Bijbloggen #8 Plakken, schuren, delen

Lindsay Vallen cap backstage vlog

Nee, dit wordt geen vunzige blog over schuren en plakken op die manier ;-). Dat zou ik namelijk nooit met jullie delen :-P. Ik heb ooit in een ver verleden een aantal houten kratten bij een boer op de kop getikt (je ziet er één achter me staan hierboven in de afbeelding) en besloot deze op te schuren en te lakken. Ook heb ik (eindelijk) twee fotoalbums volgeplakt van mijn zwangerschap tot nu. Heerlijk! Lekker met m’n handen bezig zijn, offline. 

Ik was wat social media kanalen zat en besloot o.a. mijn Instagram en Snapchat account te verwijderen. Gewoon cold turkey, net zoals ik vorig jaar met mijn persoonlijke Facebook-account deed. Geen complottheorieën, geen Illuminatie, gewoon social media-moe. Vooral moe van mezelf op social, want hoeveel soja cappuccino’s kan een mens delen? En bovendien: hoe boeiend is dat nu echt? Eigenlijk niet.

Niet dat ik de illusie heb om de wereld te veranderen met mijn online aanwezigheid, maar ineens vond ik zo totaal nutteloos. Er drinken miljoenen mensen iedere dag hun soja cappuccino, wat maakt de mijne zo bijzonder om te delen? Dus ik knalde Instagram en Snapchat eraf en nu heb ik een gelakte tafel, twee volgeplakte fotoalbums en geschuurde kisten.

Ik merkte dat ik ongemerkt toch langer bleef hangen dan ik nodig vond, door de feeds van celebrities scrollende, zoekend hoe het met de opnames van OITNB stond en kwijlend bij de foto’s van Tyler Blackburn (Caleb in PLL ;-). Dat was ik zat en voor mij betekende dat: exit Instagram. Ik zag social media als verlengstukken van mijn blog, maar echt veel creativiteit leverde het niet op. Eerder het tegenovergestelde. Dus ik besloot weer terug te gaan naar de basis.

Gewoon mooie dingen maken, offline én online. Schrijven (eindelijk verder in de fictie waar ik ooit wat hoofdstukken schreef), lezen (ik heb nota bene óók nog een boek uitgelezen deze week, pow-pow ;-) en delen op het platform waar het ooit allemaal begon: mijn blog. Hier heb ik alle ruimte en kan ik delen zoals ík het fijn vind. Ik word niet afgeleid door het delen (en bekijken ;-) van een dagelijkse dosis niks.

De eerste dag zonder Instagram en Snapchat merkte ik hoe mijn brein gewend was te delen. Ik zet een kopje thee. Oh nee, geen foto maken. Ik las een boek. Oh nee, ik hoef geen foto te maken. Ik ben bij seizoen 4 van PLL, even laten weten hoor! Nope. Getverderrie, dacht ik. Wat lame dat ik dit voorheen deelde, haha! Alsof het zo interessant is, not!

Dat men later bij mijn afscheid door mijn feed scrollt en zegt: ze keek veel series, dronk soja cappuccino’s, bestelde met enige regelmaat Chinees en kotste regenbogen. Haha! Ik moest erg denken aan de quote uit 10 Things I Hate About You (<3 liefde voor deze film overigens). Ik voelde me nogal een bewoner van Planet Look At Me, Look At Me ;-).

gif-of-10-things-i-hate-about-you-look-at-me-quote

Nieuwsgierig naar andere ‘stoppers’, stuitte ik op dit interessante artikel in De Volkskrant. Het beschrijft stoppen met Twitter, maar ik denk dat je dit medium gemakkelijk kunt vervangen door Instagram/Snapchat/Facebook. Grappig wel, want Twitter is het enige kanaal dat ik nog heb gehouden. Verder verwacht ik niet dat ik – zoals Johan Fretz dat wél deed – weer terugkeer op Instagram, Facebook of Snapchat.

Ik mis er, na die eerste, gekke afkickverschijnselen (WAT MOET IK NU MET MIJN ETEN? GEWOON METEEN BEGINNEN MET ETEN? ;-), namelijk vrij weinig aan. Als ik iets wil delen, doe ik dat weer lekker vertrouwd op mijn blog (en vlogs, laten we niet vergeten dat woensdag de laatste aflevering van Wehkamp’s Next Style Vlogger online verschijnt ;-).

Tot slot, ik heb mijn liefde voor Stromae nooit onder stoelen of posts ;-) gestoken en vlogde zijn concert vorig jaar met liefde, dus dit vind ik wel toepasselijk als eindtune.

Liefs,
Lindsay

29 reacties

 1. Ik moet eerlijk zijn dat ik je wel mis in m'n feed. Maar je hebt gelijk want eigenlijk gaat er zoveel tijd verloren aan het delen van onze koffie's en dergelijke. Een break is dus zeker niet verkeerd, een stop ook niet hoor!

 2. Ik begrijp je keuze wel hoor Lindsay, maar ik vind alleen de manier waarop je het gedaan hebt nogal jammer.
  Eerst worden we (ook) via instagram, aangespoord om je te steunen met de wehkamp-wedstrijd (ook gedaan, en sta ik nog steeds achter!) en zonder ons was je, realistisch gezien, misschien niet in de finale beland. Dus even een mededeling vooraf was attent geweest, aangezien je zo veel enthousiaste volgers had op instagram!
  Verder vind ik dat je het wel goed verwoord hebt op je blog hoor, en zal zeker blijven terugkeren naar je site!

  Liefs XX

  1. Hier ben ik het wel mee eens inderdaad. Krijg een beetje het gevoel van 'de buit is binnen, dus ik ga er van tussen'. Jammer, want zo 'ken'ik je niet!

 3. Wauw! Ongelooflijk hoeveel tijd je over hebt gehouden haha. Je weet het weer geweldig te beschrijven. Hoe herinnerden mensen mij? Haha. Succes woensdag! Ik duim voor je!!

 4. Een tijdje feleden was mijn telefoon stuk en kon ik niet meer op social media komen. Nou, het was, zachtgezegd, toch wel even wennen hoor, maar na een tijdje vond ik het wel heerlijk rustig!

 5. Ahhhh ik had je al gemaild haha ni snap ik hem. Jammer natuurlijk ik vond je altijd inspiratievol en een kick under my butt qua sportief.

  Beetje jammer deze manier, ik snap het waarom wel want er gaat idd teveel tijd soms inzitten maar dit was heel ineens…

 6. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het jammer vind de manier waarop je ineens weg bent :( Uiteraard jouw eigen keuze om wel of niet op instagram wat dan ook te delen. Maar ik kan me voorstellen dat veel volgers het toch jammer vinden. Er wordt geen woord gerept over het "motherhood + pll" gebeuren hierboven terwijl het toch raar overkomt dat je na dit gebeuren (wat misschien onverwacht en niet zo bedoeld een beetje verkeerd uitgepakt heeft) ineens weg bent. Ik kan me voorstellen dat dit toch wel heeft bijgedragen aan je socialmedia moeheid? Kan ook niet hoor maar als het wel zo is is dat toch helemaal niet erg of raar? Hoort erbij, kan gebeuren! Maar what's done is done, ik wens je heel veel succes woensdag en met je blog! Blijf hem uiteraard graag lezen, maar zal er nu zelf aan moeten denken je te bezoeken ipv via instagram :) liefs

 7. Stoer dat je gewoon de hele handel zo verwijderd hebt! Ik zou het ni zo kunnen moet ik eerlijk zeggen :) Vind het allemaal toch wel erg leuk. Leuke foto van jou boven aan deze post!

 8. Jammer ik vind het een meerwaarde om gewone alledaagse dingen te zien van iemand, die niet boeiend genoeg zijn om een blogpost over te maken. En foto’s met tara vond ik ook altijd schattig.

 9. Yo ik merkte al snel dat je weg was maar begrijp het compleet. Je prikkelt mij wel eigenlijk want het is ook zo niet boeiend eigenlijk maar wel leuk, maar niet boeiend, maar wel leuk ;-)

  Het leuke is als je terug op planeet social media wilt komen dit gewoon kan, we ontvangen je met open armen terug ;-)

 10. Jammer!! Maar vooral doen waar je blij van wordt. Ik blijf je blog volgen, en dan ondertussen afkicken van een dagelijkse dosis Lindsay ;)

 11. Haha, hoef ik direct minder op ig te kijken, ook goed voor mij ;) Maar ook jammer hoor, want 'k vond t ook gezellig! Aan de andere kant snap ik 't heel goed dat je je je leven wilt beleven zonder telkens de neiging te hebben om het te moeten delen op social media. Nu twitter nog! ;p Liefs!

 12. Jij was echt de leukste op Instagram (van de 5 mensen die ik volg, iets met selectief) Ik moet er nu ook wel om lachen dat je ineens weg bent. Lekker je eigen ding blijven doen dus. Al hoop ik wel stiekem dat je door blijft gaan met bloggen (en blijft t ondertussen gek dat je zo kunt meeleven met iemand die je niet kent).

 13. Je hebt me geinspireerd. Thanks! Ik heb instagram gelijk verwijderd. Geen zin meer in! Ik was gewoon verslaafd joh en werd gek van het vergelijken. ik ben heel benieuwd naar de wehkamp video van woensdag!

  1. Verdorie!!!! Dit vind ik helemaal geen leuke ontwikkeling Renée! Ik ga jou en Lindsay echt ontzettend missen op IG!

   Verder snap ik het enigszins hoor Linds, ik heb FB weggedaan toen ik net moeder werd. Ik heb het weer terug omdat het redelijk onhandig bleek gezien werk, uitnodigen voor evenementen en feestjes van vrienden. Ik doe er vrijwel niets mee en daar mis ik ook echt niets aan. IG zou ik echter never willen missen, ik heb daar zo ontzettend veel leuke mensen leren kennen die ik (nog) niet IRL ken dus waarvan ik bijvoorbeeld ook geen telefoonnummer of iets heb maar waar ik wel super graag contact mee wil houden (JA HALLO RENÉE, DAAR BEN JIJ ER DUS 1 VAN!) Hoop stiekem dat je weer terug komt Linds. Maar we gaan sowieso meeten over een tijdje. Lieve groetjes en een dikke zoen voor jou en Taartje <3

 14. Apart….klinkt als wehkamp verloren en nu ff geen zin meer.
  Voelt wel raar omdat je wekenlang stemmen vraagt en krijgt, dan dan nu ineens Is het klaar met stemmen en weg ben je.
  Vandaar mijn interpretatie dat je verloren hebt en er klaar mee bent. Dat kan…Maar zeg t dan ff ipv hup en weg.. :)

 15. Jammer dat je van instagram weg bent. Ik volgde je altijd een beetje op de achtergrond, maar genoot altijd van je foto’s! Ons zoontje is ongeveer eveoud als jullie taartje! Ik hoop dat je de baan bij wehkamp krijgt!! Vind vele reacties hier boven nogal hard en kort door de bocht. Je komt op mij dus echt niet over dat je IG gebruikte om ‘zieltjes te winnen’ ik snap je keuze dat je heel het boeltje hebt verwijderd. Zoveel meer dingen te doen dan social media. Maargoed, thats my opinion. Ik blijf je blog iig volgen!

 16. Ik bedacht me gisteren dat ik Instagram maar saai vond geworden de afgelopen dagen. Maar ook dat ik helemaal niks meer van jou was tegen gekomen, ik dacht gelijk, is ze ziek oid? Ik ben een stille volger, maar lees altijd graag mee. Ik snap je keuze volledig, maar ik wil toch even laten weten dat ik het super jammer vind! Juist heerlijk om die (af en toe loze) maar gewoon lekker normale nuchtere posts van jou te lezen. Je bent 1 van de weinige nuchtere normale mensen op Instagram waar ik me enorm mee kan identificeren (ik heb bv net een dochtertje van 5 maanden, struggle met dezelfde dingen) Ik word wel eens moe van alle Posts van de perfect afgetrainde lichamen via het bbg schema of alle mega gezonde mensen die alleen maar quinoa of magere kwark eten, hoe gezonder hoe beter. Eigenlijk misschien ook maar eens een reden voor mij om er mee te stoppen:) Wat ik dan weer wel mooi vind aan Instagram is dat je enorm met iemand mee kan gaan leven terwijl je de persoon helemaal niet kent. Het gekke is dat het je soms bezig houdt dat ik wel eens overdag bij jou stil stond of ergens om moest lachen, ook wel weer bijzonder dat je dat er mee voor elkaar krijgt toch? Ik heb je in ieder geval graag gevolgd en ga je gezelligheid op Instagram missen(doe ik al!!)! Heel veel succes met alles!

 17. Ik begon je al te missen op instagram, nu weet ik waarom! Nu moet ik niet vergeten regelmatig je blog te checken want ik vind je een super leuke meid!

  X Marijke

 18. Ook ik vind het echt super jammer en ben zeer benieuwd of het iets te maken heeft met Wehkamp, we zullen heb zo dadelijk zien. Kan natuurlijk ook dat ze nieuwe vlogger is geworden en het daar straks druk genoeg mee krijgt. Dan heeft ze geen tijd meer voor haar eigen IG.
  Ik hoop dat laatste want ik ben en blijf natuurlijk #teamlindsay <3

 19. Het is echt niet meer zo leuk op instagram zonder jou!

  Klinkt misschien raar maar je bent in veel opzichten een voorbeeld voor mij en denk ook voor veel andere!

  Ik blijf je natuurlijk volgen met je blog maar juist die foto’s op instagram van allerdaagse dingen vond ik zo leuk.

 20. Ha, eindelijk nog een blogger die niet op alle social media meer zit! Ik heb geen Instagram, omdat ik blind ben maar vind ook het bijhouden van social media waar ik wel wat mee kan, wel lastig. En je hebt helemaal gelijk dat het eeuwige delen soms vermoeiend is.

 21. Ik ben hier al een paar dagen over na aan het denken want ik erger me dood aan mijn hand die automatisch die telefoon pakt en onnozel scrollt. Ik ga IG opzeggen, facebook heb ik al jaren niet meer, twitter ook niet. Dan zijn nieuwssites en whatsapp mijn enige afleiders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *