25e Nederlands Film Festival

Binnenkort is in mijn stadje Utrecht weer het Nederlands Film Festival, en wel het 25e jubileum :-D
Eigenlijk heb ik nooit zoveel tijdens het Festival gedaan of meegekregen, maar dit jaar vind ik dat daar verandering in moet komen! Ik ben een (bijna) afgestudeerde CMV’er, met ontzettend veel interesse in film, dus ik heet het 25e Nederlands Film Festival van harte welkom!

Op zondag 25 september ga ik bij De Kom in Nieuwegein een workshop ‘Filmmuziek’ volgen van Alexander Kraai van ANZKY Audiovisuele Vormgevers Utrecht. Hij geeft speciaal voor het NFF in De Kom een workshop filmmuziek. ANZKY is o.a. bekend van workshops filmmuziek bij het Cinekid Festival. Ik heb een muziekfragment gekregen om te luisteren & hierbij zelf een verhaal te maken. Tijdens de workshop worden de overeenkomsten en verschillen tussen de verhalen bekeken. Daarna wordt in groepen gewerkt aan muziek bij een filmfragment. Aan het eind van de workshop presenteren alle groepen het eindresultaat aan elkaar.
Erg spannend & leuk! Omdat ik ook van veel van mijn favoriete films de bijbehorende prachtige soundtracks heb, ga ik daar eens lekker mee aan de slag! :-D
Daarna ga ik in De Kom naar het Schnitzelparadijs & is er daarna ruimte tot discussie & nabespreking.

Op mijn verjaardag, woensdag 28 september, gaat dan officieel het Festival van start! Jeuh! :-D
Het 25e Nederlands Film Festival gaat op 28 september feestelijk van start met de wereldpremière van LEEF! van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen, naar het scenario van Maria Goos. In vier Utrechtse bioscoopzalen wordt de film die avond geïntroduceerd door een deel van de cast.
Ik ga zodadelijk kaartjes bestellen, want beter kun je je verjaardag niet vieren, toch ;-)
De film lijkt me erg mooi, ik heb er al een trailer van gezien. Ik ben de laatste tijd echt trots op de Nederlandse films, er worden mooie dingen gemaakt.

Op zaterdag 1 oktober is er dan de filmmiddag, waarbij er 2 filmvertoningen zijn, nl. van Leef! & Johan, en een optreden van Michiel Huisman op het Lucas Bolwerk, bij de Stadsschouwburg.
Eigenlijk vind ik dat wel jammer, dat ik Leef! dan nogmaals zie, maar misschien ga ik dan alleen naar Johan & het optreden op bij de Stadsschouwburg.

En op woensdag 5 oktober organiseren het Nederlands Film Festival en castingbureau Kemna Casting de casting middag ‘Claim je Fame!’. Op een podium in Hoog Catharijne zoeken de castingdirectors van zo’n beetje alle Nederlandse films naar nieuw talent. Je speelt samen met een bekende acteur een kleine scène uit een bekende Nederlandse film. De jury met onder meer Seth Kamphuijs en Hans Kemna bepaalt wie per leeftijdscategorie in aanmerking komt voor een officiële inschrijving bij Kemna Casting. Daar heb ik me voor ingeschreven, dus ik ben benieuwd of ik uitgekozen word. Zou leuk zijn, gezien het feit ik nog steeds graag acteer, dan laat ik mijn gezichtje ook weer eens zien bij mensen die daar wat mee kunnen :-)

Kortom: erg leuk allemaal! Heb er erg veel zin in! En ben trots op het feit dat dit Festival voor de 25e keer weer in mijn stadje Utrecht is :-)
Voor een filmfreakje als Linsje is dit helemaal mooi!

Een kus zoals in de film (hihi :-))

Lindsay

1 reactie

  1. jij bent geweldig!! wat een reclame voor mn festivalletje zeg! :D nu moet het wel goed komen..ik ga trouwens ook naar die Viva filmdag op het NFF, lijkt me erg grappig. succes he bij claim je fame..ik zou zeggen trek je mooiste bruidsjurk aan en ga er voor! :P
    groetjes, Marjolein http://www.dekom.nl -> NFF in De Kom zo. 25 sept.!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *