1973 vs. 2006

Zondagavond 21.45 uur.
Locatie: Catharijnebioscoop Utrecht
Film: The Wicker Man (2006)

Aan het begin verloopt de film ietwat traag waardoor je vooral let op het spel van Nicolas Cage.
Dat is niet slecht op zich, maar de beste man heeft wat weinig gelaatsuitdrukkingen (vind ik) en daardoor is het niet zo spannend als zou kunnen.

Wanneer Cage eenmaal op SummersIsle aankomt, gaat de vaart er redelijk in, maar het zijn meer zijn medespelers dan Cage die de aandacht opeisen.
Het enige wat me continu irriteerde was de exverloofde van Cage met haar fishlips.
Maar dat heeft natuurlijk weinig met de film te maken ;-)

Cage zoekt naar, wat blijkt, de dochter die hij bij zijn exverloofde heeft verwekt en die op het eiland verdwenen is. Gedreven als een vader die zijn verloren dochter (letterlijk en figuurlijk) zoekt, wint zijn emotie het soms van de ratio waardoor hij niet al te logische stappen onderneemt in deze zoektocht.

Naar mate het einde nadert voel je ‘m eigenlijk al aankomen en hoop je dat je nog verrast wordt door een plotwending, maar helaas is dat niet het geval.
Sommige dingen blijven onuitgelegd, hoewel, er wordt een uitleg gegeven, maar die is niet erg bevredigend. Zo kan ik ook een film maken, en uitleggen dat alles ‘ment to be was’ van het begin af aan gaande, maar daar trap ik (en mijn broertje ook overigens) niet in.
Een slap einde dus, voor een film waar zoveel over te doen is.

Wel erg mooie beelden en een verrassend ‘schone’ cast waar je niet doodgegooid wordt met dezelfde koppen om tegenaan te kijken.

Maar nu willen wij de 1973 versie ook graag zien, om de oorspronkelijke verfilming te beoordelen.

Dus, wordt vervolgd, zou Han Pekel zeggen. To be continued.

Au revoir!

2006 vs. 1973

Wicker_2006  Wicker_1973

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *