11 maanden niet shoppen: what to wear?

Wauw! Alweer halverwege de maand april en nog altijd niet geshopt. Op 1 februari begon ik mijn shop-stop experiment om de rest van 2012 niet te winkelen. Als  ik het zo lees denk ik: verschrikkelijk! Maar als ik eerlijk ben, valt het mee. Nu is het natuurlijk wel zo dat ik niet winkel in, winkel uit loop. Ik bezoek simpelweg geen H&M, Zara, Mango of Monki. En toen ik dat vorige week wél deed, omdat ik tijd over had en dacht: eens even de kat op het spek binden, was ik zó ontzettend kritisch dat ik werkelijk niets wilde afrekenen.
Bizar hè?

Iets anders geks is dat ik nog nooit (!) zoveel complimenten heb gehad op wat ik draag. “Staat je leuk!“, “wat een mooie blouse” en “gaaf jasje“, waarvoor dank ^^ Soms gooit iemand er een “heb je dat nieuw?” erachteraan en dan kijken we beiden even bedenkelijk, grinnik. “Oh nee, dat kan natuurlijk niet“, verontschuldigt ze zich. Stiekem vind ik het wel cool. Één van mijn gestelde doelen zoals ik in het contract schreef, is ‘creatiever worden met eigen middelen’. En ‘een eigen stijl/look ontwikkelen’. En blijkbaar gaat me dat best aardig af. Mensen kijken me nog niet vreemd aan en complimenten krijgen lijkt me een goed signaal.

Dus ik besloot om 4 looks, die ik niet eerder bij elkaar verzonnen had, te fotograferen.Hier draag ik een spijkerblouse van de H&M, een wit basic hemdje eronder, een wollen rok van de Bijenkorf, een zwarte maillot en sleehak booties van Sascha.
De oorbellen zijn van Primark en mijn armband van Noosa Amsterdam.


Deze outfit droeg ik naar de Grazia Insiders brainstorm sessie. Een witte mouwloze blouse van H&M, de blazer is ook van H&M en krijg nou wat: de jeans ook! Ik ben gewoon een H&M-meisje I guess ^^ De leopard ballerina’s zijn van TopShop en de armband is… ook H&M.


Dit droeg ik toen ik mijn nieuwste tattoo liet zetten, lekker comfy voor in de tatoeage-stoel. Opnieuw mijn spijkerblouse van H&M (i love it <3), een doorschijnend blouse’je van Primark eronder. De mosterdgele pantalon is van de Zara en de pistol boots van Sascha. De tas is van Primark en de kettingen heb ik ooit zelf gemaakt bij Beadies.


En dit droeg ik bij ons 5 year anniversary diner with le boyfriend ^^
Roosjes-oorbellen van Primark, de cross ketting van Serenity Design. De witte blouse is van TopShop, het fake fur gilet van H&M. De jeans was een lichtblauwe boyfriend jeans van H&M, maar heb ik ooit geverfd met Dylon kledingverf (ik droeg de jeans echt never). En opnieuw mijn TopShop panter ballerina’s. De tas is van Primark en mijn armband van Noosa Amsterdam.

Als ik zo terugkijk, deze looks droeg ik in februari, vind ik look 1 (met het wollen rode rokje) en look 3 (de mosterdgele broek) het meest passen bij wat ik mooi vind en wat ik mezelf ‘goed’ vind staan (voor zover je dat over jezelf kunt beoordelen). Inmiddels is de donkere boyfriend jeans al naar de klus-kleding verbannen en staan de TopShop ballerina’s op Marktplaats.

Ik ben dus best heel kritisch geworden in kledingkeuze en twijfel niet om kleding die ik minder mooi vind staat op te ruimen. Wie weet heb ik in 2013 een kleinere garderobe maar ben ik wel veel meer tevreden met wat ik draag, stel je voor!

Tot zover, weer een update betreft mijn shop-stop experiment.
Wat vinden jullie van de looks en zouden jullie het trouwens leuk vinden om meer looks op mijn blog te zien? Vinden jullie dat passen op LindsayVallen.nl?

Let me know in de comments en fijne dag!

xoxo Lins 

5 reacties

  1. Hihi, grapig, ik vind dezelfde outfitjes die jij zelf het mooiste vind ook het leukste staan, vooral de eerste, omdat dat ook echt mijn smaak is en je haar zit daar ook heel stoer en passend bij de outfit! very ladylike!

  2. TWEEEEEEE!!!!!!!

    Ik zit me nou te bedenken dat ik ook al heeeeel wat maandjes niks gekocht heb.
    Ik doe onbewust met je mee, ik moet zeggen ik voel me vreselijk!
    Knap dat je het volhoudt mop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *