26 april 2005 – 26 april 2014: Hoera, 9 jaar blog-birthday!

lindsayvallen.nl 9 jaar blogTwee violen, een trommel en een fluit. Mijn blog die is jarig en de vlaggen hangen uit! Hiep hiep hoera, vandaag is mijn blog jarig en ze is 9 (!) jaar geworden. Mijn allereerste blog schreef ik op dinsdag 26 april 2005 en in het jaar 2005 zag lindsay.web-log.nl er als volgt uit:

lindsayvallen.nl weblog oud1

Ah, ik word helemaal nostalgisch als ik de oude web-log.nl opmaak zie. Toch had ik toen al een voorliefde voor een simpel zwart met wit design. Jammer dat niet alle plaatjes en links meer werken. Niet lang na de lancering van mijn blog heb ik de weergave aangepast van 3 naar 2 kolommen. Als ik onderstaande printscreen bekijk vind ik dit nog best wel lijken op mijn huidige vormgeving, toch?
lindsayvallen.nl printscreen lindsay.weblog 2005

Eigenlijk is mijn blog helemaal niet veranderd als ik artikelen uit die tijd terug lees.
Blogs over culturele uitstapjes als musea en (het organiseren van) festivals, shoppen en werk en/of studeren, bioscoop- en filmupdates, columns over daten en relaties, over vriendschap of hersenspinsels, maar ook persoonlijke updates over mijn terminaal zieke vader en struggles met mijn gewicht.

Natuurlijk ben ik ouder (en wijzer? ;-) en mijn blog ook, maar ik ben nog steeds dezelfde Lindsay. Ik ben gegroeid als mens: in leeftijd, in levensopvattingen, in banen, in vriendschappen en in relaties. En toch voel ik me nog steeds dat onbevangen meisje van 21 dat haar eerste blog typte. Mijn blog is mijn uitlaatklep, mijn online dagboek. Dat was het in 2005 en dat is in 2014 nog steeds zo.

Er lezen anno 2014 alleen wat meer mensen in mijn dagboek mee en dat merk ik aan bezoekersaantallen, wanneer ik mailtjes ontvang of word aangesproken op straat door bezoekers. Weet je hoe retegaaf ik dat vind? Echt heel cool! Ik bedoel, ik ben ‘maar’ gewoon Lindsay, die ooit in 2005 haar gedachten op een blog plaatst omdat ze zo van schrijven houdt. Nooit gedacht dat mensen überhaupt mijn blogs zouden lezen, laat staan leuk vinden! Dat maakt me trots en dankbaar tegelijk.

Recent beantwoordde ik 3 blogvragen in een artikel over bloggen. Wat is de voornaamste reden dat je een blog bijhoudt, wat is altijd constant gebleven in je blog en wat is door de jaren heen veranderd? De antwoorden kun je hier teruglezen, als je dat leuk vindt. Evenals publicaties in media of interviews waar ik dankzij mijn blog aan mocht meewerken.

Grazia Insider van de maand

Mijn blog-verjaardag vandaag vier ik in het buitenland, een bezoekje waar ik uiteraard over zal bloggen wanneer ik terug ben. Als het aan mij ligt, blog ik door tot in het bejaardentehuis. Over stomme zusters die mijn gebit kwijt maken, dat ik rimpelbillen heb gekregen waar geen Insanity tegenop kan en dat ik dit allemaal blog vanaf mijn aangepaste laptop met extra groot beeldscherm, lettertype en toetsenbord.

Oh, blog van me.
Gefeliciteerd met je 9e verjaardag, namens je trotse moeder, snik ;’-).
En dikke shoutout naar jullie, mijn lezers, die zo gek zijn om mijn lief & leed online te (blijven) lezen.

Wat vind je eigenlijk zo leuk aan mijn blog? En heb je al veel verjaardagen (mee)gevierd op lindsayvallen.nl?

– xxx – Lins

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *