Bijbloggen #16 Hakkûh, spijkerbroek en opvoeden

I wanna see the rainbow high in the skyyyhyyy, I wanna see you and me on a bird flyyyiiing away! Vorige week deelde ik mijn favorieten uit het Foute Uur en afgelopen zaterdag zag ik de onbetwiste nummer één (DJ Paul Elstak) live in de Brabanthallen op het Foute Feest. Het was FAN-TAS-TISCH! Wàt een feestje zeg. Ik moest er even van bijkomen, want ik heb flink lopen hakkûh. Bewegend beeld in mijn gabberwijffie-outfit check je hierrr #noshame. We waren met z’n drieën op stap, één vriendin was ook als gabberwijffie en de ander als Ma Flodder. 

Terwijl ik hardcore karaoke aan het meeblèren was, werd ik op mijn schouder getikt door Willemijn en Martine van 2WMN. Die waren helemaal in de ’70’s vibe, inclusief snikhete pruiken. Willemijn appte me de volgende morgen dat ze de pruik halverwege heeft geloosd, want het was bloedjeheet! Op een gegeven moment heb ik m’n trainingsjackie uit gedaan en stond Ma Flodder te wapperen onder haar jurk. Hot hot hot!

We verzamelden vooraf bij mijn vriendin thuis en daar plakten we nog wat foute tattoo’s op ons lijf. Enne, geloof me of niet, maar we hadden BIZAR veel sjans. Met name de dame in de rooie Aussie-trainingsbroek moest de mannen van zich afslaan. Ik bedoel, ze is een knappe verschijning, maar in die outfit? Met die plakplaatjes-sleeve? Blijkbaar viel deze look ontzettend in de smaak bij de aanwezige mannen, dus single ladies: doe je voordeel met deze tip.

Ik was trouwens best trots op mijn tatoeages. Goed gezet, niet? Mocht ik ooit een carrièreswitch overwegen, dan kan ik zo solliciteren bij de tattoo-shop. Move over Kat von D, hier is Lindsay von V.

Afgelopen dinsdag had ik een koffiedate in verband met mijn werkzaamheden voor het Netflix #streamteamNL. Just my luck, we spraken af bij Stan & Co. in Utrecht. Het was een goeie meeting, we hebben verwachtingen naar elkaar uitgesproken en ik heb mijn ideeën qua planning, content en blogs kunnen toelichten. Toch fijn om elkaar live te zien, ik blijf wat dat betreft toch een oud wijf. Ik kan uitstekend digitaal werken, maar persoonlijk face-to-face contact met een lekker bakkie koffie kan geen kwaad. Zeker niet met de geniale cappuccino’s die ze bij Stan & Co. serveren.

20160628_111635_1467313303143

Dit is toch net kunst? De bebaarde barista in kwestie had vogeltjes, slakken, olifanten, leeuwen, beren en de good ol’ hartjes en bloemen in zijn repertoire. Knap hoor, desalniettemin ga ik me er thuis niet aan wagen.

20160628_120655_1467313302896

Overigens dank voor het delen van jullie spijkerbroeken-tips in de dagboek-post enkele weken geleden, maar helaas heb ik dé ultieme jeans voor mijn lange stelten nog niet gevonden. Ik heb allerlei soorten Levi’s gepast, maar geen enkele voldeed. De Levi’s ID zijn nota bene afgeschaft, aldus de meneer in de Levi’s Store, mêh! De G-Star modellen zaten weer te los in mijn taille, aangezien ik het dikke-billen-maar-dunne-buik-syndroom heb ;-). Kuyichi had alleen modellen in skinny versies, terwijl ik juist meer een mom-jeans zoek. De zoektocht continues! Maar zaterdag ben ik weer ‘ns een middagje in Utrecht, dus Only, H&M en de Bijenkorf staan nog op mijn lijstje.

Ik was laatst ook even in de Urban Outfitters, wat een leuk winkelconcept is dat! Ik voelde me ietwat oud in vergelijking met de rest van het winkelend publiek, maar soit. Oh ja, hoe vind je deze? Glittersokken van Monki! Ik denk dat dit leuk staat bij mijn witte Adidasjes, wanneer de rest van mijn outfit vrij sober of neutraal is. Ik heb een hele mooie, diepzwarte jumpsuit met pijpjes, dat lijkt me een perfecte combi met glittersokken en Stan Smiths.

20160628_141431

De afgelopen week ben ik mijn kennis over pedagogiek en psychologie weer aan het afstoffen. Nu Tara ouder wordt, is het opvoeden begonnen. Ik heb tijdens mijn studie Social Work (CMV) ooit dit soort materie behandeld, maar dat diploma is ook alweer 8 jaar oud. Bovendien is een ander kind lesgeven, verzorgen of behandelen, toch anders dan de thuissituatie met je eigen bloedje. Zeker als dat kind in kwestie een pientere flirt is, die met haar ogen en maniertjes alles voor elkaar denkt te krijgen ;-). Het is een dametje hoor, bovendien lekker confronterend: zo’n klein vrouwtje tegenover je dat behoorlijk op je lijkt.

20160630_210016

René en ik moeten ontiegelijk vaak om haar lachen, gezien haar kwameisjesstreken en voorliefde voor hoog, hard en turrrbo. Kleine rauwdouwer, het zal me niks verbazen als ze ook ooit eens op een bouwsteiger klimt, om de rest van de buurt te laten zien dat ze heus bovenop het dak durft. Anyway, corrigeren doen we dus vooral met onze stemmen. We werken met stem en intonatie omdat kinderen onder de twee nog weinig verbaal snappen van wàt je exact zegt, maar wel je toon begrijpen (‘prosodie’: emotionele intonatie). Het lijkt z’n vruchten af te werpen en daarnaast belonen we goed gedrag met dikke knuffels en kusjes. Dat is niet zo moeilijk als streng(er) zijn, dat lijkt me logisch.

Nou, er schiet me zo snel niets te binnen waar ik nog verder over kan bijbloggen met jullie. Bovendien loopt het al tegen tienen, bedtijd voor deze ouwe graftak! Zijn er onderwerpen waar jullie in het bijzonder graag blogs over zien verschijnen? Ik heb nog twee columns in mijn concepten staan, een lijstje met grappige feitjes, een aantal series- en filmblogs en het opruimen van mijn kledingkast na het afvallen.

Als je denkt: nou Lindsay, ik ben in het bijzonder nieuwsgierig naar een blog over …, noteer dat dan in de comments. Misschien kan ik er wat leuks van fabriceren, volgens mij heb ik nog niet eerder gevraagd naar onderwerpen waar jullie graag over lezen. Het ontbreekt me nooit aan ideeën (tijd daarentegen ;-) en het is geen belofte om daadwerkelijk over dat onderwerp te schrijven, maar wie weet.

Ik wens jullie alvast een heel fijn weekend, probeer een beetje tussen de regendruppels door te sneaken!

Liefs,
Lindsay

16 reacties

   1. Ja, precies, want het stond nog niet eens online toen ik antwoord gaf op de vraag of ik een onderwerp kon aandragen ;)

 1. Ik dacht dat ik ergens gelezen had dat je een nieuwe job te pakken hebt, daar ben ik wel benieuwd naar! Of heb ik de blogpost daarover gemist?

 2. En als je die perfecte mom jeans voor langpootmuggen gevonden hebt, wil je dat dat alsjeblieft delen? Die van de H&M kun je overslaan, dat was met mijn 1.83 een mom-capri. Niet okee :')

 3. Wat zie je er goed uit!! Ik zou wel wat willen lezen over; – je nieuwe baan! Op twitter gelezen maar op je blog nog niet dacht ik? – de idéale jeans als je die eenmaal hebt gevonden. Zelf heb ik geen hele lange benen, meer een lang lijf (mijn moeder en ik zijn beiden 1.83 maar haar heupen komen zo ongeveer tot mijn navel :-') Ik ben redelijk fan van de Dr Denim jeans. – je nieuwe eetpatroon na weight watchers (welke gewoontes heb je veranderd – wat voor tussendoortjes eet je nu) – de zomervakantie! Vorig jaar was spannend rondo, Tara's thuiskomst, maar nu toch wel heel anders lijkt me? – Weer eens een filmpje :) Een what's in my bag is altijd goed!

 4. DIE ID JEANS! Verdomme. Ik was inderdaad in de winkel met mijn 'alle zwanger kilo's kwijt lijf' en liep in kordate tred naar de verkoper voor enkele demi curve mid rise in zwart grijs en denim maat 28-32 aub. ZEGT HIJ DAT DAT MODEL ERUIT IS. Damn. Online maar wat afspeuren dan. heb wel een super skinny van Levi meegenomen, maar eerlijk is eerlijk: dat is eigenlijk een tregging. Zit werl perfect voor smalle taille-dikke billen-gitaar-syndroom.

 5. Heel herkenbaar het 'te-korte-broeken' probleem. Met mijn 1.84 loop ik daar ook altijd tegen aan. Ik draag tegenwoordig heel veel Esprit spijkerbroeken. Lengtemaat 34 is net lang genoeg.

  Supertof dat je een nieuwe job hebt, daar hoop ik ook snel iets over te lezen!

  Even heel brutaal; ik ben heel benieuwd of je ooit een lezers meet en greet gaat doen? Het lijkt mij zo leuk om je eens live te ontmoeten.

 6. Nieuwe baan? Dat heb ik gemist! Super leuk, daar lees ik ook graag meer over.
  En je outfit op dat Foute Feest was echt briljant, haha… Ik moet ook maar weer eens naar zo'n soort feestje gaan, lang leve de 90's!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *