31th October

Happy Halloween!

I admit, ik ben een griezellig* meisje. Als kind verslond ik boeken van Paul van Loon, Tais Teng en Stephen King. Ook films als Carrie, It, Tales from the Crypt en series als The Twilight Zone, Roald Dahl’s Tales of The Unexpected en Are You Afraid of the Dark keek ik graag. Soms hield ik een kussen voor mijn gezicht als het te eng werd, maar veel vaker keek ik ze helemaal uit. (*griezellig: griezelig + gezellig, aldus mijn Griezelbus-held Paul van Loon)

Mijn moeder vond dit een prima oplossing. Als ze het te eng vinden, kijken ze niet, was haar devies. Een goede instelling, want ik ben nooit bang geweest. Okay, als ik ’s nachts na een enge film of boek moest plassen, sprintte ik naar de badkamer, daarna snel terug weer de trap op, met een snoekduik mijn bed in. Herkenbaar?

Maar ik griezel graag. Ik hou van vampiers, weerwolven, zombies en geesten. Of personages, bezeten door voodoo (of hoodoo), bossen vol trollen, heksen op bezemstelen en andere magie. Op mijn verlanglijstje van ‘te-spelen-rollen’ staat dan ook hoopvol: vampier. Zo een als Claudia in Interview with the Vampire. Of, oeh, natuurlijk Rosalie uit Twilight. Of een echte scream queen.

Gisteren zag ik bij buren om de hoek een tuinpad vol pompoenen. “Don’t drink and fly“, hing aan een boom in de tuin bij een papier-maché heks. Ik spiekte door de ramen naar binnen en zag een huiskamer vol verklede figuren. Capes, puntmutsen, Dracula gebitjes en gewikkeld verband. Het zag er fantastisch uit.

Halloween feestjes zijn grieweldig. In mijn tienerjaren was ik zowel gastvrouw als gast op Halloween partijtjes (kostuum verplicht!) en Fright Night van Walibi is dé oplossing om als volwassene toch te kunnen griezelen met Halloween. En, net als al het goede dat vroeger beter was (de Veronica 80’s/90’s party volgende week, de Dr. Martens weer in de winkel en de legging) is ook het Halloween feestje terug! En wel vanavond.

Dus de kostuums mogen weer afgestoft uit de kast en ter inspiratie kijk ik naar mijn hedendaagse griezelverzameling in de DVD kast: Stephen King’s Room 1408, Cloverfield, Sweeney Todd, Corpse Bride en Twilight. Ik kan niet wachten tot 20 november New Moon in de bioscoop verschijnt, de verfilming van Stephenie Meyer’s tweede boek. The Twilight Saga (inmiddels lees ik Engelstalig) staat trots in mijn boekenkast en is mijn nieuwe favoriete vampierverhaal. Eens zien of we vanavond nog iemand flink de stuipen op het lijf kunnen jagen…

Trick or treat?

2 reacties

  1. Ik wil ook een naar een Halloween feest, dus ik denk dat ik er volgend jaar zelf maar eentje moet organiseren! Enne die films zijn tevens mijn favo's!

  2. Ik hou van Stephanie Meijer!! Sowieso ben ik dol op griezelen!! Maar de Twilight serie is echt geweldig. Ik heb ze nog niet in het engels gelezen, wel in het nederlands. En in het voorjaar komt deel 4 uit zag ik! (in het nederlands dan)
    Ik heb nog ergens een foto van ons verkleed, vroeger … als je wilt, kan ik die wel ergens scannen ofzo en naar je toesturen. Moet je het maar laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *