Almost bachelorette

Neen, neen, vrees niet, ik ben niet almost bachelorette als in vrijgezellig.
Gezellig ben ik altijd wel, maar inmiddels toch al wel bijna 1,5 jaar zeer hopeloos verliefd (en gelukkig heerlijk beantwoord) op mijn liwfde René.

Neen, almost bachelorette heeft betrekking op de te behalen titel waar ik mezelf nu dagelijks voor opsluit in mijn kamer met literatuur, vaktijdschriften, laptop, memoblokken en schrijfgerei.

Over precies 18 dagen, over twee-en-een-halve week, lever ik namelijk mijn afstudeerscriptie in bij de examencommissie.

6 mei it is, in drievoud in het postvak van de examencommissie Culturele en Maatschappelijke Vorming, inmiddels Europees Social Work.

En dan, op 3 juli, volgt mijn diplomering en ben ik afgestudeerd en Bachelor of Social Work (BSW).
BSW. Lindsay Vallen, is mijn titel dan vrees ik ;-)

En voor mensen die vooralsnog niet weten wat CMV (Culturele en Maatschappelijke Vorming) is, dan kun je natuurlijk op de link klikken.

Een kleine greep uit de CMV-omschrijving;
Als CMV’er ben je duizendpoot, bezige
bij en werkpaard in één. Je belandt waarschijnlijk in kunst & cultuur,
recreatie & toerisme, educatie of samenlevingsopbouw. Je kunt goed
organiseren, wilt werken met uiteenlopende doelgroepen – van buurtbewoner tot
museumbezoeker – en kunt mensen prikkelen. Zodat ze zich ontwikkelen en meer
betrokken raken bij de maatschappij. Maar misschien ontwikkel je je wel tot
cabaretier. Zoals CMV’er Anuar Aoulad Abdelkrim, winnaar van
het Cameretten Juryprijs 2004. Of schop je het tot
burgemeester, zoals CMV’er Leen Verbeek in Purmerend deed.

Als ik dit zo lees, weet ik meteen weer waarom ik ooit deze studie gekozen heb na de HAVO, en sta ik te popelen het werkveld in te gaan en te beginnen!
Ik heb inmiddels al 3 sollicitaties geschreven (respectievelijk in Amsterdam, Utrecht en Utrecht) en kan niet wachten mijn vergaarde kennis in praktijk te brengen!

Waar ik ook niet op kan wachten, is de vakantie 3 juni!
Heerlijk met het vliegtuig naar de Turkse soleil met mijn eerder genoemde alles, om 10 dagen te genieten en relaxen. Beetje zwemmen in de helderblauwe zee, wandelingen maken in de historische stad, Ira Levin lezend aan de zwembadrand of op een luchtbedje: can’t wait!

En dan in augustus druk aan de slag met laminaat leggen, plafonds witten, schilderen, klussen en mooie meubels uitzoeken en inrichten.

2008 is een mooi jaar. Ik ben dankbaar voor alle kansen die ik krijg, de gelegenheden, de lieve mensen, hun steun en liefde, onvoorwaardelijke trouw en weet zeker dat mijn vader boven in de hemel, op een wolk met een kopje koffie met veel melk en suiker, genietend naar beneden kijkt en hetzelfde voelt als ik.

Trots.

1 reactie

  1. He schatke, wat mooi geschreven weer. Je bloemen staan hier prachtig te stralen, net als jij altijd doet! Je hebt nog vergeten de foto's die ik van Barcode heb gemaakt op een usb-stick te zetten maar die brand ik wel even op een cd-rom. Heel veel succes met de laatste loodjes, ik weet dat je het kan en dan kom ik 3 juli met bloemen voor jou op je diploma-uitreiking. Je bent nog steeds de Bittersweet Blonde!
    Kus van de Raving Redhead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *