2012: Goede voornemens

1. Meer bloggen

Yeah, that’s right. Mijn laatste update is alweer 3 weken geleden en dat vind ik onacceptabel! Mijn goede voornemen is om minimaal 3 blogs per week te schrijven. Of dit nu een artikel is, een review, een liedje wat ik leuk vind, anything. Want ik zie jullie heus wel, lieve lezers & lurkers! En dan snap ik dat het teleurstellend is, naar LindsayVallen.nl te surfen zonder een nieuwe post te zien! Meer content in 2012, bam!
Dus: 3 blogs per week.

2. De laatste loodjes wegen het zwaarst
Maar ik wil ze toch echt kwijt, dus weg ermee! Inmiddels ben ik 2 maanden Het Geheim van Slanke Mensen aan het ontdekken en reeds 3,5 kg. (!) lichter! Hierover volgt deze week weer een afval-update, meteen content voor bovenstaand goed voornemen 1. dus! Ik ben op de goede weg, maar nog niet op mijn eindpunt. “De zomer” is een vaag en dus uit te stellen begrip. Nu begint de zomer in 2012 op dinsdag de 21e juni, dus dat is mijn streefdatum. Dan wil ik mijn overtollige kilootjes die ik nu ontevreden meezeul definitief kwijt zijn.
Dus: 21 juni 2012 weeg ik mijn streefgewicht.

*PS: Vrees niet voor anorectische  taferelen op LindsayVallen.nl! Mijn streefgewicht is nog -8,5 kg. en dan heb ik nog altijd een gewicht passend  bij mijn leeftijd & lengte met een gezond BMI.

3. Consuminderen
Een hemdje, een vestje, nog een trui want? Al enige tijd probeer ik te consuminderen. Simpel gezegd eigenlijk, minder kopen. Niet omdat ik plots een milieuactivist ben in 2012 en mijn tentje opzet achter het gemeentehuis Utrecht, maar omdat ik me stoor aan de nutteloze en overbodige (mis)kopen die ik doe. Duurzaamheid, investeren in artikelen die lang mee zullen gaan en ik met veel plezier zal dragen. Niet een shirt dat na een seizoen uit elkaar valt of niet meer ‘in’ is. Dit gaat me al een stuk beter af dan een paar jaar geleden. Shopaholic was my middle name. Toch kan dit nog verstandiger. Kiezen voor duurzaamheid en kwaliteit, investeren in key items en meer leven naar het 5 piece wardrobe systeem.
Dus: consuminderen en investeren in duurzaamheid.

4. Meer lezen
Ik hou van lezen. Ik geniet er oprecht van. In bed, op de bank, in een goede stoel. Kop thee erbij en mezelf afsluiten met een boek. Maar ik doe het te weinig. Ik kruip voor het gemak sneller achter de laptop of zet de televisie aan. Met als resultaat dat mijn “te-lezen”-stapel groeit en groeit. Van (bijna) niets ontspan ik zo fijn als lezen.
Dus: mijn “te-lezen”-stapel uitlezen en nieuw materiaal verorberen!

5. Making a house a home
Inmiddels wonen vriendlief <3 en ik alweer sinds 1 oktober in ons nieuwe stulpje. Het is heerlijk, 90m² aan ruimte voor ons tweeën en we genieten er iedere dag opnieuw van. Maar het is (nog) niet af. En dat is helemaal niet erg, want het is leuk om samen steeds de inrichting uit te breiden en samen ons huis een thuis te maken. Toch hoop ik dat we dit jaar grotendeels onze inrichting bij elkaar gespaard krijgen. Stiekem weet ik dat we er alletwee erg druk mee zijn om dit te verwezenlijken. Desalniettemin mag ‘ie op mijn lijstje!
Dus: ons huisje verder compleet “af” maken!

6. Meer sparen
Yep, een verlengde van goed voornemen 3. : meer sparen. Natuurlijk kost een mooi huis centen, evenals feestjes, festivals en vakantie. Maar sparen kan er heel goed naast! Zeker met in het achterhoofd goed voornemen 7. (waarover hieronder meer). Sinds december heb ik een nieuwe job, erg uitdagend, leuk en interessant, met bovendien een passend salaris. De decembermaand is een crime om te starten met sparen, dus begin ik in januari. De eerste duiten zijn al opzij gezet, yeah.
Dus: mijn spaarrekening in 2012 spekken!

En last but not least: 7. Make him put a ring on it!

Omdat, nou ja, ik bedoel: cause if you like it then you shoulda put a ring on it!
Natuurlijk niet een voornemen wat ik zelf helemaal in de hand, euhm vinger(s) heb, maar toch. Een verlovingsring scoren in 2012 is overigens al afdoende hoor, die real deal klokken mogen wat mij betreft pas in 2013 luiden. Ik bedoel, om niet compleet in een Bridezilla te veranderen heb je minimaal een jaar nodig ter voorbereiding, lijkt mij zo.
Dus: in 2012 ten huwelijk gevraagd worden.

En jij? Heb je goede voornemens? Of vond je 2011 al fine with you?

xoxoLins 

1 reactie

  1. Consuminderen, JA! Daarom had ik vandaag mijn boterhammetjes mee naar het werk in plaats van los te gaan in La Place! En mijn voornemen is om eens af te studeren, een baan te vinden en een huis voor mij en vriendje! Ohja…. en ook nog wat minder snoepen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *