2013: Goede voornemens

Happy New Year!
Droom, durf en doe, dat wens ik je in 2013 toe! ^^

Lijstjes, we zijn er dol op. Gisterochtend plaatste ik mijn jaaroverzicht 2012, nu vergelijk ik mijn goede voornemens van 2012 met die van 2013.

1. Meer bloggen

Mijn goede voornemen is om minimaal 3 blogs per week te schrijven. Of dit nu een artikel is, een review, een liedje wat ik leuk vind, anything.

Okay.
In 2011 schreef ik 90 blogs, wat neerkomt op 1,7 blog per/week. In 2012 waren dat er (tromgeroffel)… 127 blogs! Een flinke verbetering, maar nog geen 3 per week (foei).
Om precies te zijn, schreef ik in 2012 2,44 blogs per/week. Ik haal veel plezier uit het (vaker) bloggen, maar dit betekent ook meer inplannen qua artikelen en vooruit schrijven. Ik weet dat ik dit kan, maar ik kan soms behoorlijk BOG (Blog Ontwijkend Gedrag) vertonen. Een avond later volg ik alle (wannabe) reality series op MTV, heb de geüpdate vakantie- en babyfoto’s van al mijn Facebook-vrienden gezien en naar hartenlust onzinnige tweets geplaatst. Die energie stop ik voortaan liever in het schrijven of maken van nieuwe content voor mijn blog.

Daarnaast is het mijn doel om in 2013 mijn blog te professionaliseren. Zoals je kunt zien is er de afgelopen maanden flink gesleuteld aan de lay-out en inmiddels vind ik dat mijn blog ‘klopt’, qua vormgeving, typografie en stijl. Deze vooruitgang wil ik voortzetten, door het plaatsen van nieuwe content (zoals recent twee outfit-posts), het bedenken van win-acties, meer fotomateriaal en vlogs. Het zal een beetje uitproberen zijn, maar ik verheug me er op ^^

2. De laatste loodjes wegen het zwaarst

Dan wil ik mijn overtollige kilootjes die ik nu ontevreden meezeul definitief kwijt zijn. Dus: 21 juni 2012 weeg ik mijn streefgewicht.

Fail! Mijn gewicht is altijd een struggle geweest, sinds mijn 15e levensjaar vind ik mezelf chronisch te dik. Mijn halve leven! In 2013 word ik 30 en ik ben boos als ik bedenk hoe ik gefrustreerd ik raak van de issues ‘gewicht’ en ‘afvallen’. Ik heb mijn weegschaal daarom weg gedaan. Ja, je leest het goed. Ik liet mijn humeur bepalen door getallen op een plankje, hoe debiel is dat? Deze week plaats ik een artikel over mijn worsteling met de weegschaal en waarom ik ‘m opgeruimd heb.

3. Consuminderen
Dit voornemen kan ik naar tevredenheid afvinken. Ik heb zelfs ruim 3 (!) maanden een shop-stop gehad, waarin ik geen (GEEN!) kleding, schoenen en accessoires mocht kopen. Dit heeft mijn gewoonten behoorlijk veranderd. Ik ben tegenwoordig een kritische shop-a-holic en koop alleen wat ik écht leuk vind. En ik vind niet meer zo heel veel leuk, als ik eerlijk ben.

In 2013 wil ik het consuminderen voortzetten op andere niveaus. Als ik mijn haren was onder de douche, zal ik voortaan tussendoor de kraan uit zetten. Ik wil leren een naaimachine te gebruiken, om simpel verstelwerk te doen aan mijn kleding. Ik heb mijn sportschoolabonnement opgezegd en sinds kort een sim-only telefoonabonnement.
Kortom: blijven consuminderen en bewust omgaan met energie en materialen.

4. Meer lezen
Joepie, weer een vinkje! Ik heb nog altijd een flinke stapel boeken op mijn ‘te lezen’-stapel, maar ook flink wat leesvoer verorberd. De 50 shades-trilogie, de boeken van Kelly Cutrone, de Sookie Stackhouse novels. En I’m loving it! Lezen is zo fijn! Ik voel me altijd veel rustiger als ik een avond een boek lees, in vergelijking met een avond tv-hangen. So keep up the good work, boekennerd!

5. Van huis – naar thuis
We bewonen ons paleis vandaag precies 1 jaar en 4 maanden. Alweer een behoorlijke tijd. Nu pas snap ik de slogan: omdat je huis nooit af is. Je huis is namelijk nooit af. We zijn al behoorlijk opgeschoten maar er hangen nog peertjes zonder lamp, de deur en kozijnen van de walk-in closet moeten nog geverfd, ik heb mijn droom-eettafel nog niet gevonden…
Inderdaad, omdat je huis nooit af is.

6. Meer sparen
Bedenk in je hoofd dat geluid wanneer je fout antwoord geeft bij een quiz. Pwep pwep pwep, peeeheeep! Niet dus. Dit jaar hadden we wat financiële tegenvallers waardoor sparen bemoeilijkt werd. Op zich ben ik tevreden, want ik sta niet rood en heb alweer een flink gedeelte studieschuld kunnen aflossen. Toch wil ik in 2013 structureel een bedrag per maand opzij zetten. Inmiddels heb ik die ruimte, dus just do it.

7. De Utregse Meidenloop lopen
Zondag 30 juni, be there or be een slapjanus! Ik train met Evy van Start2Run voor de 5 kilometer. In maart 2013 zou ik die, als ik mijn Belgische vriendin moet geloven, met gemak kunnen rennen. Ik beslis daarna of ik de drie opvolgende maanden ga trainen voor de 10 kilometer, of blijf trainen voor de 5. Ik heb er zin in! Het hebben van de Meidenloop als doel maakt het hardlopen nóg leuker.

8. Things to do before I’m 30
Op 28 september 2013 word ik 30, een mijlpaal! Ik heb een bucket list met dingen die ik gedaan moét hebben voor mijn 30e levensjaar. Waar je aan moet denken? Een hardloopwedstrijd (check!), maar ook bungeejumping, motor-rijles en schietles. Gewoon, een lijst met coole dingen die ik wil doen voor ik een saaie 30+er word ;-P

Heb jij goede voornemens voor 2013? Of toch nog een aantal gesmokkelde voornemens uit 2012? Ik wens je toi toi toi met je voornemens, groot of klein! Het is fijn om doelen te hebben, toch? 

xoxo Lins

3 reacties

 1. Nu meisje wens je alle succes met al je goede voornemens en weet zeker dat ze je zullen lukken.Sommige zullen je makkelijk afgaan en andere zul je misschien ietsjes meer voor moeten doen maar dat is dan weer een goede uitdaging toch nu meisje en ook met je blog's gaat 't goed je schrijft echt mooie blogs en ben trots op je Lindsay.

 2. Hi Lindsay,

  Als eerste gefeliciteerd met je verloving! Super begin van 2013! :o)

  Je verdere voornemens zijn prima te doen! Moet je vast gaan lukken.

  Ik heb nu al 2x meegedaan aan de meidenloop. In 2011 de 5KM en 2012 de 3KM. Beide met stukjes wandelen tussendoor. (#fail…) Dit jaar hoop ik de 5KM helemaal te kunnen lopen. Heb je tip ter harte genomen en Evy gedownload. Dus fingers crossed dat het dit jaar echt gaat lukken!

  Mijn overige voornemens/bucket list staat op mijn blog. Ben een beginner, dus tips en trics zijn welkom! :o)

  Greetz,
  Sanderijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *