BEAUTY: Door beautybloggers gekocht-tag!

gekocht door beauty bloggers lindsayvallen
Bij Vera Camilla zag ik de ‘Door beautybloggers gekocht-tag’, over wat je hebt aangeschaft dankzij reviews of ervaringen van beautybloggers. Ik vind de liefde die beautybloggers voor make-up hebben intrigerend en sommige looks die zij creëren bijna kunst. Ik vind make-uppen leuk en probeer wel eens een smokey eye of winged eyeliner, maar verder ben ik behoorlijk basic qua schminken ;-). Toch heb ik de afgelopen jaren wat producten aangeschaft door positieve verhalen of tips van beautybloggers. Daarom mijn antwoorden op de tag! 

1. Door welke beautyblogger heb je het meest gekocht?
Duidelijk. Serena van Beautylab.nl. Hoewel we op het eerste gezicht qua uiterlijk behoorlijk verschillen, heeft ze (net als ik) een onzuivere en vette huid op latere leeftijd. Dankzij haar tips drink ik iedere ochtend braaf een glaasje bietensap, ontdekte ik de Effaclar lijn van La Roche-Posay en schafte Mario Badescu items aan.

Ook heeft Serena me tips gegeven over make-up voor mijn bruiloft. Ik heb destijds enkele proefsessies bruidsmake-up bij Douglas en een visagiste laten doen, maar ik vond het niets. Vreemden die aan je gezicht zitten en ondanks je aanwijzingen toch je eigen stijl niet kennen. Ik besloot om mijn bruidsmake-up zelf te doen, maar had natuurlijk wel de juiste producten nodig. Zeker omdat ik de hele dag smetteloos door wilde komen. Serena adviseerde Bare Minerals foundation, Make Up Forever High Definition primer en Urban Decay All Nighter make-up setting spray.

lindsayvallen beauty blogger beautyblogger W7 (2)

Ik heb een paar keer geoefend met mijn bruidsmake-up en op mijn vrijgezellenfeest doorstond mijn test-look een middag, avond en nacht feesten, zweten en huilen (happy dronken tears ;-). Op de bruiloft zelf heb ik de hele dag gestraald, geen glimmende plekken, geen uitgelopen make-up, zelfs niet tijdens emotionele momenten en tot in het holst van de nacht party! Echt top! Ik voelde me helemaal mezelf en was zeker long lasting.

lindsayvallen beautyblogger tag gekocht (3)

2. Wat was het eerste product dat je door een beautyblogger kocht?
Ik denk dat dit het MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder is. In 2009 heb ik dit voor het eerst aangeschaft, om mijn glimmende gezicht af te poederen. Ik ben er erg tevreden mee.

lindsay vallen beauty blogger w7 naked dupes palette

3. En het laatste?
De W7-palettes, wat dupes van Urban Decay’s Naked serie zijn (zoals ik op beautyblogs lees, ik heb zelf nog nooit een Urban Decay Naked palette gezien ;-). Ik zou never nooit zoveel geld uitgeven aan oogschaduw, omdat ik dit alleen gebruik met een feestje of avondje uit. Doordeweeks draag ik wat foundation of poeder, blush en mascara, that’s it. Maar toen de W7-palettes zo gehyped werden, besloot ik dat ik best € 16,- euro voor de twee versies kon neertellen.

Ik experimenteer nu soms in de weekenden met behulp van Pinterest en YouTube-tutorials met verschillende looks en dat vind ik best leuk. Maar het ziet er bij mij (nog) lang niet zo gelikt uit, dus ik was daarna best onder de indruk van hoe knap het is om een mooie ooglook te maken. Thumbs up voor de beautybloggers, wat een werk!

4. Wat was het duurste product dat je door een beautyblogger hebt gekocht?
Dat zijn de drie producten die ik voor de bruiloft kocht en eerder noemde. Ik geloof dat het samen iets van € 90,- euro kostte, dat vond ik wel even schrikken! Maar voor de bruiloft vond ik dit een acceptabele uitgave. En de producten zijn zeker hun prijs waard geweest.

5. Ook wel eens een miskoop gedaan met een door een beautyblogger aangeraden product?
Hmm, even denken. Volgens mij niet. Alhoewel, ik vind Osis Dust It haarpoeder niet zo denderend. Het maakt mijn fijne, dunne haar erg klitterig en het beloofde volume vind ik niet als verwacht. Maar ik vind geen enkel haarpoeder prettig, het is gewoon niet mijn type product. Ik gebruik liever Toni & Guy Sea Salt Spray of droogshampoo voor volume.

6. Welk gehyped product heb ook jij in je stash?
De W7-palettes.

lindsayvallen beauty blogger beautyblogger W7 (4)

7. Over welk product zouden beautybloggers wat jou betreft wel wat enthousiaster mogen zijn/meer over mogen schrijven?
De (Nederlandse) beautybloggers die ik volg zijn wat jonger of rimpelloos, dus hebben (nog) geen anti-rimpel producten nodig. Maar ik word over anderhalve week alweer 31 (auw! ;-) en heb wel behoefte aan een eerlijk oordeel over anti-aging smeersels en rimpelbestrijding. Dat zou voor mij een welkome aanvulling zijn. Maar ik snap ook dat meiden van 25 jaar met hun huid geen goede reviews kunnen geven van 30+ producten. Dat zou dan ook niet geloofwaardig zijn.

8. Wat is de beste aankoop die je door een beautyblogger hebt gedaan?
Niet zozeer een aankoop, maar in het algemeen meer make-up durven kopen en dragen. Ik vind het namelijk best leuk, merk ik inmiddels. Ik kan er echt van genieten om me mooi op te maken en daarna trots in de spiegel te kijken. Niet dagelijks, dat zal denk ik nooit in mijn systeem komen, maar zo nu en dan voor de leuk. En door vaker met make-up te experimenteren, wordt het ook makkelijker. Tot een paar jaar geleden wist ik alleen raad met poeder en mascara en nu weet ik zelfs wat een blending kwast is ;-).

Laat jij je beïnvloeden door online reviews van beautybloggers en ben je een echte make-up heldin, een beginner of vind je beauty helemaal niks? 

Liefs,
Lindsay

lindsayvallen beautyblogger tag gekocht (6)

6 reacties

  1. Lees je blog al een tijdje en vind 'm erg leuk :) Ook deze blog weer! Voor een make-upnewbie zoals ik is het altijd fijn om te lezen dat anderen hier ook nog mee moeten oefenen! Op een dag komt het goed ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *