouw favoriete webwinkels?

P.
is van Pinterest, mijn redder op het gebied van mode, make-up en interieur. Altijd (p)inspiratie als ik advies nodig heb.

Q.
is van Q-music, mijn favoriete online radiostation. Vooral tussen 09:00 en 10:00 tijdens het Foute Uur.

R.
is van Renniepak, het online alter ego van mijn geliefde. Ik noem hem soms zo, net als vrienden hem soms Rennie noemen. Van actief twitteraar – die zeer succesvol een #030tweetup aka de Mega Blubber Power tweetup :’-) organiseerde – is hij cold turkey gestopt met Twitter, Facebook en microbloggen. Op Instagram is hij ook niet bepaald actief.

Maar Renniepak is software tester en zou het liefst hacker worden als ‘ie groot is ;-), dus behalve de knapste en leukste man ter wereld is hij ook reuze handig als helpdesk bij de meer ingewikkelde en technische aspecten van mijn blog. En ik snap natuurlijk niet alles op zijn tempo, maar meestal sneuvelt er geen servies bij onze samenwerking ;-).

S.
is van het hoofdkantoor van Sanoma, waar ik als Grazia Insider enkele bezoekjes mocht brengen. Een soort hemel voor mij. Ik volgde een masterclass bloggen, kreeg een toffe fotoshoot, mocht mijn mening geven in de rubriek modejury (in het magazine!) en het hoogtepunt was een dag meelopen op de redactie.

Zucht. Het was heel gaaf om dankzij mijn blog en online activiteiten mezelf in de kijker gespeeld te hebben en daardoor deel uit te maken van de Grazia Insiders. Het ontmoeten van Hilmar Mulder (inmiddels hoofdredacteur bij Elle) vond ik enorm inspirerend en leerzaam. Ooit, ooit, ooit, werk ik ook voor een (online) magazine.

T.
is van Twitter, hoewel ook Twitter een beetje over zijn hoogtepunt lijkt. Toch vind ik het nog altijd leuk om nieuwtjes te volgen via dit medium, als iets interessant genoeg is favorite ik tweets en lees het later op mijn gemak terug. Dankzij mijn webcare-werkzaamheden (zie ook de letter W), kan ik soms ook leuke campagnes of virals via Twitter lanceren.


Lees hier het artikel van Twittermania over solliciteren via Twitter, een klein projectje dat ik in maart 2014 bedacht.

U.
is van uuuuuuren renderen bij het uploaden van video’s en vlogs. Geduld is hierbij niet mijn sterkste kant, terwijl we toch retesnel internet hebben.

V.
is van vloggen, wat ik eigenlijk meer presenteren vind. Ik heb in het verleden wat televisiewerk gedaan en hoewel ik acteren aan de wilgen heb gehangen (ik was nooit de beste in mijn theaterklas of tijdens audities en vond het ook niet leuk genoeg om de beste te worden #eerlijk), vind ik presenteren als mezelf wel heel leuk. Dan kan ik gewoon verhalen vertellen op beeld, wat ik met vloggen eigenlijk ook doe.

Een carrière als presentatrice of aanschuiven in televisieprogramma’s lijkt me tof. Ik maak makkelijk contact met mensen en interviews afnemen op het gebied van lifestyle of human interest doe ik volgens mij best aardig. Zo ben ik erg trots op mijn verslag van de première van Sex and the City 2 in Tuschinschki, waar ik BN’ers de designerjurk van het lijf vroeg op de rode loper.

Vloggen waarbij ik de camera een ‘gewone’ dag mee op pad neem, vind ik niet zo heel interessant, maar bij een evenement of dagje bouwmarkt ;-) probeer ik steeds vaker de camera mee te nemen. Of ik schrijf een klein script voor een kleine reportage van mijn boodschappen of alcoholvrije wijntest, waarbij ik druk in de weer ben met mijn statief en opnames. Daar haal ik – naast het schrijvende bloggen – ook voldoening uit.

W.
is van web-log.nl, waar mijn blog ooit begon, van WordPress – het systeem waar ik nu mee werk – en workshops die ik geef op het gebied van bloggen, social media en webcare.

Haha, hoe geweldig was mijn oude lindsay.web-log.nl opmaak uit 2005 ;-)

X.
is van XXX-sites, ofwel de NSFW* websites (porno dus ;-). Ik schaam me niet voor het feit dat ik soms porno kijk, heb hier daarom een column over geschreven en werd naar aanleiding daarvan weer geïnterviewd. *NSFW staat voor not safe for work of not suitable for work en is een op internet gebruikte afkorting om aan te geven dat een URL of website ongeschikt is om op je werk te bekijken ;-). Lekker thuis kijken dus, met je tablet op bed.

Y.
is van YouTube, waar ik niet alleen zelf video’s plaats, maar ook veel video’s kijk. Tutorials over make-up, het stylen van haren en zelfs het aanleggen van een waterleiding voor de afwasmachine in ons nieuwe huis, overal bestaat een tutorial voor, haha :-). Ideaal. Daarnaast luister ik vaak playlists van artiesten of muziekstromingen waar ik op dat moment zin in heb en kijk graag (oude) videoclips terug. Op MTV worden bijna nooit meer videoclips gespeeld en TMF of The Box bestaan ook al even niet meer ;-).

Z.
is van Zweedse bloggers, met mijn favoriete blogger en voorbeeld Isabella Löwengrip van blondinbella.se. Zweden is op veel manieren voorloper van trends, zo ook met bloggen. Elin Kling is één van de eerste bloggers die grote samenwerkingen met merken en designers aangaat en één op de drie meisjes in Zweden schijnt een eigen blog te hebben.

Isabella Löwengrip aka Blondinbella is een Zweedse blogger, entrepreneur en auteur van verschillende boeken. Ze start haar blog in 2005 (net als ik! #fangirl ;-), maar is dan 14 en niet 21 (zoals ik). Ze heeft ruim 10 jaar later haar eigen imperium opgebouwd, geeft trainingen, schrijft boeken en houdt nog steeds haar persoonlijke lifestyle blog bij. Ze is getrouwd met de liefde van haar leven, heeft een zoontje en is zwanger van een dochtertje (again, net als ik ;-). Okay, ik stop met fangirlen, de Z is bovendien de laatste letter van mijn internet ABC.

Nerd alert
Tadaa! Bedankt voor het lezen van ruim 4.000 woorden, als beloning hierbij de beloofde goofy foto. Ik ben hier verkleed als scoutingnerd (lekker dicht bij mezelf gebleven ;-) omdat we met een groepje collega’s optraden op als Sugar Lee Hooper met De Wandelclub (‘Jo met de banjo, en Lien met de mandoline‘, je kent het wel ;-).

Ik heb zoals beloofd óók met de timer bijgehouden hoe lang ik over het schrijven van dit artikel heb gedaan: het zijn dus ruim 4.000 woorden en daar heb ik 4 uur en 20 minuten over geschreven. Nu is dit een langer artikel dan gemiddeld, maar het schrijven van een blog kost me dus inderdaad een uurtje of drie zoals ik inschatte bij letter E. Met redigeren en plaatjes of foto’s verwerken komt dat gemiddeld op 4 uur per blog/artikel.

Best leuk om te weten, want ik vroeg mezelf af hoeveel uur ik eigenlijk aan mijn grote hobby ;-) besteed per week. Mijn streven is om 3 artikelen per week te plaatsen, wat neerkomt 12 uur per week. Naast mijn fulltime baan, sociale leven, huishouden en sporten ;-) is dit goed haalbaar. Zo blijft het een leuke hobby!

Ruim 4.000 woorden, ben je er nog? ;-) Ik hoop dat je mijn versie van de internet ABC-tag leuk vond, zijn er letters waarbij jij direct een online associatie hebt?

Liefs,
Lindsay

12 reacties

  1. Ik ben er nog. Ik heb de 4000 woorden met genot gelezen. Je hebt het super leuk ingevuld en herkenbaar voor mij want hier zit ook eentje die 31 lentes er op heeft zitten alhoewel met twee kinderen lijken het er wel 75.

    Good one I enjoyed it!

  2. Omg pretty pretty please schrijf over je internetdate verhalen! Ik heb er zelf ook de nodige ervaringen mee dus ik ben altijd fan van dat soort verhalen :')

  3. Wat een uitgebreid artikel, zo haal ik het eind van m'n werkdag wel ;) Ik weet nog dat je ten tijde van je huwelijk schreef dat je die domeinnaam had gekregen, vond ik echt tofste cadeau ever!

  4. Hahahha Cu2 was ik helemaal vergeten!!!! Wat was dat leuk! Oe gad en msn… Als ik dan denk aa al die ‘chatnamen’ die ik mezelf gaf. Elke dag een andere. Ik was zo hip! ;)

  5. Ik vind jouw blog-benadering als hobby zijnde echt fijn! No pressure, just fun :) In die zin ben jij toch wel een blog voorbeeld voor mij haha :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *