25+3 weken zwanger: PPROM preterm gebroken vliezen

De afgelopen dagen zijn ontzettend zwaar geweest. Hopelijk zijn ons nog vele weken gegeven, want ik heb sinds maandag PPROM preterm gebroken vliezen. Het is natuurlijk veel te vroeg en daarom uiterst risicovol (lage levensverwachting) voor onze baby om al te komen (25+3 weken). Iedere dag erbij is winst. Ik moet absolute bedrust houden, als het aan mij ligt, lig ik de komende 12 weken plat. Een klein offer in ruil voor ons gezonde meisje straks. Heb alsjeblieft geduld, lieve kleine meid.

Controle CTG
Controle aan het CTG. Zowel mijn gezondheid als die van de baby blijven het voortdurend goed doen. Goede hartslag, prima bloeddruk, geen contracties (weeën) of harde buiken. Keep up the good work body!

Ik schrijf veel en heb veel steun aan close familie en vrienden. Mijn man is de allerbeste die ik me kan wensen en neemt veel zorg op zich. Maar het is zo zwaar en onzeker. We proberen positief te denken en praten veel tegen mijn buik, dat ze maar rustig en kalm aan doet. Het WKZ en personeel daar is geweldig, we worden ontzettend ondersteund (ik ben na 5 dagen observatie daar de thuismonitoring in, dat is net zo veilig en voor mij persoonlijk veel rustgevender).

Romantisch diner voor twee eigenlijk drie in het WKZ
Romantisch diner voor twee (eigenlijk drie natuurlijk :-) in het WKZ. Eerlijk is eerlijk, ik heb niets aan te merken op het WKZ. Maar thuis is het zoveel fijner.

Veel van het contact met onze naasten loopt via René,  om mij zoveel mogelijk te ontzien en stress te vermijden. Mijn buik moet de meest comfortabele, relaxte broedplaats ever zijn en blijven. Bellen en bezoek doen we niet, alles voor de rust. Toch hebben we een groot sociaal netwerk en kunnen daarom niet iedereen persoonlijk op de hoogte houden. Er lezen op mijn blog familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en oud-studiegenoten mee.

Voor mij is bloggen en social media een hele prettige, reactieve manier om me te uiten. Als ik rust wil, klap ik de laptop dicht. Als ik behoefte heb aan een kijkje verder dan mijn bed, klap ik ‘m open. En het geeft me afleiding en een uitlaatklep als ik daar behoefte aan heb.

Ik schrijf veel, maar Google weinig. Ik ben niet gesteld op horrorverhalen en enge fora met negatieve emoties. Ik lees liever literatuur of onderzoeken over PPROM of bel mijn artsen als ik iets wil weten. Ieder geval is anders en wij hebben liever een statistische en realistische visie (hoewel dat erg confronterend is), dan zachte heelmeesters. Anderzijds geef ik mijn geest positieve impulsen, zodat onze dochter zich binnen niet al te druk maakt. Dat werkt voor ons persoonlijk fijn.

Iedere dag erbij is een feestje, iedere schop van leven die we voelen een bewijs dat onze baby sterker blijft groeien en iedere week controleert het WKZ het vruchtwater en haar groei.

We hebben samen tegen mijn buik gezegd dat mama en papa heel nieuwsgierig naar haar zijn, maar geduld in haar hele leven nog belangrijk is. En dat we haar verschrikkelijk zullen verwennen als ze netjes wacht tot 37 weken :-)

Dit was het voor nu.

Veel liefs van René,  Lindsay en hopelijk een heeeeeele geduldige baby die nog weken in mijn buik blijft.

Liefde

44 reacties

 1. Toen het afgelopen week stil bleef op social media had ik al het gevoel dat er iets niet goed is. Ik hoop dat jullie meisje lekker door mag groeien. Hier brand een kaarsje voor jullie.

 2. Oh jeetje! Wat sterk dat je hier zo over kunt schrijven. Ik leef erg met je mee. Doe maar goed heel rustig aan, al het andere komt later wel weer. Je kleine meisje is het belangrijkste. Veel sterkte en geluk voor jullie de komende weken :-) Dat de baby maar lekker lui en rustig blijft zitten!

 3. Wat schrik ik ervan om dit te lezen. Ik volg je site nog niet zo lang en heb dan ook nog nooit gereageerd maar als mede-zwangere en helaas ook ‘ervaringsdeskundige’ (1e kindje 25.4 wk geboren) kan ik nu niet anders dan je toch een virtueel hart onder de riem te steken.
  Heel veel sterkte en positiviteit toegewenst. Houd maar het tempo van een mediterraanse oma aan ;-)
  Take your time girl!

 4. Ik had al op Instagram gereageerd maar ook hier doe ik het nog een keertje, alle beetjes helpen! Heel veel geluk, sterkte en positiviteit toegewenst! Op naar de 37 weken!

 5. Ojee, wat zullen jullie geschrokken zijn. Positief verhaal dan maar? Mijn nicht heeft een dochtertje dat met iets van 28 weken is geboren en die doet het geweldig. Heel veel sterkte voor jullie!

 6. Pfff heftig zeg!
  Heel verstandig om absolute rust te nemen, laat dat kleine meisje zolang mogelijk blijven zitten!
  Veel geluk en positiviteit gewenst!

 7. Jeetje, dat is toch wel een beetje schrikken. Goed dat je zo goed je rust neemt. Dat die kleine meid nog maar lekker lang in je buik mag blijven zitten. De nieuwsgierigheid schuiven we gewoon even opzij. ;) Succes en sterkte!

 8. Jeetje Lindsay, ik schrik ervan! Wat sta je er positief in, al lijkt het me ook heel zwaar. Ik hoop natuurlijk van harte met je mee dat ze nog zo lang mogelijk binnen blijft! Veel sterkte en dan ook heel veel rust gewenst! xx

 9. Elke dag de site checken en zag maar geen update, begon me zelf een beetje zorgen te maken :-( Wat knap dat jullie dit met ons willen delen. Heel veel sterkte en dat het kleine vrouwtje zich nog heel veel weken in hotel mama mag vertoeven.. x

 10. Sterkte lieve Lindsay, hoop dat de kleine meid toch besluit het super lekker warm te vinden in je buik en dat je dr nog zo lang mogelijk bij je mag dragen. Ik duim ervoor in ieder geval!

 11. Oh nee, wat naar zeg! Goed dat je zo op je eigen rust let. Gewoon goed laten verwennen, niets moeten en samen met je meisje in de chillstand. Sterkte!!

 12. He wat vind ik dit nou vervelend om te lezen zeg. Ik hoop dat de kleine nog een hele poos in jouw buik blijft zitten. Je hebt gelijk, ik zou er ook 12 weken bedrust voor over hebben.
  Inderdaad niet Googlen, helpt helemaal niet. Bovendien is ieder verhaal, iedere zwangerschap zo anders. Ik ga heel heel hard voor jullie duimen!

 13. Hou je taai! Ontzettend naar om dit te lezen en ik hoop dat jullie kleine meisje nog aantal weken in je buik mag blijven! Ik kan me niet voorstellen hoe zwaar dit moet zijn, ik denk aan jullie!

 14. Wat een schrik, zeker ook omdat alles zo voorspoedig leek te gaan. Veel sterkte samen en laat je maar goed verwennen. En inderdaad, begin nu maar vast met het omkopen van jullie meisje, alles voor de goede zaak ;). Blijf nog maar even veilig bij je mama, klein meisje, ik hoop dat jullie het nog zo lang mogelijk kunnen rekken!

 15. Lieve Lindsay, wat schrik ik van dit nieuws. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht en hoop dat jullie babymeisje nog flink wat weken in je buik blijft! Dikke kus!

 16. Nooit eerder gereageerd hier op jouw site, maar na dit bericht wil ik jullie heel veel sterkte wensen! Ik hoop dat jullie meisje de nodige weken krijgt om sterk en groot genoeg te worden zodat jullie daarna lekker met zijn drietjes kunnen gaan genieten! Heel veel sterkte!

 17. Ik weet hoe je je voelt. Al was het met mijn twins 'pas' bij 32 weken, de onzekerheid, spanning zijn niet niks. Veel sterkte, ik hoop dat de remmers zijn best doen en je je kleintje nog lekker even in je buik kan houden! Ik heb ze nog drie weken binnen weten te houden, ik hoop dat het jou wat langer lukt! Veel sterkte!

 18. Joh, wat een naar nieuws! Heel veel sterkte voor jullie, sluit je op in jullie rustige bubbel en zeg tegen je buik dat die dame nog een heleboel weekjes moet blijven zitten. You can do this! We denken aan je! X

 19. Dat is schrikken! Ik hoop dat ze lekker knus in je buik blijft zitten tot 37 weken. Heel goed dat jullie niet Google afspeuren naar (horror)verhalen. Zet hem op met zijn drietjes, en laat je maar lekker verwennen door je vent. Belletje naast de bank en bed ;)

 20. Hee lieve Lins! Ik ken je alleen maar via het forum, IG en je site natuurlijk maar wilde je even een heeeeleeee dikke digitale knuffel geven. Ik denk aan je en zal voor jullie duimen! Heeeel veel liefs XXXX

 21. Jeetje, dat is schrikken! Ik hoop dat jullie dochter nu al goed naar jullie luistert en nog lang niet de wereld komt verkennen. Heel veel sterkte gewenst!

 22. Hoi,

  Ik volg je blog nog niet zo lang, maar schrik van je post. Heel knap dat je er zo over kunt praten/schrijven!

  Heel veel sterkte en ik hoop dat de kleine meid lekker lang blijft zitten!

 23. Jeetje. Ook ik, één van je nieuwere volgers, heb nog nooit gereageerd. Doe ik überhaupt niet zo snel op “het internet”. Maar nu móét ik je toch even heel veel sterkte wensen. Ik schrok er oprecht van en dat is een gek idee want we kennen elkaar niet. Maar, je kunt alle beetje gebruiken en ik hoop van harte dat 12 weken absolute (bed)rust jullie dochtertje helemaal compleet maken zodat ze gezond en geduldig ter wereld kan komen. Veel sterkte en rust toegewenst!! X

 24. Ah jeetje wat een verhaal, en dan sta je nog zo vrolijk op de foto! Ik wil je veel rust en sterkte wensen, ik hoop dat jullie baby lekker blijft zitten waar ze nog een tijdje hoort. Take care!

 25. Jeetje wat ontzettend spannend. Hopelijk komt alles goed en kun je jullie meisje nog een aantal weken binnen houden.
  Je bent bij het WKZ gelukkig in goede handen.

  Heel veel sterkte!

 26. Ik ga duimen voor jullie dat alles goed gaat en het een geduldig meisje is/wordt. Zoals je zelf al zegt heb je de belangrijkste mensen om je heen, laat je goed verwennen door hun!

 27. Wat ontzettend rot nieuws! Heel veel sterkte, hopelijk groeit t kleine meiske nog eventjes tot een iets groter klein meiske… Bizar hoe erg je mee kunt leven met iemand die je alleen via t internet, en eenzijdig, kent. Vind t vreselijk voor je!! Liefs xx

 28. Jeetje wat heftig voor jullie zeg. Ik begon je net te volgen toen je aankondigde zwanger te zijn. Ik wens jullie samen heel veel sterkte en kracht toe. En dat jullie kleine meid maar lang en veilig in je buik mag blijven zitten. Hou vol! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *