Back to school

Nadat ik op zaterdag 16 mei jl. een spannende maar ook leuke auditie deed bij acteeropleiding De Trap, naar eigen zeggen: ‘het grootste onafhankelijke scholingsinstituut op het gebied van acteurs-trainingen in Nederland‘, was ik opgelucht. Op het Hygiëaplein in Amsterdam volgde ik een les spel, dans op muziek, tekstoefeningen en deed tenslotte De Monoloog waar ik dagenlang op gestudeerd had. Mijn monoloog, afkomstig uit A Streetcar Named Desire, mocht ik twee keer voordragen. Toen stond ik weer buiten.

‘Wat nu?’, dacht ik. Ik had auditie gedaan omdat ik stiekem wel van de spanning van auditeren hou, omdat ik een spiegel wilde voorhouden om te zien hoe het daadwerkelijk met mijn acteerprestaties gesteld was, en, laatst maar niet minst: omdat ik mijzelf echt heel graag verder wil ontwikkelen op acteergebied.
Wat zou het heerlijk zijn om aan een opleiding te starten waar ik technieken zou leren, bergen toneelteksten zou verslinden, de geschiedenis van het theater zou bestuderen, kortom: een opleiding die mij niet alleen ontzettend veel zou leren, maar ook mijn honger zou stillen. Een honger die verder aangewakkerd werd toen ik bijna twee jaar geleden bij YMPROV begon. Een altijd aanwezige honger naar entertainen, op de planken staan, nerveus achter de schermen, mooie woorden schrijven, spelen, voelen, doen!

Om een lang verhaal kort te maken, ik kreeg De Brief.
Een simpele brief, op een wit velletje, zonder rood lint. Niet besprenkeld met glitters of een geurend parfum. Een doodgewone brief. Maar wel een waarin De Trap mij het nieuwe studiejaar verwelkomt aan hun opleidingsinstituut. Gisteren ontving ik mijn rooster. Theatergeschiedenis, spel, fysiek, en stem. Docenten die hun sporen meer dan verdiend hebben in de acteerwereld. Oud studenten waar ik graag in de voetsporen zou treden.

Nu is het echt. Na een introductieweekend waar ik erg nieuwsgierig naar ben, ga ik weer studeren. Terug naar school. Om het mooiste beroep ter wereld te leren.
Actrice.

3 reacties

  1. Wat heerlijk voor je! Gefeliciteerd! Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen dat je je hart volgt. En ik blijf ondertussen jou volgen, als het mag ;-) . Veel geluk en suc6 met acteren, schrijven en al het andere dat je doet! Liefs van Martine– <a href="http://www.martinemussies.nl” target=”_blank”>www.martinemussies.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *