(*) BEAUTY Zwangerschapsmassage en pedicure via Treatwell

Treatwell Servaas review(*) dit artikel is een samenwerking.

Vorige week dinsdag was het de een-na-laatste dag van het jaar. Om helemaal zen en relaxed het nieuwe jaar (en de verhuisstress ;-) in te gaan, mocht ik via Treatwell een zwangerschapsmassage boeken. Ik kies voor de Mammie massage en pedicurespa bij Servaas Hair Beauty Cityspa op de Oudenoord in Utrecht. Na 90 minuten verliet ik helemaal rozig het pand. Benieuwd naar mijn ervaring? 

Het boeken van de zwangerschapsmassage via Treatwell verliep uitermate soepel. Je vult je stad of postcode in, kiest een behandeling naar keuze en vervolgens toont de website mogelijkheden in jouw omgeving. Op zich geen ingewikkeld systeem, maar het werkt gelukkig zoals het bedoeld is: helemaal prima.

Mammie Massage en Spapedicure

Ik kies voor “Utrecht” en “massage”, waarmee ik in het volgende scherm terecht kom. Daar kan ik verifiëren welk type massage ik wens. Ik vink het hokje “Zwangerschapsmassage” aan en vervolgens komen er 7 resultaten op mijn beeldscherm. Ik kies specifiek voor Servaas Hair Beauty Cityspa omdat je hier naast de zwangerschapsmassage ook een pedicure kunt bijboeken. Mijn voeten hebben het namelijk ook flink te verduren met die extra zwangerschapskilo’s ;-).

Behandeling

Bij de zwangerschapsmassage krijg je als aanstaande moeder een ontspannende massage van rug, schouder, nek, armen, decolleté en de benen. De pedicure krijg je in een welness stoel en samen duurt de behandeling 90 minuten. Dat klinkt goed! Ik rond mijn boeking af door een datum en tijd te kiezen, mijn gegevens in te voeren en vervolgens de boeking af te ronden. Snel daarna vind ik een bevestiging in mijn mailbox. Ik heb er zin in!

Treatwell Servaas

Op de betreffende dag fiets ik in mijn comfy cocoon-outfit naar de locatie en ik ben iets te vroeg. Een medewerkster heet me vriendelijk welkom en neemt mijn jas aan. Ze vraagt of ik iets wil drinken en gezien de naderende jaarwisseling krijg ik er nog een oliebol bij ook. Hoppa! ;-) Ik neem plaats op de bank en zie dat de salon inderdaad van alle markten thuis is. Kapsters, schoonheidsspecialistes, beauty en spa. Best handig, dan kun je voor alle soorten verwennerij terecht op één locatie.

Treatwell Zwangeschapsmassage Servaas (1)

Op de afgesproken tijd word ik opgehaald door iemand van de Servaas Crew en zij stelt zich netjes aan me voor. We gaan een verdieping lager, naar de kelder. Daar is een grotere ruimte met twee welness stoelen en 3 kleinere kamers voor behandelingen. Ik mag de middelste kamer in. Ik zie het bekende voedingskussen op de massagetafel liggen :-), duidelijk dat dit een zwangerschapsmassage betreft. Ik had verwacht dat er een gat in de massagetafel zou zitten om je eventuele buik in kwijt te kunnen (net als dat gat bovenin waar je hoofd in gaat ;-), maar dat is er niet.

Treatwell Zwangeschapsmassage Servaas (4)

De masseuse vraagt of ik liever op mijn zij lig met het kussen of dat ik nog prettig op mijn buik kan liggen. Ik slaap zelf nog regelmatig op mijn buik en heb dan nergens last van, dus ik besluit op mijn buik te gaan liggen. Oh ja, ik heb me zojuist ook helemaal uitgekleed op mijn bh en string na. Ze legt handdoeken over mijn bovenlichaam en begint bij mijn benen.

Ik vraag haar wat er anders is aan een zwangerschapsmassage dan bij een reguliere massage. Ze vertelt dat ze andere oliën gebruikt omdat niet alle oliën geschikt of veilig zijn voor zwangere vrouwen. Ook mogen ze bepaalde drukpunten niet belasten, omdat deze weer in verbinding staan met sommige organen. Plus het feit dat je dus op je zij kunt liggen terwijl je gemasseerd wordt, als op je buik liggen niet meer gaat ;-).

Ik ben benieuwd tot wanneer zwangere vrouwen precies gemasseerd kunnen worden en de medewerkster heeft zelf wel eens een vrouw gemasseerd die de dag erna uitgerekend was. Dat vond ze wel spannend en ze heeft toen iets minder druk uitgeoefend, ze was toch een beetje bang dat er ineens een plasje onder de massagetafel zou liggen omdat het water zou breken van de relaxte behandeling, haha :-). De vrouw in kwestie beviel ruim week later en kwam tijdens haar verlof de baby showen in de spa, waar ze immers van menig zwangerschapsmassage had genoten. Leuke anekdote :-).

Baby’s schijnen tijdens de massage ook rustig te worden, maar aangezien ik met 21 weken nog geen keiharde bewegingen voel in mijn buik, merk ik hier tijdens de massage zelf weinig van. Zelf word ik wel helemaal rustig ;-). De Mammie massage duurt 60 minuten en hoewel ik soms probeer het gesprek op gang te houden, doezel ik vaak weg. De masseuse werkt vanaf mijn benen omhoog naar mijn schouders en nek. Daarna mag ik omdraaien en masseert ze mijn nek nogmaals terwijl ik op mijn rug lig. Heerlijk!

Ik vind de massage wel iets softer dan ik gewend ben en geef aan dat het best harder mag, maar daar is ze heel resoluut in. Hardere druk uitoefenen is niet aan te raden voor mijn zwangere lijf en baby, dus het worden geen Thaise taferelen vandaag (was overigens heerlijk in Thailand destijds ;-). Goed dat ze hier zo bewust mee omgaat, ik snap het ook wel. Maar persoonlijk hou ik wel van wat steviger werk.

Na het uur masseren krijg ik een glaasje water en de tijd om even langzaam bij te komen. Zodra ik weer kan zitten en opstaan, gaan we naar de grotere ruimte voor de pedicure. De welness stoel heeft ook een massagefunctie en deze kan ik zelf bedienen. Ik zet de massage dus nog even voort, terwijl mijn voeten in het bubbelbad opwarmen.

Treatwell Zwangeschapsmassage Servaas (3)

Ze vraagt of ik een voorkeur heb voor meer beauty (inclusief nagels lakken) of meer verzorging. Aangezien ik de komende tijd niet in sandalen of op teenslippers loop, kies ik voor de verzorgende pedicure. In 30 minuten neemt ze mijn voeten onder handen door eelt te verwijderen, mijn teennagels korter te knippen en bij te vijlen en ook velletjes worden verwijderd. Na afloop smeert ze mijn voeten in met een romige crème en ben ik helemaal uitgerust.

We wandelen weer naar de verdieping boven ons waar ze mijn jas aandoet en we afscheid nemen. Buiten is het guur en fris, maar ik fiets fluitend naar huis. De zwangerschapsmassage was heerlijk en in combinatie met de pedicure maakt het dit een zeer complete behandeling. Mijn voeten voelen nu (een week later) nog steeds poedelzacht en het lijkt me heerlijk om later in de zwangerschap nogmaals een zwangerschapsmassage te genieten. Wat mij betreft tot de uitgerekende datum, dat kan nog prima weet ik inmiddels ;-).

Het kiezen en boeken van een behandeling via Treatwell is eenvoudig en gemakkelijk. Er is een ruime keuze uit salons met uiteenlopende behandelingen, voor ieder wat wils. Ik vind het heel handig dat je direct kunt zien wanneer er een plekje in de agenda is en je direct kunt boeken, zonder nog te bellen of mailen. Ik ben erg tevreden over Treatwell én de zwangerschapsmassage en pedicure bij Servaas Hair Beauty Cityspa. Even 90 minuten ontspannen en daarna fris & fruitig :-).

Hebben jullie wel eens een behandeling via Treatwell geboekt? Of ervaring met zwangerschapsmassages?

Liefs,
Lindsay

9 reacties

  1. Klinkt goed Lindsay! Maar wat een prijs zeg voor die massage. Zwanger zijn is sowieso al duur … hmmm. Fijn dat je er toch van hebt genoten ondanks dat ze niet a la Thailand flink mochten duwen en sjorren ;).

    Ik heb ook contact gehad met Treatwell en ze droegen ook bij mij aan om dit te doen … haha klein probleempje: geen baby in de buik ;). Dus ik ga nu voor de kapper geloof ik. Ben nog in gesprek.

  2. Heerlijk zeg! eens kijken of ik in mijn laatste paar weekjes nog zo'n massage kan plannen. Het klokje begint hier nu opeens hard te tikken haha en ik heb nog zoveel te doen voor mijn gevoel

  3. Klinkt heerlijk! Ik snap wat je bedoelt met te soft. Ik wist niet dat er mommy massages bestonden als ik dit had geweten dan had ik het tijdens de twee zwangerschappen zeker gedaan.

  4. Klinkt echt super goed. Vooral nu ik richting het einde van mijn zwangerschap ga, en nogal last van mijn rug heb, lijkt me dit echt heerlijk. Al krijg ik bij de schoonheidsspecialist ook altijd een lekkere massage (gezicht, nek, decolleté) waar ik ook helemaal lekker ontspan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *