5 dingen die je beter niét tegen je scharrel/vriendin/vrouw kunt zeggen

Regina George Shut Uptumblr_lw3o0vG5J01qf4ea2o1_250

Please stop talking

Het gebeurt soms dat ik een Regina George-momentje heb. Gelukkig weet ik dit vaak te beperken tot mijn denkballon en spreek ik dit zelden uit. Je spot bij mij hooguit een opgetrokken wenkbrauw of een gespeeld glimlachje. Volgens mij hebben vrouwen dit onderling wel door. Mannen kunnen daarentegen nogal hopeloos zijn als het op dit soort signalen aankomt. Ik heb gelukkig alweer een hele tijd een relaxte vent, maar in het verleden trof ik – en vriendinnen met mij – wel eens zo’n ontzettende botte hark, ongelofeloos! Daarom verzamelde ik de 5 stomste dingen die je tegen een vrouw kunt zeggen. Of dit nu je scharrel, vriendin of vrouw is: shut up en please stop talking. 

*op verzoek van de geïnterviewden en ondergetekende heb ik alle situaties beschreven als ‘man/vrouw’. Volkomen willekeurig, zodat ieders anonimiteit gewaarborgd blijft ;-).

1. Man en vrouw reizen na hun tweede date met de nachttrein van de hoofdstad naar huis. Er is gezoend en gedirtydanced. In de treincoupé kruipt vrouw in zijn armen. Hij streelt door haar lokken en zegt dan:
Dat is toch zeker niet je eigen haarkleur, of wel?’
Okay, ik geef toe: dit is mij persoonlijk overkomen. Maar wat probeert de man in kwestie met deze comment te bereiken? Buiten dat, het is wél mijn eigen haarkleur. Zo nep ziet het er toch niet uit?

2. Man komt onverwachts langs op de studentenkamer van vrouw. Vrouw heeft net gesport en voelt zich onoverwinnelijk. Trots kleed ze zich uit, terwijl ze haar sporttas aan de kant smijt. Je ziet de blokjes van haar buikspieren na de intense training nog staan. Man zegt:
Wat is dat in hemelsnaam voor een kinderachtige boxershort? Jezus, ik kwam langs voor wat gezelligheid, maar hier raak ik toch niet opgewonden van?’
Pardon? Nee, ga jij anders even lekker in je kanten stringetje op een spinningfiets zitten lul! De cooling down kon hij op z’n (bier)buik schrijven.

3. Vrouw heeft een drukke collegedag achter de rug en man vraagt of ze nog zin heeft in een filmpje op de bank. Ze besluit op zijn verzoek in te gaan, maar heeft nog niet gegeten. Ze besluit een Snicker-to-go mee te nemen en ploft moe maar voldaan neer op zijn studentikoze sofa. Man drukt de film op ‘play’ en vrouw scheurt de wikkel van haar reep. Net voordat ze een hap in de met noten omhulde karamel en chocolade wil zetten, zegt man:
Zou je dat nou wel doen?’, terwijl hij met een schuin oog naar haar bovenbenen kijkt.
Nog voordat de acteurs en actrices in de film geïntroduceerd zijn, heeft man een blauw oog. Snickers. Je bent jezelf niet als je trek hebt.

4. Man en vrouw bellen elkaar regelmatig voor een bootie call en weten indirect dat ze elkaar zien als niets meer en niets minder zien dan seks op het eerste gezicht. Geen regels, geen verplichtingen, geen problemen. Man komt langs bij de vrouw en ze laten elkaar alle hoeken van de kamer zien. Ze roken na afloop samen een sigaret en net voordat de man zijn sokken aantrekt, verzucht hij met relaxte stem:
Ideaal. Ik vind het zo chill dat jij zo makkelijk bent‘.
De man realiseert zich in dit geval wel dat zijn opmerking niet bepaald subtiel is, hoewel de vrouw ook snapt wat hij eigenlijk bedoelt. Toch wordt zijn bootie na dit voorval nimmer nog door deze vrouw gecalled.

5. Vrouw en man hebben al enige tijd een friends-with-benefits relatie. Dat verloopt prima. Man en vrouw zijn qua uiterlijk aan elkaar gewaagd: leuke koppies en geen Doutzen Kroes en Ryan Gosling, maar zeker evenredig knap voor elkaar. Op een feestje wordt de man ontzettend dronken, waarop hij ineens openlijk de liefde aan zijn vrouw wil verklaren:
Schatje, ik heb hiervoor wel eens knappere meisjes gedate, maar jij bent gewoon zooo… zooo onzzzennend… zo ontzettend… lief!’.
Ouch. Aangezien dronken mensen de waarheid spreken, heeft ze hem gezegd dat hij niet de ‘grootste’ vent was in haar carrière, maar zeker wel de liefste. Fuck you too.

Natuurlijk kunnen vrouwen er ook wat van, ik vlak ons zeker niet uit. Maar daar heb ik natuurlijk weinig ervaring mee ;-).

Wat zijn de stomste dingen die een man ooit tegen jou heeft gezegd? Of als je man bent en meeleest, wat zijn de vervelendste dingen die een vrouw kan zeggen?

Liefs,
Lindsay

5 reacties

 1. Wow! en ik dacht dat ik weleens erge had gehad.
  Mannen kunnen echt Horken zijn.

  En jouw haarkleur is echt niet nep hoor!!!

  1. vrouw zag man na de 3e date weer. na zoenend op de bank terecht waren gekomen zei hij: He he. De eerste keer dat ik je zag dacht ik die heb ik zo het bed in.
  Je snapt dat vrouw haar tas pakte en wegging. Ze heeft nooit meer wat van zich laten horen.

  2. Vrouw had heel veel moeite gedaan om in contact te komen met man. Kaartjes sturen, vaak komen op plekken waar hij ook uitging, informeren via zijn familieleden want hij leek nogal onbereikbaar. Toen ze eindelijk zijn telefoonnummer en een date met hem had leek man helemaal blij en verrast. Vrouw was ook blij. en vroeg hem waarom hij nooit gebeld of gereageerd had op alle contactsvormen.
  Daarop zei man: Ja ik dacht waarom zou ik moeite doen?
  Jij deed al genoeg moeite voor mij.
  Je begrijpt dat vrouw en gauw klaar mee was.

  3. Man is vreemdgegaan.
  Hij heeft gezoend met andere vrouw en haar een zuigzoen gegeven op een niet zichtbare plek met kleding aan.
  Vrouw vraagt: waarom heb je dat gedaan?
  Man: mag dat niet dan?
  Niet grappig, De relatie was direct over.

  Zelf heb ik een keer de opmerking gemaakt toen een man zijn boxer uittrok, agossie!
  Heel fout i know maar het schoot eruit voor ik er erg in had. Man was zwaar beledigd en kleine man dus ook. Daarna was er ook geen feestje meer….

 2. Meneer had weinig zelfvertrouwen. Vrouw heeft hem daarbij geholpen. Meneer dumpt vrouw, maar zoekt daarna nog steeds contact omdat hij de veren in z'n reet mistte. Vrouw houdt het contact zeer oppervlakkig, wat makkelijk is want meneer heeft alleen interesse in zichzelf. Meneer heeft zelfhulpboek gelezen over zelfvertrouwen en zegt "Misschien ook wat voor jou?" Vrouw was zwaar beledigd. Eerst hem helpen, dan gedumpt worden, en vervolgens vindt meneer dat vrouw zijn zelfhulpboek nodig heeft??

  En bedankt.

  Geweldige blog trouwens!

 3. Jongen vraagt aan meisje waar hij seks mee heeft of hij haar huis mag lenen om seks te hebben met iemand anders….direct het contact verbroken natuurlijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *