over mij


Lindsayjuni 2017
(c) fotografie Hanneke van Harrevelt fotografie

Ik ben Lindsay (1983) en dit is mijn persoonlijke lifeblog, opgericht in april 2005. Ik blog en vlog over mijn leven en deel mijn ervaringen al ruim 12 jaar online.

Ik schrijf eigenlijk over van alles: vaak persoonlijke blogslifestyle, relaties (getrouwd zijn), sport, vriendschap, maar ook zwanger zijn en moederschapuitgaan, reizen, mode, films en wonen. Ik schrijf columns, (korte) verhalen en heb zelfs al enkele hoofdstukken van mijn eerste boek klaar :-). Als het bij mij past, dan past het ook op lindsayvallen.nl. Dat is het fijne aan een persoonlijk blog en daarom blog ik al ruim 12 jaar met evenveel plezier.

Wie is Lindsay, behalve blogger?
Heb je snel gerekend, toen je mijn geboortejaar in de eerste alinea zag, dan weet je dat ik inmiddels 30something ben. Gelukkig ben ik daar over het algemeen best content mee ;-). Behalve oud ;-) ben ik ook getrouwd (ik trouwde op vrijdag 13 september 2013) en alles wat ze zeggen is waar: het is één van de mooiste dagen ooit. In maart 2015 word ik moeder van een heerlijk baby’tje. Ook dit cliché is waar: je eigen kind is het leukst ;-), maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het moederschap soms best uitdaging vind. Mijn blogs als moeder vind je onder de tag ‘mommyblog‘.

Mijn nicknames variëren van blondie tot sporty spice: dat eerste ben ik al sinds mijn geboorte en aan sporten ben ik de laatste jaren verslingerd geraakt. Ik dans graag op festivals en ben series– en filmfreak. Op vakantie lukt het me stapels boeken te lezen, thuis kom ik vaak niet verder dan glossy’s bladeren. Ik hou van mode en winkelen, maar loop net zo makkelijk in een joggingpak als ik boodschappen doe. Just keeping it real ;-). Reizen en stedentrips vind ik heerlijk, maar mijn liefde voor wonen en interieur zorgt dat ik thuis ook erg waardeer. Ik ben misschien iewat Internet- en social media verslaafd, maar wie van mijn generatie is dat nu niet? ;-)

The September Issue
Ik word op woensdag 28 september 1983 geboren in het Diakonessenhuis te Utrecht. In 1986 krijg ik mijn eerste grote verantwoordelijkheid: ik word grote zus van een klein broertje. Ik heb een prima jeugd, waarin bomen klimmen, Disney-films, schrijven, lezen en computeren (op de Nintendo 8-bit, de Sega en de 286-PC) mijn favoriete bezigheden zijn, aldus mijn vriendenboekje.

My First Sony & mijn eerste magazine
Het eerste magazine dat ik zelf maak is Boekenwurmpie; een blad over boeken met verhalen, puzzels en strips met als covermodel een zelf getekende boekenwurm. Buurtkinderen kunnen abonnee worden van mijn Boekenwurmpie Club, dus al snel schrijf ik meerdere oplages. Ook maak ik een magazine over de Power Rangers. Daarnaast is niemand in mijn familie- en vriendenkring veilig voor mijn My First Sony & ik. Als journalist in de dop neem ik interviews op cassettebandjes op met tantes, neefjes, nichtjes mijn broertje, ouders en vriendinnetjes.

Eerste websites en weblog
Als ik 15 ben (in 1998) geven mijn ouders eindelijk gehoor aan de smeekbedes van mijn broertje en ik: we krijgen thuis een internetaansluiting! Ik bouw in 1999 mijn allereerste website op geocities.com (over de band The Cardigans, waar ik nog steeds fan van ben) en pimp mijn CU2.nl-pagina dankzij de HTML die ik mezelf leer. Het duurt niet lang voor ik in 2005 een eigen weblog start, gehost door web-log.nl. Mijn eigen domeinnaam koop ik in 2008 en werk sindsdien met WordPress.

Wie schrijft die blijft en sharing is caring
In 2010 word ik geselecteerd om als Grazia Insider voor glossy Grazia te bloggen. Starstyle magazine interviewt mij in 2006 over bloggen en ik ben finaliste in de Cosmopolitan schrijfwedstrijd. Ik schrijf o.a. voor PinkBullets.nlZe.nl en mijn eerste gepubliceerde artikel verschijnt in december 2008 in de Opzij. Ook coach ik jongeren op het middelbaar en voortgezet onderwijs (bloggen, social en nieuwe media) en deel diezelfde kennis in de vorm van trainingen in het bedrijfsleven.

Presenteren
Dankzij Ze.nl en TMF krijg ik de kans om me te bewijzen als presentatrice. Op de rode loper vraag ik BN’ers het cocktailjurkje van het lijf en voor TMF peuter ik tijdens het WK 2010 een complete oranje outfit bij elkaar. Ook maak ik allerlei video’s, die je kunt terugzien op mijn YouTube-kanaal.

Education
Naast het bloggen en presenteren ben ik afgestudeerd Bachelor of Social Work (studierichting CMV) aan de Hogeschool Utrecht. In november 2008 heb ik het certificaat ‘Creatief en Doelgericht Schrijven’ behaald. Tussen 2009 en 2011 studeer ik aan de theaterschool De Trap en volg diverse workshops en masterclasses. Check hier mijn LinkedIn-profiel voor alle feiten.

Toekomst
Mijn droombaan zou een mengeling van verschillende werkzaamheden zijn. Schrijven staat daarbij onbetwist op #1, want ik kan me niets leukers voorstellen dan creatief bezig zijn met taal, beeld en woorden. Het is inmiddels bijna een gedoodverfde uitdrukking geworden, maar taal is zeg maar echt mijn ding. Maar alleen een platte tekst vind ik suf. Een compleet stuk (online) content bestaat uit tekst, beeld en video.

Met een bijnaam als contentkanon en bovendien zelfbenoemd online junkie, mogen copywriting en storytelling niet in mijn werkzaamheden ontbreken. Net als iedere blogger wil ik uiteindelijk ook heus wel een eigen boek uitgeven, het liefst ouderwets op papier. Een redactieplek bij een glossy (I love Linda) of merken en organisaties helpen met influencer marketing en online communicatie lijkt me ook tof. Natuurlijk doe ik dit alles niet zonder dat online te delen op social media, want sharing is caring.

Bloggen wil ik in ieder geval altijd blijven doen. Als het aan mij ligt, blog ik door tot in het bejaardentehuis. Over stomme zusters die mijn gebit kwijt maken, dat ik rimpelbillen heb gekregen waar geen sport tegenop kan en dat ik dit allemaal blog vanaf mijn aangepaste laptop met extra groot beeldscherm, lettertype en toetsenbord.

Natuurlijk hoop ik jullie tegen die tijd nog steeds zo te entertainen ;-) als ik nu doe met mijn blog. Een dankwoord daarom aan jullie als lezers, die mijn lief & leed online (blijven) lezen. Thanks! 

Liefs,
Lindsay