150 movies challenge 2012

Op diverse blogs zie ik ‘m al eeuwen voorbij komen en dacht: leuk! Met een Pathé Unlimited abonnement en aangeboren filmliefde moet ik dat gemakkelijk redden!


*medefilmfreaks broerlief, lover & moi

001. The Ugly Truth (03 januari 2012)
002. Final Destination (06 januari 2012)
003. Chatroom (08 januari 2012)

Zo, dat zijn er vast 3! Goed, als ik per week 3 films kijk, wat een zeer realistische schatting is, zou ik over 150 films dus 150 /3 = 50 weken doen.
Ongeveer een jaar dus. Doable!


*Pathé Unlimited, tickets EUR 0,00. Jeej!

Ik weet niet precies wat “de regels” zijn, maar ik zal films die ik meerdere keren zie (Twilight, iemand?) maar 1x op de lijst noteren. Ik schrijf wél de films op die ik vòòr 2012 al gezien heb, maar die ik dit jaar weer opnieuw kijk. Ik bekijk films namelijk wel vaker. Sommige mensen snappen dat niet, maar ik heb films die ik gewoon oneindig kan kijken. Niet alleen Twilight, maar ook Mean GirlsThe Butterfly Effectàlles van Tarantino en Disney.

En nog veel meer. Yep, I’m a true filmfreak.

Dit jaar kijk ik uit naar  The Dark Knight Rises, het nieuwste Batman-deel. Ook ben ik, ondanks dat ik het origineel al megasupergoed vind en wéét dat dit niet overtroffen wordt, tóch benieuwd naar de Amerikaanse versie van de Millennium trilogie: The Girl With The Dragon Tattoo.

The Hunger Games wil ik uitlezen nog voor de film in de bioscoop verschijnt, what’s the buzz over dit boek? Hij ligt op de “te-lezen”-stapel, werkelijk ie-de-reen heeft het erover! Superhelden, you gotta love ‘em, dus ook The Avengers wil ik in de bioscoop zien. Actiefilms in de bioscoop vind ik bijna een must, gezien de effecten!


*Serena’s imprint met Jacob bij de Twihard marathon

Okay, okay, de volgende film is geen verrassing: maar man-oh-man, wat kijk ik uit naar Breaking Dawn part 2! Deel 1 heb ik inmiddels twee keer in de bioscoop gezien, de marathon met Serena en de tweede keer met Brigitte en Manuela. Maar ik sluit niet uit dat ik Breaking Dawn part 1 nog toevoeg aan mijn 2012 lijst. Gewoon, om weer even terug te zien. Je weet toch, Twihard!

Griezelmeester Tim Burton komt met Dark Shadows, met o.a. Johnny Depp en Michelle Pfeiffer.  Vampieren, heksen, weerwolven en ander gespuis. Yep, that’s me! Om in sprookjes-sferen te blijven: Snow White and the Huntsman. En, tot slot, de acteur op wie ik al verliefd ben sinds Romeo + Juliet (1996): Leonardo DiCaprio in The Great Gatsby.

Een hele lijst, waar ik erg naar uitkijk! Ik kan niet goed uitleggen wat ik zo fijn vind aan films kijken. Een goede film sleept je mee in een verhaal, waarin je even ontsnapt aan de werkelijkheid. Een stukje fantasie, waar je deel van uitmaakt. Zucht.

Mede-filmfreaks snappen wat ik bedoel, toch? Ben jij een filmfreak? En wat staat er op jouw lijstje voor 2012? Of heb je er, zoals ik wel eens als tegenargument krijg van anti-filmfreaks: geen geduld voor, saai anderhalf uur zitten kijken naar een kastje?

xoxoLins 

3 reacties

  1. Je kent je schoonfamilie, hè.. lastig om zo lang te concentreren. Maar tegenwoordig lukt het me al aardig. Vaak ga ik wel nog even de was doen ondertussen ofzo, haha. Anders kan ik me niet blijven concentreren en ben ik het alweer zat na een uur. ;-)
    Op dit moment kijk ik uit naar de film Doodslag, met Theo er in. Leuke vent, leuke acteur. Dus ben benieuwd!
    PS: goed geschreven :-)

  2. Films zijn heerlijk. Wat is er nou lekkerder dan met vrienden naar de bios te gaan of lekker met je geliefde op de bank een filmpje kijke? Wegzwijmelen en even ontspannen.

    Ik kijk erg uit naar Prometheus, de, naar het schijnt, prequel van de Alien trilogy.

  3. Toevallig ben ik een paar dagen terug ook met de Movie Challenge begonnen, met 100 films. Dat Pathé Unlimited is trouwens wel een goed idee :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *