30something: Ik ben echt, niet picture perfect

30something not picture perfect

Zeg eens eerlijk, wat las je in de titel?
Ik ben echt niet picture perfect. Of, ik ben echt, komma, niet picture perfect. De insteek van de zin is bedoeld zoals in de laatste optie, met komma.
Ik ben echt, niet picture perfect.


Ik realiseerde me bovenstaande tijdens een hardloopsessie. Het was hondenweer, de regen kwam met bakken uit de lucht. Terwijl ik de mascara langs mijn wangen voelde stromen, moest ik mijn mond dichthouden. Ik lachte namelijk, voluit. Ik bedacht me hoe heerlijk hardlopen in de regen is. En hoe bijzonder retarded ik er wel niet uit zag ;-)

Aan het eind van mijn run maakte ik een foto, voor op Instagram. Met doorgelopen make-up want ja: regen. Tel daarbij op dat ik er net 5K hardlopen op had zitten en je weet: dat is geen charmante foto. Maar mijn gevoel ‘Yeah, just did it!’, overheerste mijn drang naar een perfect plaatje.

Toen ik 22 was ging ik met een vriendin op zomervakantie naar Kroatië. Twee meiden op strandvakantie, dikke pret. Onze mooie momenten moesten natuurlijk vastgelegd worden op de gevoelige plaat. Ontelbare keren moest iedere foto over. Tot we het perfecte plaatje hadden geschoten. Best frustrerend hoor, ook naar elkaar. ‘Ik sta er vet mooi op!’, tegen ‘Gatver, deze moet echt opnieuw’. En dat was dan nog milde zelfkritiek ;-)

Ook mijn man en broertje hebben menig fotoleed doorstaan met me. ‘Deze foto is stom, hier lach ik raar, mijn buik lijkt hier dik, sjonge jonge dit is toch geen goede foto!’. Verschrikkelijk, wat een engelengeduld moeten ze met me gehad hebben (thanks guys ;-)

Anno 2014 ben ik nog altijd kritisch op mezelf. Maar veel vaker durf ik het perfecte plaatje los te laten. Het echte leven is geen prachtige Pinterest-pagina met alleen de best gelukte foto’s. In het echte leven lach ik soms stom, ben ik te dronken om knap op de foto te gaan (hoewel ik daar op dat moment vaak heel anders over denk ;-) en worden foto’s soms net op het verkeerde moment genomen.

Ik ben echt, niet picture perfect.

Mijn leven is geen fotoshoot en ik ben geen supermodel. Ik las in een interview met Doutzen Kroes dat ze heus wel flaws heeft, maar deze zeker niet deelt. Want dan zou iedereen er voortaan op letten. Nou, Doutzen, ik ga mijn minder mooie kanten in deze blog delen. Ik zie ze zelf immers altijd en inmiddels realiseer ik dat ze bij het totale Lindsay-plaatje horen. Zonder deze kanten zou ik niet af zijn. Niet echt.

Komt ‘ie dan:
Mijn bovenlip is dunner dan mijn onderlip, mijn huid glimt harder dan een discobal, ik knijp vaak mijn ogen toe wanneer ik lach, ik trek mijn gezicht soms in waardoor ik een onderkin krijg, mijn rechterhoektand is een afgesleten stompje en ik heb dun haar. Dàt zijn mijn flaws die ik altijd op foto’s zie. Ik ben dertig jaar en hoewel ik steeds meer oneffenheden terugzie op foto’s, storen ze me steeds minder.

Picture perfect? Laat me dan vooral niet lachen. Maar ik geniet liever lachend van het leven, dus omarm ik mijn echte look.

– xxx – Lins

PS: Hierbij een kleine selectie picture not so perfect foto’s, helemaal echt!

P1040007

P1060851

P1070157

IMG_7526

1 (355)

1 (553)

10 reacties

  1. Zolang jij fris en vrij vertelt over wat jou én anderen bezighoudt, met zelfspot, ben je ubercute Lindsay! :-) Doen we snel een Martini op! (die nog in mijn koeklast staat ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *