5x Persoonlijke gekkigheid

Iedereen heeft ze. Van die malle, gekke dingen, die je heimelijk verborgen houd. Ik ben bijvoorbeeld extreem bang voor duiven en loop het liefst een flink stuk om ze heen. Smerige beesten vind ik het, de ratten van de straat. Maar zo is er meer persoonlijke gekkigheid. Omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen zulke eigenaardigheden heeft, zet ik 5 van mijn eigenaardigheden op een rijtje. No shame.

1. Ik kan oprecht genieten van mijn oren reinigen met een wattenstaafje
True story. Je hebt in Girls zo een scène waarin Hannah haar wattenstaafje te diep in haar oor duwt en ik moet eerlijk opbiechten dat ik deze scène vrij herkenbaar vond. René vind het ook absurd als hij ziet hoe diep ik een wattenstaafje in mijn oor duw. Maar ik wil gewoon zeker weten dat alles weg is. Soms doe ik mezelf dus pijn, omdat ik te ver ga. Maar gelukkig heb ik, in tegenstelling tot Hannah, daar nog nooit medische hulp bij nodig gehad.

2. Ik kraak mezelf graag
Het bezoeken van de chiropractor vind ik een feestje. Ik vind het heerlijk wanneer mijn rug en nek gemanipuleerd wordt (in de volksmond ‘kraken’) en dat geluid maakt het helemaal af. Thuis vind ik het ook lekker om mijn vingers, tenen of rug te kraken. Soms heb ik René’s hulp nodig, omdat ik bijvoorbeeld voel dat ik mijn schouderbladen kan kraken, maar er niet helemaal lekker bij kom. Dan moet hij helpen, want ik MOET en zal op dat moment mijn ruggengraat manipuleren. Love it.

3. Ik drink altijd twee koppen thee tegelijk
En altijd twee verschillende smaken. Hydrateren is belangrijk, ja toch? Ik plaatste ooit een foto op Instagram, waarop mensen reagereerden: “Zo, gaan jullie met z’n tweeën in bad”? Ik had géén idee wat ze bedoelden, maar omdat er twee koppen thee bij de badkuip stonden, nam men aan dat die twee koppen voor twee personen bedoeld waren. Hell no. Lindsay doesn’t share tea. En mijn bad deel ik trouwens ook niet.

Overigens doe ik dit alleen thuis en niet in restaurants of cafés. Daar vraag ik meestal een glas water bij mijn thee of koffie.

4. Ik moet altijd met ‘iets’ slapen
Sommige mensen kunnen zonder dekbed slapen. Ik niet. Ik MOET iets hebben wat ik over me heen kan trekken. In de koudste winternachten is dat mijn volledige vier seizoenen-dekbed, in de zomer slaap ik onder een linnen of katoenen laken. Anders voel ik me bloot en onveilig ofzo. Dat laken, hoe dun ook, geeft me een soort geborgenheid waar ik onder kan liggen.

5. Een voetmassage is bijna net zo lekker als een orgasme
Sommige mensen kunnen het werkelijk niet UITSTAAN als er iemand aan hun voeten zit. Meerdere mannen die ik ken, flippen ‘m he-le-maal de pan uit, zodra je ook maar in de buurt van hun grote teen wijst. Ook heb ik twee vriendinnen die helemaal loco worden als je aan hen voeten zit. Sommigen vinden voeten zelfs ronduit smerig om naar te kijken, live of alleen foto’s van voeten al. Ik heb dat totaal niet. Ik kan oprecht genieten van gekriebel en gefrunnik aan mijn voeten.

Daarom begrijp ik die Quentin Tarantino wel. In zijn legendarische film Pulp Fiction, wordt ene Antoine van de 4e verdieping geduwd, omdat hij het gangsterliefje van de grote baas een voetmassage gegeven heeft. Naar het schijnt heeft Tarantino zelf een behoorlijke voetfetish, wat geen verrassing is als je zijn films een beetje kent. De vrouwenvoet komt veelvuldig in beeld en hij besteedt hele scènes aan onze onderdanen.

Anyway, ik ga volledig mee met het relaas van Vincent (gespeeld door John Travolta) wat betreft de voetmassage. Het is niét hetzelfde als een vrouw oraal bevredigen, maar Antoine is te ver gegaan door Mia – de vrouw van gangsterbaas Marsellus Wallace (Mia wordt overigens briljant vertolkt door Uma Thurman) – een voetmassage te geven.

Check deze geniale scène, omschreven als: “Jules and Vincent ponder why Marsellus threw Antoine out of a 4th story window for allegedly giving Mia a foot massage. What follows is one of the best dialogues in the movie“. Ik kan het niet anders dan eens zijn met de omschrijving én Vincents argumentatie.

En met deze epische scène sluit ik mijn 5 eigenaardigheden af.

Heb jij ook van die gekkigheid waar je eigenlijk liever niet voor uitkomt? Please, reageer desnoods anoniem. Fijne vrijdag! :-)

Liefs,
Lindsay

4 reacties

  1. Geweldig! 2 koppen thee tegelijk hahaha. Ik ben een harenplukker. Haat losse haren op kleding en ook bij anderen. Die moet ik er dus afplukken. Ik drink mijn thee heel heet en slap, en ik slaap ook altijd met of onder iets. Ok genoeg akwardness van mij.

  2. Haha leuk idee. Ik slaap al mijn hele leven met een zacht dekentje (dat na 30 jaar zo'n beetje uit elkaar valt). Desalniettemin slaap ik echt minder lekker als het er niet is.

    ;)

    Liefs!

  3. Oja, het was gisteren 'tell-the-truth-day' op Q hé?! :p
    Mijn 'biecht' is dat ik echt de kriebels krijg wanneer er 'ongelijke' wasknijpers door mijn man worden gebruikt om een kledingstuk op te hangen.. dus verschillend in grote en/of kleur… yep.. daardoor ben ik altijd 5min langer bezig maar het geeft wel voldoening.. : $

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *