BEAUTY All hair, do (I) care?

All hair do care

Laat ik maar met de deur in huis vallen: ik ben een ontzettende prutser wat betreft haar. Ik kan simpel vlechten (en zelfs dat lukt me niet erg netjes), en daar houdt het wel mee op. Jaloers was ik vroeger op meisjes die hele bouwsels creëerden, konden invlechten en zelfs tegenwoordig kijk ik bewonderenswaardig naar vrouwen die met een föhn en stijltang (of krultang) overweg kunnen. Ik bak er gewoonweg niks van. Als ik bij de kapper vandaan kom, zit het nog (enigszins) goed, voor zo’n minuut of 30. Daarna stort het als een bouwval in elkaar.

Ik weet ook wel dat dat deels te verklaren is door mijn fijne, zachte haar. Ik heb geen volle bos manen en hoewel ik extensions best mooi vind, boeit haar me te weinig om daar flink in te investeren. Soms bekijk ik nauwkeurig YouTube-tutorials en neem me voor te leren hoe ik mooi kan föhnen en stijlen, maar veel vaker hangt mijn haar los of (nog vaker ;-) zit het op een knot. Lekker makkelijk, ja. Niet altijd charmant, nee. Maar het doet me te weinig om daarmee te zitten.

Dus nee, ik denk niet dat ik all hair, do care. I don’t think I really care (enough). Daarom ben ik ook niet bang voor de kapper. Knip maar hoor, ik ben niet spastisch voor wat centimeters minder (of meer ook niet, trouwens). Het maakt niet uit of ik naar budgetkappers of naar dure salons ga, ik merk het verschil niet. Waarschijnlijk omdat ik er de ballen verstand van heb, ik merk het verschil alleen in mijn portemonnee. Knippen blijft knippen, want verven heb ik sinds de haarmascara-hype in mijn puberteit verbannen. Wel ga ik regelmatig (om de twee maanden) naar de kapper, want hoewel ik fijn haar heb, groeit het best rap.

Maar na jaren proberen en (laten) experimenteren, denk ik dat ik er gewoon vrede mee heb. Ik ben geen pro wat betreft haar, dus laat ik het gewoon lekker wapperen. Als ik een goeie dag (en vooral extra tijd) heb, lukt het bijna net zo goed als op YouTube ;-). Dan föhn ik het met zo’n ronde borstel of gebruik mijn krul- of stijltang voor wat slag. En zo niet, dan niet. Kort haar kost me gek genoeg meer moeite dan lang haar (wàt een deceptie was dat!), dus laat mijn haar maar suf lang(s) ;-) mijn gezicht hangen. Niks mis mee. Bijkomend voordeel van zo weinig verstand van haar, is dat ik toch niet merk of ik een bad hair day heb ;-).

En jij? Ben jij handig met haar? Heb je een makkelijke coupe of ben je iedere ochtend in de weer? 

Liefs,
Lindsay

11 reacties

 1. Haha, te herkenbaar! Ik heb ruim zes jaar met een bos dreadlocks rondgelopen – zat altijd goed. Sinds ik weer 'normaal haar' heb, draag ik het vaak tot een uur of tien los en dan ben ik het zat (of is het volume eruit) en gaat er een klem of elastiekje in. Borstelen doe ik eigenlijk nooit, niet omdat ik nieuwe dreads kweek maar gewoon omdat het prima valt als het opdroogt. Alleen als ik met nat haar ga slapen word ik soms wakker met een rare bobbel ;)
  (maar laatst heb ik ook wel een uur of drie een vlecht in gehad, superfancy)

 2. Ik kan echt niks met haren. Met veel moeite heb ik geleerd om te vlechten maar bij mezelf lukt dit nog altijd niet fatsoenlijk. Invlechten kan ik ook niet. Daarom was ik zo bang dat ik een meisje zou krijgen en dan kei hard zou falen als moeder. :x

  Ik draai er meestal maar een (ongekamde) knot in. Of maak een staart.

 3. Mijn haar is echt een ramp. Ik droom van prachtig, golvend haar, maar zit dagelijks opgescheept met haar dat altijd precies de verkeerde kant op gaat staan.
  Stijlen doe ik wel, maar ik ben dan weer zo'n kneus die de achterkant dan weer niet goed kan. Dus daar doe ik een poging wat lokken recht te krijgen, maar ik neem al snel genoegen als het gewoon redelijk zit.

  Qua knippen ben ik heel makkelijk; op dit moment laat ik het weer groeien, maar ik heb bijna 2 jaar lang een pixie cut gehad en ook dat vond ik heerlijk. En bij mijn kapper geef ik ook altijd aan dat ze het gemakkelijk moet knippen, zodat ik de volgende dag ook nog enigszins het model tevoorschijn kan toveren.

 4. Leuk al die kapselfoto's! Staat je allemaal goed. Wat een geluk dat jou haar zo snel groeit.
  Mijn haar duurt een eeuwigheid voor er een centimeter bij zit. Ik heb net als jij heel veel fijn haar met veel pluis en ben ook niet goed in creatief-met-haar. Maar met de juiste producten red ik het ook wel een paar uurtjes. Alleen steeds als ik denk het juiste product te hebben gevonden lijkt mijn haar te denken: meh ik ben er klaar mee. en begint de zoektocht weer opnieuw.
  Met mijn kapper ben ik wel heel moeilijk. Kappers snappen mijn haar vaak niet en willen het altijd kort knippen. Wat ik dus 1x gedaan heb en meteen 10 jaar spijt. Ik kom al jaren bij dezelfde. Knippen is knippen en verven is verven maar wel graag op mijn manier. En een puntje moet gewoon een puntje zijn en geen 20 centimeter. Heb zelf wel verschil gemerkt tussen dure en goedkope kappers. Wat niet altijd wil zeggen dat duur beter is)

 5. Haha, heel herkenbaar! Sinds ik een fohnborstel heb is er een wereld voor mij open gegaan. Vijf minuten werk per drie dagen, super makkelijk, geen pluis meer en een beetje een model er in. Perfect!

 6. Ik probeer de laatste jaren veel met m’n haar. Van bruin, naar pornoblond met roze erin. Dan een pony, dan een lok…. Steeds wat anders. En dan houdt ik het 2/3 weken vol om mijn haar te borstelen, föhnen én stylen. Maar daarna gaat dat knotje er weer in. En dan heb ik een zeurde man thuis, want die vindt dat knotje zo stom. Dus heeeel soms doe ik m’n haar weleens los voor hem. Istie ook weer blij.

 7. Ik ben ook altijd heel erg veranderlijk met mijn haar. Als het lang is moet het kort, als het stijl is moet het gekruld.. Ach, bezigheidstherapie zeggen we dan maar. ;)

 8. Ohhh haarmascara!! Ik was dat helemaal vergeten, wat een belachelijke hype was dat haha! Maar volgens mij heb ik het ook in m'n haar gehad destijds ;)

 9. Mijn haar is gelukkig niet heel moeilijk, maar als ik dan wat speciaals wil dan blijft het behelpen. Net als jij ben ik er ook niet echt handig in.. Of zeg maar gerust echt niet.. Geheel verven doe ik niet meer ik doe enkel highlights voor wat meer diepte in het haar anders is het echt saai. Haarmascara ja dat was top! Had verschillende kleuren dus kon het leuk afwisselen.

 10. Heey wat een leuke post!

  Ik hou van mijn haar en het is soort ook mijn handelsmerk. Ik ben een bofkont met mijn dikke zwarte krullen, maar toch ook stijl haar. Ik ga maximaal 2x per jaar naar de budgetkapper en was het 2-3 keer per week met de goedkoopste shampoo ter aard. Een golvende glamourcoupe van grove gladde krullen maak ik met een chi stijltang in 20 minuten, en dat blijft 3 dagen goed. Dat is dan ook mijn signature look en de enige look die ik kan, want vlechten, of opsteken daar heb ik het geduld niet voor.

  Die haarmascara daar was ik me toch een partijtje jaloers op. Ik had alle kleuren van de regenboog maar je kon het niet zien op zwart haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *